• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumi Nr. 110 "Noteikumi par depozīta maksājumu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.03.2017., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/op/2017/45.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 111

Noteikumi par valsts akciju sabiedrības "Starptautiskā lidosta "Rīga"" lidlaukā sniegto pakalpojumu maksu

Vēl šajā numurā

01.03.2017., Nr. 45

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 110

Pieņemts: 28.02.2017.

OP numurs: 2017/45.11

2017/45.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 110

Rīgā 2017. gada 28. februārī (prot. Nr. 10 28. §)

Noteikumi par depozīta maksājumu

Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 70. panta septīto daļu
un Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma
74. panta septīto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka depozīta samaksas vai iesniegšanas un atmaksāšanas vai atdošanas kārtību.

2. Depozīta maksājumu Publisko iepirkumu likuma 70. panta trešajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta trešajā daļā noteiktajā apmērā iemaksā Iepirkumu uzraudzības biroja kontā vai iesniedz kā bankas garantiju vai apdrošināšanas polisi.

II. Depozīta iemaksa Iepirkumu uzraudzības biroja kontā

3. Informāciju par depozīta maksājuma rīkojuma rekvizītiem ievieto Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē (www.iub. gov.lv).

4. Veicot depozīta maksājumu, persona nodrošina, ka tas ir identificējams. Depozīta maksājuma rīkojumā norāda šādu informāciju:

4.1. iesnieguma par iepirkuma procedūras pārkāpumiem (turpmāk – iesniegums) iesniedzēja nosaukums vai, ja iesnieguma iesniedzējs ir fiziska persona, vārds un uzvārds;

4.2. pasūtītāja vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums;

4.3. tā iepirkuma identifikācijas numurs, par kuru iesniedz iesniegumu.

5. Depozīta maksājumam Publisko iepirkumu likuma 70. panta trešajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta trešajā daļā noteiktajā apmērā Iepirkumu uzraudzības biroja kontā jābūt ieskaitītam līdz brīdim, kad Iepirkumu uzraudzības birojā ir iesniegts iesniegums.

6.  Ja Iepirkumu uzraudzības birojs, veicot Publisko iepirkumu likuma 70. panta ceturtajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta ceturtajā daļā minēto pārbaudi, nevar identificēt depozīta maksājumu vai ir konstatējis, ka depozīta maksājums nav samaksāts pilnā apmērā, uzskata, ka depozīta maksājums nav saņemts.

III. Depozīta iesniegšana kā bankas garantija vai apdrošināšanas polise

7. Kā depozītu iesniedz Latvijas Republikā vai Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstī reģistrētas kredītiestādes garantiju vai tāda apdrošinātāja apdrošināšanas polisi, kurš saņēmis attiecīgā apdrošināšanas veida licenci.

8. Depozītu kā bankas garantiju vai apdrošināšanas polisi Iepirkumu uzraudzības birojā iesniedz Publisko iepirkumu likuma 68. panta otrajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 72. panta otrajā daļā noteiktajā termiņā. Iesniedz dokumentu oriģinālus.

9. Ja depozītu iesniedz kā apdrošināšanas polisi, iesniegumam pievieno apdrošināšanas prēmijas samaksu apliecinošu dokumentu. Par samaksu apliecinošu dokumentu uzskata atbilstoši aizpildītu un kredītiestādē apstiprinātu maksājuma uzdevumu vai tā kopiju, ko apliecinājusi kredītiestāde. Ja apdrošināšanas prēmija nav samaksāta apdrošināšanas polisē norādītajā pilnajā apmērā līdz apdrošināšanas polises oriģināla iesniegšanai Iepirkumu uzraudzības birojā, uzskatāms, ka depozīts nav iesniegts.

10. Bankas garantijai vai apdrošināšanas polisei jābūt spēkā vismaz četrus mēnešus no dienas, kad iesniegums iesniegts Iepirkumu uzraudzības birojā.

11. Ja depozītu iesniedz kā bankas garantiju vai apdrošināšanas polisi, bankas garantijā vai apdrošināšanas polisē norāda šādu informāciju:

11.1. iesnieguma iesniedzēja nosaukums vai, ja iesnieguma iesniedzējs ir fiziska persona, vārds un uzvārds;

11.2. pasūtītāja vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja nosaukums;

11.3. tā iepirkuma identifikācijas numurs, par kuru iesniedz iesniegumu;

11.4. bankas garantijas vai apdrošinājuma summa Publisko iepirkumu likuma 70. panta trešajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta trešajā daļā noteiktajā apmērā;

11.5. ja iesniedz apdrošināšanas polisi – apdrošināšanas prēmijas summas apmērs;

11.6. informācija par apstākļiem, kuriem iestājoties, Iepirkumu uzraudzības birojs var iesniegt pieprasījumu bankas garantijas vai apdrošinājuma summas izmaksai atbilstoši šo noteikumu 15. punktam;

11.7. kredītiestādes vai apdrošinātāja apņemšanās izmaksāt Iepirkumu uzraudzības birojam pēc pirmā pieprasījuma bankas garantiju vai apdrošinājuma summu piecu darbdienu laikā, nepieprasot papildu pierādījumus vai paskaidrojumu;

11.8. bankas garantijas vai apdrošināšanas polises spēkā stāšanās un spēkā esības termiņš atbilstoši šo noteikumu 10. punktam.

