• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 8. augusta noteikumi Nr. 441 "Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 30. augusta noteikumos Nr. 676 "Vīzu noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2017., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/op/2017/158.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 443

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 24. februāra noteikumos Nr. 103 "Bezdarbnieka un darba meklētāja statusa piešķiršanas kārtība un statusa piešķiršanai nepieciešamie dokumenti"

Vēl šajā numurā

10.08.2017., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 441

Pieņemts: 08.08.2017.

OP numurs: 2017/158.3

2017/158.3
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 27 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 441

Rīgā 2017. gada 8. augustā (prot. Nr. 38 16. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 30. augusta noteikumos Nr. 676 "Vīzu noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Imigrācijas likuma
3. panta trešo daļu, 12. panta pirmās daļas 3. punktu,
13. panta trešo un ceturto daļu un 17. panta 2.1 daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2011. gada 30. augusta noteikumos Nr. 676 "Vīzu noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2011, 144. nr.; 2013, 42. nr.; 2014, 6. nr.; 2016, 154. nr.) šādus grozījumus:

1. Aizstāt norādē, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, vārdus un skaitli "un 13. panta trešo un ceturto daļu" ar skaitļiem un vārdiem "13. panta trešo un ceturto daļu un 17. panta 2.1 daļu".

2. Papildināt noteikumus ar 1.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.7. veidlapas paraugu lēmumam par atteikumu izsniegt ilgtermiņa vīzu vai lēmumam par ilgtermiņa vīzas anulēšanu vai atcelšanu."

3. Papildināt 16. punktu aiz vārdiem un skaitļa "Vīzu kodeksa VI pielikumā" ar vārdiem un skaitli "vai šo noteikumu 4. pielikumā".

4. Papildināt noteikumus ar 19.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.9. dokumentus, kas pamato, ka viņa ieceļošanas mērķis atbilst šo noteikumu 20.1. apakšpunktā vai 21.2 punktā minētajam gadījumam."

5. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Izsniedzot ilgtermiņa vīzu, vīzas uzlīmes ailē "Uzturēšanās ilgums … dienas" raksta kopējo Latvijas Republikā atļauto uzturēšanās dienu skaitu."

6. Papildināt noteikumu 2.1. apakšnodaļu ar 31.1 punktu šādā redakcijā:

"31.1 Ja pieņemts lēmums atteikt ilgtermiņa vīzas izsniegšanu, ārzemniekam izsniedz šo noteikumu 4. pielikumā minēto veidlapu."

7. Papildināt 42. punktu aiz vārdiem "pieņemšanas dienas" ar vārdiem "bet pēc tam iznīcina, nesaistot ar dokumentu aprakstīšanu par konkrēto gadu".

8. Papildināt 46. punktu aiz vārdiem "attiecīgo punktu" ar vārdiem un skaitli "un ārzemniekam izsniedz šo noteikumu 4. pielikumā minēto veidlapu".

9. Izteikt 49. punktu šādā redakcijā:

"49. Ja pieņemts lēmums anulēt vai atcelt vīzu, pamatojuma dokumentus vai to kopijas, kā arī Vīzu kodeksa VI pielikumā vai šo noteikumu 4. pielikumā minētās veidlapas kopiju attiecīgā vīzu izsniedzējiestāde glabā piecus gadus, skaitot no galīgā lēmuma pieņemšanas dienas, bet pēc tam iznīcina, nesaistot ar dokumentu aprakstīšanu par konkrēto gadu."

10. Aizstāt 53.9.4. apakšpunktā vārdus "VISION konsultācijas" ar vārdiem "VIS pasta konsultācijas".

11. Papildināt noteikumus ar 53.11.8.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.11.8.10. "THE RIGHT TO WORK 20H PER WEEK" – ja ilgtermiņa vīza izsniegta ārzemniekam sakarā ar pilna laika studijām Latvijas Republikā akreditētā izglītības iestādē vai sakarā ar studentu apmaiņu."

12. Svītrot 54. punktu.

13. Izteikt 2. pielikuma 4. punkta "Anketas saturs" 22. lauku "Ieceļošanas mērķis" šādā redakcijā:

"22. Ieceļošanas mērķis

Ģimenes vai draugu apciemojums

Oficiāla vizīte

Ārstēšanās

Uzturēšanās atļaujas pieprasīšana vai saņemšana

Komercdarbība

Nodarbinātība

Brīvprātīgais darbs

Sezonas darbs

Mācības

Cits (norādīt)".

