• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 21. marta noteikumi Nr. 167 "Kārtība, kādā veic datu apmaiņu attiecībā uz elektroniski nosūtāmiem rīkojumiem un paziņojumiem par to izpildi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.04.2017., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2017/69.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 181

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 21. jūnija noteikumos Nr. 399 "Noteikumi par sabiedrību sagatavoto finanšu pārskatu vai konsolidēto finanšu pārskatu elektroniskā noraksta formu"

Vēl šajā numurā

04.04.2017., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 167

Pieņemts: 21.03.2017.

OP numurs: 2017/69.2

2017/69.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 167

Rīgā 2017. gada 21. martā (prot. Nr. 14 24. §)

Kārtība, kādā veic datu apmaiņu attiecībā uz elektroniski nosūtāmiem rīkojumiem un paziņojumiem par to izpildi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 18.panta
devīto daļu, Kredītiestāžu likuma 66.panta astoto daļu
un Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas
likuma 44.3panta desmito daļu

1. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā:

1.1. Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – dienests), izmantojot Valsts reģionālās attīstības aģentūras (turpmāk – aģentūra) pārziņā esošā Valsts informācijas sistēmu savietotāja datu izplatīšanas tīklu (turpmāk – datu izplatīšanas tīkls), elektroniski paziņo rīkojumus par nodokļu maksātāja norēķinu operāciju daļēju vai pilnīgu apturēšanu, naudas līdzekļu apķīlāšanu, naudas līdzekļu pārskaitīšanu, kā arī par iepriekš paziņotajā rīkojumā noteiktās izpildāmās darbības vai naudas līdzekļu apmēra precizēšanu vai iepriekš paziņotā rīkojuma atcelšanu (turpmāk – dienesta rīkojumi) un saņem paziņojumus par rīkojumu izpildi attiecībā uz naudas līdzekļu apķīlāšanu;

1.2. dienests paziņo dienesta rīkojumus un saņem paziņojumus šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību;

1.3. maksājumu pakalpojumu sniedzēji, kas noteikti Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma 2. panta otrās daļas 2., 3., 4., 7. un 8. punktā, un kredītiestādes (turpmāk abi kopā – subjekts), izpildot dienesta rīkojumus un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumus par naudas līdzekļu apķīlāšanu, naudas līdzekļu pārskaitīšanu, kā arī par iepriekš paziņotajā rīkojumā noteiktās izpildāmās darbības vai naudas līdzekļu apmēra precizēšanu vai iepriekš paziņotā rīkojuma atcelšanu (turpmāk – zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumi), uzsāk un veic datu apmaiņu elektroniski, izmantojot datu izplatīšanas tīklu;

1.4. subjekti, izpildot dienesta rīkojumus, uzsāk un veic datu apmaiņu šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību.

2. Datu apmaiņa šo noteikumu izpratnē ir dienesta un (vai) zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumu un subjektu paziņojumu saņemšana un paziņošana.

3. Lai subjekti varētu saņemt un izpildīt zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumus, izmantojot datu izplatīšanas tīklu, Tiesu administrācija nodrošina Izpildu lietu reģistra datu apmaiņu ar datu izplatīšanas tīkla starpniecību šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

2. Datu apmaiņa ar datu izplatīšanas tīkla starpniecību

2.1. Datu apmaiņas uzsākšana

4. Lai uzsāktu datu apmaiņu ar datu izplatīšanas tīkla starpniecību, dienests un Tiesu administrācija (turpmāk abi kopā – iestāde), un subjekts pieprasa aģentūrai datu izplatīšanas tīkla vides lietotāja tiesības. Pieprasījumu nosūta rakstiski (elektroniskā dokumenta vai papīra formā), izmantojot vietnē https://viss.gov.lv/ ievietotās veidlapas. Aģentūra piecu darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas paziņo par piešķirtajām tiesībām uz pieprasījumā norādīto elektroniskā pasta adresi. Aģentūra nodrošina datu izplatīšanas tīkla testa vidi.

