• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2017. gada 21. septembra saistošie noteikumi Nr. 17-19 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 29.janvāra saistošajos noteikumos Nr.15-2 "Atvieglojumu piešķiršana nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jelgavas pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2017., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/op/2017/194.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.09.2017., Nr. 194

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17-19

Pieņemts: 21.09.2017.

OP numurs: 2017/194.24

2017/194.24
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.17-19

Jelgavā 2017.gada 21.septembrī (prot. Nr.11/2)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 29.janvāra saistošajos noteikumos Nr.15-2 "Atvieglojumu piešķiršana nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jelgavas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14.panta pirmās daļas 3.punktu un
likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5.panta trešo un ceturto daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 29.janvāra saistošajos noteikumos Nr.15-2 "Atvieglojumu piešķiršana nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jelgavas pilsētā" šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punkta 2.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

Nodokļu maksātāju kategorijas Nodokļa atvieglojums (%)
2.4. personai par likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmās daļas 2.punktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem – dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi, ja taksācijas gada 1.janvārī šai personai objektā ir deklarēta dzīves vieta kopā ar trīs vai vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērniem līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Minētos atvieglojumus piemēro arī gadījumā, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir kāds no minētajiem bērniem 50% apmērā

2. Izteikt 2.punkta 2.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

Nodokļu maksātāju kategorijas Nodokļa atvieglojums (%)
2.12. personai 2018.gadā par Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošo noteikumu Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" 2.punktā minēto objektu, kuram piemērota nekustamā īpašuma nodokļa likme 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības, ja objektā tiek deklarēta dzīvesvieta vismaz vienai personai:  
2.12.1. līdz 2018.gada 1.jūnijam 70% apmērā
2.12.2. līdz 2018.gada 1.novembrim 50% apmērā

3. Aizstāt 10.1 punktā skaitli un vārdu "2017.gadam" ar skaitli un vārdu "2018.gadam".

4. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2017.gada 21.septembra saistošo noteikumu Nr.17-19 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 29.janvāra saistošajos noteikumos Nr.15-2 "Atvieglojumu piešķiršana nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Jelgavas pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašumi nodokli" (turpmāk – Likums) 5.panta trešā daļa paredz, ka pašvaldība var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām.

Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek paredzēts mazināt nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas slogu tām personām par likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmajā daļā 2.punktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem – dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi, ja taksācijas gada 1.janvārī šai personai objektā būs deklarēta dzīves vieta kopā ar trīs vai vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērniem līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Minētos atvieglojumus piemēros arī gadījumā, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir kāds no minētajiem bērniem.

Ar Saistošo noteikumu grozījumiem tiek paredzēts, ka nekustamā īpašuma nodokļa nomaksas slogs tiks mazināts arī personām par objektiem, kuru lietošanas veids ir dzīvošana un kuriem tiks piemērota nekustamā īpašuma nodokļa likme 1,5% apmērā no objekta kadastrālās vērtības, ja taksācijas gada 1.janvārī plkst. 0.00 tajā nebūs deklarēta dzīvesvieta nevienai personai, bet kuros personas būs deklarējušas savu dzīvesvietu pēc taksācijas gada 1.janvāra.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumi paredz, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums 50% apmērā tiek piešķirts personai par likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmās daļas 2.punktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem – dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi, ja taksācijas gada 1.janvārī šai personai objektā ir deklarēta dzīves vieta kopā ar trīs vai vairāk bērniem vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) vai bērniem līdz 24 gadu vecumam, kuri iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Minētos atvieglojumus piemēro arī gadījumā, ja nekustamā īpašuma īpašnieks vai tiesiskais valdītājs ir kāds no minētajiem bērniem.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums 2018.gadā tiks piešķirts arī nekustamajam īpašumam, kura lietošanas veids ir dzīvošana (turpmāk – Objekts), un kuram saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 22.septembra saistošo noteikumu Nr.16-19 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" 2.1.punktu ir piemērota nekustamā īpašuma nodokļa likme 1,5% apmērā no Objekta kadastrālās vērtības, ja minētajā Objektā dzīvesvieta deklarēta vismaz vienai personai:

līdz 2018.gada 1.jūnijam – 70 % apmērā;

līdz 2018.gada 1.novembrim – 50% apmērā.

Grozījumi Saistošajos noteikumos stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci vai veidot jaunas amata vietas. Aprēķinātā indikatīvā ietekme uz pašvaldības budžetu ir -10129 euro.
4. Informācija par projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmēs.

5. Informācija par projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji jautājumos par Saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Pašvaldības amatpersonas un darbinieki regulāri ir komunicējuši ar nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!