14. Aizstāt 2. pielikuma 4. punkta "Anketas saturs" paskaidrojošās daļas pēdējā rindkopā vārdus un skaitļus "Regulas (EK) Nr. 562/2006 (Šengenas Robežu kodekss) 5. panta 1. punkta" ar vārdiem un skaitļiem "Regulas (ES) Nr. 2016/399 (Šengenas Robežu kodekss) 6. panta 1. punkta".

15. Papildināt noteikumus ar 4. pielikumu šādā redakcijā:

"4. pielikums
Ministru kabineta
2011. gada 30. augusta
noteikumiem Nr. 676

Veidlapa lēmumam par atteikumu izsniegt ilgtermiņa vīzu vai lēmumam par ilgtermiņa vīzas anulēšanu vai atcelšanu

1. Teksts veidlapā līdztekus latviešu valodai var būt angļu vai krievu valodā.

2. Veidlapas paraugs:

Nr.__________________

LATVIJAS REPUBLIKAS ILGTERMIŅA VĪZAS
ATTEIKUMS/ANULĒŠANA/ATCELŠANA

   

Vārds (vārdi)

Uzvārds


Dzimšanas datums   Pilsonība  
 

(dd/mm/gggg)

   

 

(adrese)

 

(iestāde, kura pieņēmusi lēmumu, struktūrvienība)

 

(adrese)

ir

izskatījusi Jūsu vīzas pieteikumu
izskatījusi Jūsu vīzu Nr.   , kas izsniegta  
     

[datums un vieta]


Vīza ir atteikta
(Imigrācijas likuma
16. panta pirmā daļa
)
Vīza ir anulēta
(Imigrācijas likuma
16. panta otrā daļa
)
Vīza ir atcelta
(Imigrācijas likuma
16. panta trešā daļa
)

Šā lēmuma pamatā ir šāds(-i) Imigrācijas likuma 16. panta iemesls(-i):

ārzemnieks nav iesniedzis visus Ministru kabineta noteiktos vīzas pieprasīšanai nepieciešamos dokumentus vai iesniegtie dokumenti ir iegūti prettiesiskā ceļā, tie ir viltoti vai ar tiem ir veiktas manipulācijas, vai ārzemnieks atsakās sniegt paskaidrojumus, kas saistīti ar vīzas pieprasīšanu un paredzamo uzturēšanos Latvijas Republikā vai citā Šengenas līguma dalībvalstī (16. panta pirmās daļas 1. punkts)

ārzemnieks ir sniedzis nepatiesas ziņas (16. panta pirmās daļas 2. punkts)

ārzemnieka patiesais ieceļošanas mērķis neatbilst dokumentos norādītajam mērķim (16. panta pirmās daļas 3. punkts)

ārzemnieka sniegtā informācija neliecina par noturīgu saikni ar viņa mītnes zemi un ir pamats uzskatīt, ka ārzemnieks rada nelegālas imigrācijas risku (16. panta pirmās daļas 4. punkts)

ārzemnieks nevar pierādīt, ka viņam ir nepieciešamie finanšu līdzekļi, lai uzturētos Latvijas Republikā vai citā Šengenas līguma dalībvalstī un pēc tam izceļotu uz citu valsti, kurā viņam ir tiesības ieceļot (16. panta pirmās daļas 5. punkts)

ārzemnieks iekļauts to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā ir aizliegta (16. panta pirmās daļas 6. punkts)

uzaicinātājs rakstveidā atsauc ielūgumu vai uzaicinājumu (16. panta pirmās daļas 7. punkts)

ārzemnieks ar tiesas spriedumu atzīts par vainīgu tāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanā Latvijas Republikā vai ārpus tās, par ko Latvijas Republikas likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku, kas nav mazāks par vienu gadu (16. panta pirmās daļas 9. punkts)

ārzemnieks nevar pierādīt, ka likumīgi uzturas valstī, kurā atrodas vīzas pieprasīšanas laikā (16. panta pirmās daļas 10. punkts)

ārzemnieks vai cita persona ar draudiem vai solījumiem ir centusies ietekmēt amatpersonas lēmumu par vīzas izsniegšanu (16. panta pirmās daļas 11. punkts)