5. Iestāde savā tīmekļvietnē publicē savus datu izplatīšanas tīkla kanālu nosaukumus.

6. Kad subjekts, izmantojot aģentūras nodrošināto datu izplatīšanas tīkla testa vidi, ir pārliecinājies par iespējamību izgūt un ievietot datus datu izplatīšanas tīklā, tas nosūta pieslēgšanās pieprasījumu attiecīgās iestādes datu izplatīšanas tīkla kanāliem, par ko iestāde saņem automātisku paziņojumu.

7. Subjekts pēc datu izplatīšanas tīkla vides lietotāja tiesību saņemšanas, bet ne vēlāk kā 10 darbdienas, pirms tas nosūtījis pieslēgšanās pieprasījumu iestādes datu izplatīšanas tīkla kanāliem, paziņo uz iestādes oficiālo elektroniskā pasta adresi šādu informāciju:

7.1. subjekta nosaukums, reģistrācijas numurs;

7.2. subjekta elektroniskā pasta adrese(-es), uz kuru nosūtāms subjekta pieslēgšanās apstiprinājums un cita informācija, kas saistīta ar dienesta un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumiem un paziņojumiem;

7.3. datums, ar kuru subjekts vēlas uzsākt datu apmaiņu;

7.4. subjekta kontaktpersonas(-u) vārds, uzvārds, amats un tālruņa numurs.

8. Iestāde piecu darbdienu laikā no šo noteikumu 6. punktā minētā automātiskā paziņojuma saņemšanas informē subjektu par pieslēgšanās pieprasījuma apstiprināšanu, nosūtot uz šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi apstiprinājumu un šādu informāciju:

8.1. iestādes tālruņa numurs un elektroniskā pasta adrese, uz kuru paziņot jautājumus par dienesta un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumiem un paziņojumiem, izņemot jautājumus par datu izplatīšanas tīkla darbību;

8.2. datums, ar kuru tiks uzsākta datu apmaiņa, bet ne agrāk par piecām darbdienām no pieprasījuma apstiprināšanas un subjekta pieslēgšanās pieprasījumā norādītās dienas.

9. Iestādei un subjektam ir pienākums vismaz trīs darbdienas iepriekš savstarpēji paziņot par izmaiņām šo noteikumu 7.2., 7.4. un 8.1. apakšpunktā minētajā informācijā.

10. Sākot ar šo noteikumu 8.2. apakšpunktā norādīto datumu, datu apmaiņu veic, izmantojot datu izplatīšanas tīklu.

2.2. Datu apmaiņa

11. Dienests un zvērināti tiesu izpildītāji, izmantojot Tiesu administrācijas pārziņā esošo Izpildu lietu reģistru, bet subjekts – autonomi (patstāvīgi) pieslēdzas datu izplatīšanas tīklam datu apmaiņas veikšanai.

12. Datu izplatīšanas tīkla kanālus izmanto datu apmaiņai, ievērojot Valsts informācijas sistēmu savietotāja lietošanas kārtību un aģentūras konsultācijās sniegto informāciju par datu izplatīšanas tīkla izmantošanu, ja šādas konsultācijas iestādei un subjektam ir bijušas.

13. Iestāde un subjekts datu apmaiņu veic atbilstoši aģentūras pārziņā esošajā Valsts informācijas sistēmu savietotāja XML (Extensible Markup Language) katalogā publicētajai XML shēmu struktūrai un prasībām.

14. Dienests un Tiesu administrācija savstarpēji saskaņotās izmaiņas XML shēmu struktūrā vai prasībās publicē aģentūras pārziņā esošajā Valsts informācijas sistēmu savietotāja XML katalogā ne vēlāk kā divus mēnešus pirms izmaiņu spēkā stāšanās. Iestāde nodrošina datu izplatīšanas tīkla kanālā ievietotā rīkojuma noformēšanu, bet subjekts noformē paziņojumu atbilstoši jaunajai XML shēmu struktūrai un prasībām ar datumu, kas aģentūras pārziņā esošajā Valsts informācijas sistēmu savietotāja XML katalogā publicētajā XML shēmas aprakstā norādīts kā izmaiņu spēkā stāšanās datums.