12. Ja, veicot Publisko iepirkumu likuma 70. panta ceturtajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta ceturtajā daļā minēto pārbaudi, tiek konstatēts, ka bankas garantija vai apdrošināšanas polise neatbilst šo noteikumu 7., 8., 9., 10. un 11. punktā minētajiem nosacījumiem, uzskatāms, ka depozīts nav iesniegts.

IV. Iepirkumu uzraudzības biroja kontā iemaksātā depozīta atmaksāšanas kārtība

13. Iepirkumu uzraudzības biroja kontā iemaksāto depozīta maksājumu Iepirkumu uzraudzības birojs atmaksā personai, kura veikusi depozīta maksājumu:

13.1. piecu darbdienu laikā pēc Publisko iepirkumu likuma 70. panta piektajā daļā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta piektajā daļā minēto gadījumu iestāšanās;

13.2. piecu darbdienu laikā, ja depozīta maksājums saņemts par iepirkuma procedūras pārtraukšanas likumības vai iepirkuma procedūras dokumentos iekļauto prasību apstrīdēšanu;

13.3. piecu darbdienu laikā pēc depozīta maksājuma saņemšanas Iepirkumu uzraudzības biroja kontā šo noteikumu 6. punktā minētajā gadījumā;

13.4. mēneša laikā pēc depozīta maksājuma saņemšanas Iepirkumu uzraudzības biroja kontā, ja depozīta maksājums ir iemaksāts, bet Publisko iepirkumu likuma 68. panta otrajā daļā noteiktajā termiņā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 72. panta otrajā daļā noteiktajā termiņā iesniegums Iepirkumu uzraudzības birojā nav saņemts.

14. Depozīta maksājumu pārskaita uz to kontu, no kura depozīta maksājums iemaksāts.

V. Depozīta atdošana, kas iesniegts kā bankas garantija vai apdrošināšanas polise

15. Iepirkumu uzraudzības birojs piecu darbdienu laikā pēc tam, kad stājies spēkā lēmums atļaut pasūtītājam vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam slēgt iepirkuma līgumu vai atstāt spēkā pasūtītāja vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja lēmumu par iepirkuma procedūras izbeigšanu vai saņemts iesnieguma atsaukums līdz iesnieguma izskatīšanai iesniegumu izskatīšanas komisijā un pasūtītājs vai sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs nav novērsis iesniegumā minētos pārkāpumus, iesniedz bankas garantijas izsniedzējam vai apdrošinātājam pieprasījumu (kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu) izmaksāt bankas garantiju vai apdrošinājuma summu, to pārskaitot uz Iepirkumu uzraudzības biroja kontu, un vienlaikus nosūta pieprasījumu zināšanai iesniedzējam.

16. Iepirkumu uzraudzības birojs šo noteikumu 15. punktā noteiktajā kārtībā iemaksāto summu atmaksā piecu darbdienu laikā pēc tiesas sprieduma noraksta saņemšanas, ja ar spēkā stājušos tiesas spriedumu tiesa iemaksāto depozīta maksājumu uzdod atmaksāt iesniedzējam. Ja depozīts iesniegts kā apdrošināšanas polise, šo noteikumu 15. punktā noteiktajā kārtībā izmaksātā apdrošinājuma summa atmaksājama apdrošinātājam vai iesniedzējam pēc apdrošinātāja rakstiskas piekrišanas saņemšanas.

17. Ja depozīts, kas iesniegts kā bankas garantija vai apdrošināšanas polise, jāatdod iesniedzējam Publisko iepirkumu likuma 70. panta piektās daļas 1., 3. un 4. punktā vai Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma 74. panta piektās daļas 1., 3. un 4. punktā minētajā gadījumā, kā arī šo noteikumu 12. punktā minētajā gadījumā, Iepirkumu uzraudzības birojs piecu darbdienu laikā pēc attiecīgo gadījumu iestāšanās iesniedz bankas garantijas izsniedzējam vai apdrošinātājam iesniegumu (kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu) par bankas garantijas izsniedzēja atbrīvošanu no tā saistībām un vienlaikus nosūta to zināšanai depozīta iesniedzējam.

18. Iepirkumu uzraudzības birojs iesniedzējam neatmaksā izdevumus, kas saistīti ar bankas garantijas izsniegšanu vai apdrošināšanas līguma noslēgšanu un polises noformēšanu, tai skaitā apdrošināšanas prēmiju.

VI. Noslēguma jautājumi

19. Noteikumi stājas spēkā 2017. gada 1. martā.

20. Iepirkumos, ko veic atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumam, noteikumus piemēro no 2017. gada 1. aprīļa.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!