ārzemnieks norādījis ieceļošanas mērķi, kas saistīts ar darbībām, kuras var veikt vienīgi Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis vai kuru veikšanai Latvijas Republikā nepieciešama atļauja, bet šādu atļauju ārzemnieks nav saņēmis (16. panta pirmās daļas 12. punkts)

izbeidzies saskaņā ar Imigrācijas likuma 5. panta otro daļu vai 11. panta trešo daļu noteiktais uzturēšanās termiņš (16. panta pirmās daļas 13. punkts)

konstatēts, ka uzaicinātājs miris vai nespēj izpildīt Imigrācijas likuma 9.1 pantā noteikto (16. panta pirmās daļas 14. punkts)

kompetentas valsts iestādes sniegušas informāciju, kas ir par pamatu tam, lai ārzemniekam aizliegtu ieceļot un uzturēties Latvijas Republikā (16. panta pirmās daļas 15. punkts)

konstatēts, ka ārzemniekam ir noteikts ieceļošanas aizliegums Šengenas teritorijā (16. panta pirmās daļas 16. punkts)

konstatēts, ka ārzemnieks, uzturoties Latvijas Republikā, pēdējo piecu gadu laikā, skaitot no dienas, kad iesniegti dokumenti vīzas pieprasīšanai, ir izdarījis administratīvo pārkāpumu un normatīvajos aktos noteiktajā termiņā nav samaksājis uzlikto naudas sodu (16. panta pirmās daļas 17. punkts)

ārzemnieks pēdējo piecu gadu laikā ir bijis izraidīts no Latvijas Republikas un viņš vai viņa uzaicinātājs nav sedzis izdevumus, kas saistīti ar izbraukšanas rīkojuma izpildi vai ārzemnieka piespiedu izraidīšanu (16. panta pirmās daļas 19. punkts)

konstatēts, ka ārzemnieks pēdējā gada laikā vairākkārt pārkāpis noteikumus par ieceļošanu vai uzturēšanos Latvijas Republikā vai citā Šengenas līguma dalībvalstī vai izmantojis iepriekš izsniegto vīzu neatbilstoši deklarētajam ieceļošanas mērķim (16. panta pirmās daļas 20. punkts)

ārzemnieks ir persona, kas komercreģistrā reģistrēta kā personālsabiedrības biedrs, kuram ir tiesības pārstāvēt personālsabiedrību, administrators vai likvidators, valdes loceklis, padomes loceklis, prokūrists, ja attiecīgās kapitālsabiedrības pamatkapitāls nav apmaksāts saskaņā ar Komerclikumu (16. panta pirmās daļas 21. punkts)

ārzemnieks ir persona, kas komercreģistrā reģistrēta kā personālsabiedrības biedrs, kuram ir tiesības pārstāvēt personālsabiedrību, administrators, likvidators, valdes loceklis, padomes loceklis, prokūrists vai persona, kura pilnvarota pārstāvēt komersantu (ārvalsts komersantu) darbībās, kas saistītas ar filiāli, vai individuālais komersants, vai pašnodarbinātā persona un iepriekšējā gada laikā ir pieļauti pārkāpumi, kas saistīti ar ārzemnieku nodarbināšanu un nodokļu samaksu (16. panta pirmās daļas 22. punkts)

ārzemnieks pēdējā gada laikā bijis nodarbināts, bet viņam nebija tiesību uz nodarbinātību (16. panta pirmās daļas 23. punkts)

uzaicinātājs, kurš uzaicina sezonas darbā ārzemnieku, ir pieteicis sava uzņēmuma maksātnespēju vai ir uzsākts uzņēmuma maksātnespējas process, vai uzņēmums ir likvidēts, vai netiek veikta saimnieciskā darbība (16. panta pirmās daļas 24. punkts)

vīzas izsniegšanā pieļauta tehniska rakstura kļūda vai neprecizitāte (16. panta otrā daļa)

ārzemniekam izsniegta cita vīza (16. panta trešā daļa)

vīzas atcelšanu ir lūdzis pats ārzemnieks (16. panta trešā daļa)

Saskaņā ar Imigrācijas likuma 17. panta otro daļu šis lēmums stājas spēkā tā pieņemšanas brīdī.

Saskaņā ar Imigrācijas likuma 17. panta trešo daļu Jums ir tiesības šo lēmumu apstrīdēt 30 dienu laikā pēc tā paziņošanas dienas, iesniedzot attiecīgu iesniegumu un citus dokumentus latviešu, angļu vai krievu valodā

 

(iestādes nosaukums un amatpersona)

 

(adrese, tālruņa numurs)

Saskaņā ar Imigrācijas likuma 17. panta piekto daļu šā lēmuma apstrīdēšana neaptur tā darbību.

Amatpersona

     

(vārds, uzvārds, amats)

 

(paraksts)

   

Z. v.

Vieta ___________________________

Datums _________________________"

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!