15. Ja subjekta paziņojumā konstatētas satura neatbilstības, kuru dēļ nav iespējams apstrādāt norādīto informāciju, dienests vai zvērināti tiesu izpildītāji par to paziņo subjektam vienas darbdienas laikā no paziņojuma saņemšanas, izmantojot šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi. Subjekts vienas darbdienas laikā novērš konstatētās neatbilstības un ievieto datu izplatīšanas tīklā jaunu paziņojumu vai nosūta konkrētā rīkojuma devējam (dienestam – uz šo noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi, zvērinātam tiesu izpildītājam – uz Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes tīmekļvietnē publicēto tiesu izpildītāja elektroniskā pasta adresi) informāciju, ka rīkojuma saturs ir korekts.

16. Subjekts, konstatējot satura neatbilstības dienesta vai zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumā, kas liedz apstrādāt saņemto informāciju vai identificēt personu, vienas darbdienas laikā nosūta konkrētā rīkojuma devējam (dienestam – uz šo noteikumu 8.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi, zvērinātam tiesu izpildītājam – uz Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes tīmekļvietnē publicēto tiesu izpildītāja elektroniskā pasta adresi) informāciju par konstatēto neatbilstību. Dienests vai zvērināts tiesu izpildītājs vienas darbdienas laikā novērš konstatētās neatbilstības un ievieto datu izplatīšanas tīkla kanālā jaunu rīkojumu vai nosūta subjektam uz šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi informāciju, ka rīkojuma saturs ir korekts.

17. Dienests un zvērināti tiesu izpildītāji ievieto rīkojumus datu izplatīšanas tīklā un izgūst paziņojumus no tā jebkurā diennakts laikā.

18. Subjektam ir pienākums nodrošināt dienesta un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumu izgūšanu no datu izplatīšanas tīkla un paziņojumu ievietošanu tajā jebkurā diennakts laikā.

19. Subjekts pieņem izpildei dienesta un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumus datu izplatīšanas tīklā piešķirto unikālo numuru secībā, kurus veido rīkojuma datu izplatīšanas tīkla ievietošanas gads, mēnesis, diena, stunda, minūte, sekunde, milisekunde.

20. Subjekts un iestāde nodrošina savu datu izplatīšanas tīklā ievietoto un saņemto datu dzēšanu tā, lai nepieļautu datu izplatīšanas tīkla kanālu pārpildīšanu.

21. Subjektam un aģentūrai ir aizliegts izpaust trešajām personām ziņas par dienesta un zvērinātu tiesu izpildītāju rīkojumiem. Subjekts pēc klienta pieprasījuma var sniegt tam informāciju par darbībām, kas veiktas ar klienta kontu, un to pamatojumu tikai pēc paziņojuma ievietošanas datu izplatīšanas tīklā, ja šīs darbības ir saistītas ar rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu, bet, ja darbības ir saistītas ar cita rīkojuma izpildi, – tikai pēc tam, kad subjekts ir izpildījis rīkojumu.

22. Aģentūra nodrošina datu izplatīšanas tīkla darbību nepārtrauktā režīmā, izņemot plānotos un neplānotos pārtraukumus. Par plānotiem pārtraukumiem aģentūra ne vēlāk kā piecas darbdienas iepriekš paziņo iestādei un subjektam uz datu izplatīšanas tīkla lietotāja tiesību pieprasījumā norādīto elektroniskā pasta adresi. Datu izplatīšanas tīkla darbība nepārtrauktā režīmā nozīmē tā pieejamību:

22.1. darbdienās no 8.30 līdz 17.00 – 99 % mēnesī;

22.2. pārējā laikā – 97 % mēnesī.

