• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ārlietu ministrija
Ārlietu ministrija publicē:
  • informāciju par starptautisko līgumu spēkā stāšanos, to darbības pagarināšanu, apturēšanu un izbeigšanu;
  • starptautiskos līgumus un to tulkojumus, ja tie iepriekš nav publicēti;
  • pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijas par sankciju noteikšanu, grozīšanu vai atcelšanu pieņemšanas informāciju par rezolūcijas pieņemšanu, grozīšanu vai atcelšanu un minēto rezolūciju.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 2018. gada 5. jūnija informācija "Par konvencijas grozījumu tulkojuma publicēšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2018., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2018/110.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ģenerālprokuratūras informācija

Par virsprokuroru iecelšanu

Vēl šajā numurā

06.06.2018., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 05.06.2018.

OP numurs: 2018/110.4

2018/110.4
RĪKI

Ārlietu ministrijas informācija: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ārlietu ministrijas informācija

Rīgā 2018. gada 5. jūnijā

Par konvencijas grozījumu tulkojuma publicēšanu

Ārlietu ministrija nosūta Grozījumus Jūrnieku sagatavošanas, sertificēšanas un sardzes pildīšanas (SCTW) kodeksā. Grozījumi pieņemti 2014. gada 22. maijā ar rezolūciju MSC 374(93) un ir stājušies spēkā 2016. gada 1. janvārī.

Konvencija Latvijas Republikā stājās spēkā 1992. gada 20. augustā. Konvencija publicēta oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" 2003. gada 7. februārī, Nr. 21 (2786), ar nosaukumu "1978. gada Starptautiskā konvencija par jūrnieku sagatavošanu un diplomēšanu, kā arī sardzes pildīšanu".

Ārlietu ministrijas
Juridiskā departamenta direktore S. Pēkale

 

REZOLŪCIJA MSC.374(93)
(pieņemta 2014. gada 22. maijā)

GROZĪJUMI JŪRNIEKU SAGATAVOŠANAS, SERTIFICĒŠANAS UN SARDZES PILDĪŠANAS (STCW) KODEKSĀ

KUĢOŠANAS DROŠĪBAS KOMITEJA,

ATSAUCOTIES UZ Konvencijas par Starptautisko Jūrniecības organizāciju 28. panta b) punktu par Komitejas funkcijām,

ATSAUCOTIES ARĪ UZ 1978. gada Starptautiskās konvencijas par jūrnieku sagatavošanas, sertificēšanas un sardzes pildīšanas standartiem (STWC) (turpmāk tekstā – "Konvencija") XII pantu un I/1. noteikuma 2. punkta 3. apakšpunktu par Jūrnieku sagatavošanas, sertificēšanas un sardzes pildīšanas (STCW) kodeksa A daļas grozīšanas procedūrām,

IZSKATĪJUSI savā deviņdesmit trešajā sesijā STCW kodeksa A daļas grozījumus, kas ierosināti un izplatīti saskaņā ar Konvencijas XII panta 1. punkta a) apakšpunkta i) daļu,

1. PIEŅEM saskaņā ar Konvencijas XII panta 1. punkta a) apakšpunkta iv) daļu STCW kodeksa grozījumus, kuru teksts iekļauts šīs rezolūcijas pielikumā;

2. NOSAKA saskaņā ar Konvencijas XII panta l. punkta a) apakšpunkta vii) daļas 2. punktu, ka minētos STCW kodeksa grozījumus uzskata par pieņemtiem 2015. gada 1. jūlijā, ja vien līdz minētajam datumam savus iebildumus pret šiem grozījumiem nav paziņojusi vairāk nekā viena trešdaļa no Konvencijas dalībvalstīm vai dalībvalstis, kuru tirdzniecības flotes kopā veido ne mazāk kā 50 % no tādu kuģu visas pasaules tirdzniecības flotes kopējās bruto tilpības, kuru reģistrētā bruto tilpība ir 100 BT un lielāka;

3. AICINA Konvencijas dalībvalstis ņemt vērā to, ka saskaņā ar Konvencijas XII panta 1. punkta a) apakšpunkta ix) daļu pielikumā iekļautie STCW kodeksa grozījumi stāsies spēkā 2016. gada 1. janvārī, ja tie būs pieņemti saskaņā ar iepriekšminēto 2. punktu;

4. LŪDZ ģenerālsekretāram atbilstoši Konvencijas XII panta 1. punkta a) apakšpunkta v) daļai nosūtīt visām Konvencijas dalībvalstīm apliecinātus šīs rezolūcijas norakstus un pielikumā iekļauto grozījumu tekstu;

5. KĀ ARĪ LŪDZ ģenerālsekretāram šīs rezolūcijas un tās pielikuma norakstus nosūtīt arī tiem Organizācijas biedriem, kas nav šīs konvencijas dalībvalstis.

