• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2017. gada 23. novembra saistošie noteikumi Nr. 288 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2017., Nr. 249 https://www.vestnesis.lv/op/2017/249.38

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 289

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piemērošanu"

Vēl šajā numurā

15.12.2017., Nr. 249

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 288

Pieņemts: 23.11.2017.

OP numurs: 2017/249.38

2017/249.38
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.288

Valmierā 2017.gada 23.novembrī (prot. Nr.16, 14.§)

Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14.panta trešo daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķirami braukšanas maksas atvieglojumi Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā, ko finansē no Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālā budžeta.

2. Tiesības braukt bez maksas Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā ir šādām pasažieru grupām:

2.1. pirmsskolas vecuma bērniem;

2.2. bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, uzrādot apliecību sociālo garantiju nodrošināšanai;

2.3. Valmieras pilsētā vismaz pēdējos 12 mēnešus dzīves vietu deklarējušiem pensionāriem, kuri Valmieras pilsētas pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti;

2.4. Valmieras pilsētas vispārizglītojošo izglītības iestāžu un profesionālās vidējās izglītības iestāžu izglītojamajiem, uzrādot attiecīgās izglītības iestādes izsniegto skolēnu apliecību.

3. Personalizētu braukšanas karti noteikumu 2.3.apakšpunktā minētās personas var saņemt Valmieras pilsētas pašvaldības iestādes "Valmieras pilsētas pašvaldības administrācija" struktūrvienībā "Apmeklētāju pieņemšanas centrs" darba dienās, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Personalizētās braukšanas kartes ir beztermiņa.

4. Tiesības iegādāties mēnešbiļetes ar atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā ir Valmieras pilsētā dzīves vietu deklarējušiem vai uz mācību laiku faktiski dzīvojošiem Valmieras pilsētā (tai skaitā Dienesta viesnīcā) augstāko izglītības iestāžu dienas nodaļu studentiem mācību gada laikā no septembra līdz jūnijam (ieskaitot) ar 50 % atlaidi no mēnešbiļetes cenas un ar 75 % atlaidi no mēnešbiļetes ar laika ierobežojumu cenas – izmantošanai tikai darba dienās.

5. Noteikumu 4.punkta minētās personas, uzrādot izziņu, kas apliecina Valmieras pilsētā deklarēto dzīves vietu, vai rakstisku apliecinājumu no mācību iestādes par faktisko dzīves vietu uz mācību laiku Valmieras pilsētā un attiecīgi augstākās izglītības iestādes izsniegto dienas nodaļas studenta apliecību, mēnešbiļetes var iegādāties Valmieras autoostā Valmierā, Stacijas ielā 1, sākot ar iepriekšējā mēneša 20.datumu līdz kārtējā mēneša 10.datumam.

6. Izziņa par deklarēto dzīves vietu Valmieras pilsētā derīga sešus mēnešus no tās izsniegšanas dienas. Mācību iestādes izsniegtais apliecinājums par faktisko dzīves vietu uz mācību laiku Valmieras pilsētā derīgs uz attiecīgo mācību gadu.

7. Noteikumu 4.punktā minētās mēnešbiļetes uzskatāmas par derīgām tikai tad, ja tās Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā uzrādītas kopā ar izglītības iestādes izsniegto studenta apliecību.

8. Noteikumu 2.3.apakšpunkts stājas spēkā 2018.gada 1.martā.

9. Līdz 2018.gada 28.februārim tiesības bez maksas braukt Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā ir Valmieras pilsētā vismaz pēdējos 12 mēnešus dzīves vietu deklarējušiem pensionāriem, kuri sasnieguši 75 gadu vecumu un kuri Valmieras pilsētas pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti.

10. Līdz 2018.gada 28.feburārim Valmieras pilsētā dzīves vietu vismaz pēdējos 12 mēnešus deklarējušiem pensionāriem, kuri Valmieras pilsētas pašvaldībā saņēmuši personalizētu braukšanas karti, ir tiesības iegādāties mēnešbiļeti ar 50 % atlaidi no mēnešbiļetes cenas. Mēnešbiļetes var iegādāties Valmieras autoostā Valmierā, Stacijas ielā 1, sākot ar iepriekšējā mēneša 20.datumu līdz kārtējā mēneša 10.datumam. Iegādātās mēnešbiļetes uzskatāmas par derīgām tikai tad, ja Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā tiek uzrādīta kopā ar personalizēto braukšanas karti.

11. Atzīt par spēku zaudējušiem Valmieras pilsētas pašvaldības 2009.gada 7.septembra saistošos noteikumus Nr.75 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr.177; 2011, Nr.51; 2014, Nr.46; 2015, Nr.89; 2016, Nr.33; 2016, Nr.156).

12. Noteikumi stājas spēkā 2018.gada 1.janvārī.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2017.gada 23.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.288 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ņemot vērā Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja 09.10.2017. komiteju sēdē izteikto priekšlikumu, tiek veiktas izmaiņas atvieglojumu saņēmēju kategorijās.

Ievērojot, ka grozījumu apmērs pārsniedz pusi no spēkā esošo saistošo noteikumu normu apjoma, tiek sagatavots jauns saistošo noteikumu projekts.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos, salīdzinot ar šobrīd spēkā esošajiem noteikumiem, tiek paplašināts to personu loks, kuras ir tiesīgas izmantot Valmieras pilsētas sabiedrisko transportu bez maksas.

Tiesības braukt bez maksas tiek piešķirtas visiem pensionāriem (līdz šim pensionāriem, kuri sasnieguši 75 gadu vecumu), kā arī Valmieras vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem (līdz šim atlaide mēnešbiļešu iegādei mācību gada laikā).

No atvieglojumu saņēmēju loka ir izslēgti trūcīgo ģimeņu vecāki, kuru ģimenēs ir četri vai vairāk nepilngadīgi bērni. (līdz šim bija tiesības saņemt 20 braukšanas talonus).

Noteikumi stāsies spēkā 2018.gada 1.janvārī, attiecībā uz atvieglojumiem visiem pensionāriem, noteikumu normas stāsies spēkā 2018.gada 1.martā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Papildus atvieglojumu noteikšana palielinās pašvaldības izmaksāto kompensāciju par noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem EUR 27 699,- (aplēse par gadu) apmērā.

Ņemot vērā, ka šīs kompensācijas pieaugums samazinās pārvadātājam izmaksājamo kompensāciju par kopējiem zaudējumiem, grozījumi kopumā pašvaldības budžetu neietekmēs vai ietekmēs minimāli.

Samazināsies pašvaldības administratīvās izmaksas, kas saistītas ar divu veidu personalizēto braukšanas karšu izsniegšanu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Tiks atvieglotas administratīvās procedūras, kas saistītas ar:

– personalizēto braukšanas karšu izgatavošanu un izsniegšanu pensionāriem, kuri nav un kuri ir sasnieguši 75 gadu vecumu;

– izziņu izsniegšanu izglītības iestāžu audzēkņiem mēnešbiļešu iegādei;

– mēnešbiļešu tirdzniecību;

– braukšanas talonu uzskaiti un izsniegšanu.

Izziņu, kas apliecina Valmieras pilsētā deklarēto dzīves vietu, attiecīgās personas iegūst Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā "Latvija.lv" vai Valmieras pilsētas pašvaldībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav veiktas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!