23. Ja Tiesu administrācija, nosūtot informāciju uz šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi, ir informējusi subjektu par Tiesu administrācijas informācijas sistēmā konstatētiem tehniskiem traucējumiem, kas liedz zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumu ievietošanu datu izplatīšanas tīklā vai subjekta ievietoto paziņojumu izgūšanu no tā ilgāk par 24 stundām, subjekts un zvērināts tiesu izpildītājs datu apmaiņu Tiesu administrācijas norādītajā laikposmā veic, izmantojot pasta pakalpojumus vai elektroniski. Ja dienests, nosūtot informāciju uz šo noteikumu 7.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi, ir informējis subjektu par dienesta informācijas sistēmā konstatētiem tehniskiem traucējumiem, kas liedz dienesta rīkojumu ievietošanu datu izplatīšanas tīklā vai subjekta ievietoto paziņojumu izgūšanu no tā ilgāk par 24 stundām, subjekts dienesta norādītajā laikposmā datu apmaiņu ar dienestu veic šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību.

24. Subjektam ir aizliegts veikt darbības, kas apdraud iestādes informācijas konfidencialitāti, integritāti vai pieejamību, kā arī darbības, kas var izraisīt vai ir vērstas uz datu izplatīšanas tīkla drošības apiešanu, nepamatotu pārslodzi vai bojāšanu.

25. Aģentūra nodrošina dienesta un zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumu un paziņojumu datu integritāti un konfidencialitāti.

26. Aģentūra un subjekts nodrošina tādu tehnisko un organizatorisko līdzekļu lietošanu un lietotāju pārvaldību, lai aizsargātu fizisko personu datus un novērstu to nelikumīgu apstrādi, ievērojot personu datu aizsardzības jomā noteiktās prasības.

27. Aģentūra un subjekts nodrošina, lai auditācijas pieraksti par dienesta un zvērināta tiesu izpildītāja rīkojumu un paziņojumu ievietošanu datu izplatīšanas tīklā un izgūšanu no tā tiktu saglabāti trīs gadus.

28. Aģentūra un subjekts, pamatojoties uz iestādes rakstisku pieprasījumu, atbilstoši kompetencei 10 darbdienu laikā sniedz auditācijas pierakstus par šo noteikumu 27. punktā minēto laikposmu, bet subjekts rakstiski sniedz arī informāciju par konkrētiem datu apstrādes gadījumiem un to apstrādes pamatojumu.

3. Datu apmaiņa starp dienestu un subjektu šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību

29. Ja saskaņā ar šo noteikumu 2. nodaļu subjekts nav paziņojis dienestam par datu apmaiņu ar datu izplatīšanas tīkla starpniecību, dienests un subjekts datu apmaiņu veic šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību. Datu apmaiņu šifrēti pārtrauc šo noteikumu 8.2. apakšpunktā minētajā datumā, izņemot šo noteikumu 23. punktā minēto gadījumu.

30. Subjekts, kas datu apmaiņu veiks šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību, ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms datu apmaiņas uzsākšanas paziņo dienestam uz elektroniskā pasta adresi vid@vid.gov.lv šādu informāciju:

30.1. subjekta elektroniskā pasta adrese(-es), uz kuru šifrēti nosūtāmi dienesta rīkojumi;

30.2. subjekta elektroniskā pasta adrese(-es), uz kuru nosūtāma informācija, kas saistīta ar šifrētu datu apmaiņu;

30.3. subjekta kontaktpersonas(-u) vārds, uzvārds, amats, tālruņa numurs.

31. Dienests piecu darbdienu laikā no šo noteikumu 30. punktā minētā paziņojuma saņemšanas nosūta subjektam uz šo noteikumu 30.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi šādu informāciju:

31.1. dienesta elektroniskā pasta adrese, no kuras dienests subjektam paziņos dienesta rīkojumus un uz kuru subjekts sūtīs paziņojumus;

31.2. dienesta elektroniskā pasta adrese, uz kuru subjekts sūtīs informāciju, kas saistīta ar šifrētu datu apmaiņu;

31.3. dienesta kontaktpersonas(-u) vārds, uzvārds, tālruņa numurs.

32. Veicot šifrētu datu apmaiņu, dienests nosūta rīkojumu uz šo noteikumu 30.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi. Pirms sūtīšanas dienests šifrē rīkojumu ar subjekta publisko atslēgu, izmantojot PGP (Pretty Good Privacy) šifrēšanas tehnoloģiju un Open PGP standartu. Minimālais PGP atslēgas garums ir 4096 biti, un tās derīguma termiņš ir līdz 2019. gada 30. jūnijam. Dienests konkrētajā dienā nosūtāmos rīkojumus var apvienot un kopu šifrēt ar vienu subjekta publisko PGP atslēgu.

33. Veicot šifrētu datu apmaiņu, subjekts nosūta paziņojumu uz šo noteikumu 31.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi. Pirms sūtīšanas subjekts šifrē paziņojumu ar dienesta publisko atslēgu, izmantojot PGP šifrēšanas tehnoloģiju un Open PGP standartu. Minimālais PGP atslēgas garums ir 4096 biti, un tās derīguma termiņš ir līdz 2019. gada 30. jūnijam. Subjekts konkrētajā dienā nosūtāmos paziņojumus var apvienot, ievērojot šo noteikumu 40. punkta prasības, un kopu šifrēt ar vienu dienesta publisko PGP atslēgu.

34. Subjekts 15 darbdienu laikā pirms datu apmaiņas uzsākšanas pieprasa dienesta publisko PGP atslēgu, nosūtot pieprasījumu uz šo noteikumu 31.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi. Dienests vienas darbdienas laikā pēc subjekta pieprasījuma saņemšanas nosūta uz šo noteikumu 30.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi tīmekļa resursa adresi, kurā ir pieejama dienesta publiskā PGP atslēga. Subjekts vienas darbdienas laikā pēc dienesta paziņojuma saņemšanas nosūta uz šo noteikumu 31.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi subjekta publisko PGP atslēgu, pirms sūtīšanas paziņojumu šifrējot ar dienesta publisko PGP atslēgu. Dienests vienas darbdienas laikā pēc subjekta paziņojuma saņemšanas nosūta uz šo noteikumu 30.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi apstiprinājumu par subjekta publiskās PGP atslēgas saņemšanu, pirms sūtīšanas apstiprinājumu šifrējot ar subjekta publisko PGP atslēgu.

35. Dienestam un subjektam ir pienākums vismaz trīs darbdienas iepriekš informēt par izmaiņām kontaktpersonu informācijā un elektroniskā pasta adresēs.

36. Ja kāds no dienesta rīkojumiem nav šifrēts ar PGP atslēgu, šifrēts ar neatbilstošu šifra atslēgu vai ir citā veidā bojāts, tā saturs nevar tikt uzskatīts par dienesta rīkojumu un subjekts vienas darbdienas laikā par šo faktu paziņo dienestam uz šo noteikumu 31.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi.

37. Ja kāds no subjekta paziņojumiem nav šifrēts ar PGP atslēgu, šifrēts ar neatbilstošu šifra atslēgu vai ir citā veidā bojāts, tā saturs nevar tikt uzskatīts par subjekta paziņojumu un dienests vienas darbdienas laikā par šo faktu paziņo subjektam uz šo noteikumu 30.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi.

38. Dienests un subjekts nodrošina, ka privātā PGP atslēga atrodas dienesta amatpersonu vai subjekta darbinieka – personas, kurai ir tiesības saņemt informāciju un datu apmaiņu veikt šifrēti,– rīcībā. Ja privātā PGP atslēga prettiesiskas rīcības rezultātā ir vai varētu būt nonākusi pie tādas personas, kurai nav tiesību saņemt šo informāciju, dienesta vai subjekta kontaktpersona nekavējoties, bet ne vēlāk kā divu darbdienu laikā par šo faktu paziņo attiecīgi uz šo noteikumu 30.2. vai 31.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi, un nekavējoties pārtrauc izmantot šifrēšanas atslēgu pāri informācijas apmaiņai. Dienests un subjekts aizstāj iepriekšējo šifrēšanas atslēgu pāri pret jaunu, nosūtot attiecīgus paziņojumus uz šo noteikumu 30.2. vai 31.2. apakšpunktā minētajām elektroniskā pasta adresēm.

39. Subjekts dienesta rīkojumus, kas nosūtīti šifrēti, pieņem izpildei tādā secībā, kādā tie ir saņemti, ievērojot elektroniskā pasta saņemšanas laiku (gads, mēnesis, diena, stunda, minūte). Ja subjekts rīkojumus no dienesta un zvērināta tiesu izpildītāja saņēmis vienlaikus, subjekts tos pieņem izpildei saskaņā ar tiešsecības metodi (pirmais iekšā, pirmais ārā).

40. Subjekts noformē paziņojumu, izmantojot dienesta tīmekļvietnē publicēto veidlapu.

41. Ja dienests veic izmaiņas veidlapā, tas publicē jauno veidlapu dienesta tīmekļvietnē ne vēlāk kā divus mēnešus pirms izmaiņu stāšanās spēkā. Subjekts noformē paziņojumu atbilstoši jaunajai veidlapai ar datumu, kas dienesta tīmekļvietnē publicētajā informācijā norādīts kā izmaiņu spēkā stāšanās datums.

42. Subjektam ir aizliegts izpaust trešajām personām ziņas par dienesta rīkojumiem. Subjekts pēc klienta pieprasījuma var sniegt tam informāciju par darbībām, kas veiktas ar klienta kontu, un to pamatojumu tikai pēc šifrēta paziņojuma nosūtīšanas, ja darbības ir saistītas ar rīkojumu par naudas līdzekļu apķīlāšanu, bet, ja darbības ir saistītas ar cita rīkojuma izpildi, – tikai pēc tam, kad subjekts ir izpildījis rīkojumu.

43. Ja subjekta paziņojumā konstatētas satura neatbilstības, kuru dēļ nav iespējams apkopot norādīto informāciju, dienests vienas darbdienas laikā no paziņojuma saņemšanas par šo faktu paziņo subjektam uz šo noteikumu 30.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi. Subjekts vienas darbdienas laikā novērš konstatētās neatbilstības un nosūta uz šo noteikumu 31.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi paziņojumu, kas noformēts atbilstoši šo noteikumu 40. punkta nosacījumiem, vai informē, ka paziņojuma saturs ir korekts.

44. Subjekts, konstatējot satura neatbilstības dienesta rīkojumā, kas liedz apstrādāt saņemto informāciju vai identificēt personu, vienas darbdienas laikā nosūta uz šo noteikumu 31.2. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi informāciju par konstatēto neatbilstību. Dienests vienas darbdienas laikā novērš konstatētās neatbilstības, nosūtot uz šo noteikumu 30.1. apakšpunktā minēto elektroniskā pasta adresi jaunu rīkojumu vai informē, ka rīkojuma saturs ir korekts.

4. Informēšana par datu apmaiņas kārtības neievērošanu

45. Ja subjekts, kas izmanto datu izplatīšanas tīklu, nav ievērojis datu apmaiņas kārtību, termiņus vai citus nosacījumus, dienests, Tiesu administrācija vai zvērināts tiesu izpildītājs par konstatēto pārkāpumu vienas darbdienas laikā informē Finanšu un kapitāla tirgus komisiju.

46. Ja subjekts, kas veic datu apmaiņu šifrēti ar elektroniskā pasta starpniecību, nav ievērojis datu apmaiņas kārtību, termiņus vai citus nosacījumus, dienests par konstatēto pārkāpumu vienas darbdienas laikā informē Finanšu un kapitāla tirgus komisiju.

5. Noslēguma jautājumi

47. Šo noteikumu 1.2. un 1.4. apakšpunkts, 23. un 46. punkts un 3. nodaļa zaudē spēku 2019. gada 1. jūlijā.

48. Noteikumi stājas spēkā 2017. gada 1. jūlijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!