 

PIELIKUMS

GROZĪJUMI JŪRNIEKU SAGATAVOŠANAS, SERTIFICĒŠANAS UN SARDZES PILDĪŠANAS (STCW) KODEKSA A DAĻĀ

I NODAĻA. VISPĀRĒJIE NOTEIKUMI

1. Pēc spēkā esošās A-I/15. iedaļas pievieno jaunu A-I/16. iedaļu šādā redakcijā:

"A-I/16. iedaļa

Atbilstības pārbaude

1. I/16. noteikuma izpratnē auditējamās jomas ir norādītas turpmāk iekļautajā tabulā.

AUDITĒJAMĀS JOMAS
ATSAUCE JOMA PIEZĪMES UN APRAKSTA KOPSAVILKUMS

SĀKOTNĒJĀ INFORMĀCIJAS SNIEGŠANA

IV panta I/7. noteikums un A-I/7. iedaļas 2. punkts Sākotnējā informācijas sniegšana Vai Puse ir sniegusi informāciju saskaņā ar IV pantu un I/7. noteikumu?

Ja jā, vai Kuģošanas drošības komiteja ir apstiprinājusi, ka sniegtā informācija apliecina, ka STCW konvencijas prasības ir "ieviestas un tiek īstenotas pilnā apmērā"?

TURPMĀKIE ZIŅOJUMI

IX pants un A-I/7. iedaļas 3.1. punkts Līdzvērtīgi pasākumi Vai kopš informācijas sniegšanas saskaņā ar I/7. noteikumu Administrācija ir saglabājusi esošās vai ieviesusi citas līdzvērtīgas izglītības un apmācības metodes?

Ja jā, vai ģenerālsekretāram ir sniegta detalizēta informācija par šiem pasākumiem?

I/10. noteikums un A-I/7. iedaļas 3.2. punkts Sertifikātu atzīšana Vai Administrācija atzīst citas Puses izdotu sertifikātu saskaņā ar I/10. noteikumu?

Ja jā, vai Puse ir iesniegusi ziņojumus par pasākumiem, kas veikti, lai nodrošinātu atbilstību I/10. noteikumam?

VII/1. noteikuma A-I/7. iedaļas 3.3. punkts Alternatīvā sertifikācija Vai Puse atļauj uz tās karoga kuģiem nodarbināt jūrniekus, kam ir citi sertifikāti, kas izdoti atbilstoši VII/1. noteikumam?

Ja jā, vai ģenerālsekretāram ir nosūtīta apliecības par kuģa apkalpes minimālo sastāvu kopija, kas ir izdota šādiem kuģiem?

 
AUDITĒJAMĀS JOMAS
ATSAUCES JOMA PIEZĪMES UN APRAKSTA KOPSAVILKUMS
I/8.3. noteikums un A-I/7. iedaļas 4. punkts Informācijas sniegšana par neatkarīgiem periodiskajiem novērtējumiem Vai Puse ir iesniegusi savu ziņojumu par neatkarīgajiem novērtējumiem, kas veikti saskaņā ar I/8. noteikumu?
I/7.4. noteikums un A-I/7. iedaļas 5. un 6. punkts Informācijas sniegšana par grozījumiem STCW kodeksā Vai Puse ir iesniegusi ziņojumu par turpmāko obligāto STCW konvencijas un kodeksa grozījumu īstenošanu?
I/13. noteikuma 4. un 5. punkts Izmēģinājumu veikšana Vai Administrācija ir atļāvusi izmēģinājumos piedalīties tās karoga kuģiem?

Ja jā, vai ģenerālsekretāram ir sniegta detalizēta informācija par šiem izmēģinājumiem (4. punkts)?

Vai ģenerālsekretāram ir sniegta detalizēta informācija par izmēģinājumu rezultātiem (5. punkts)?

VIII pants Atbrīvojumi Vai Administrācija ir izdevusi kādu atbrīvojumu?

Ja jā, vai ģenerālsekretāram ir nosūtīti ikgadēji ziņojumi par izdotajiem atbrīvojumiem?

KONTROLE

X pants un I/4. noteikums Ostas valsts kontrole Vai Puse ir veikusi ostas valsts kontroli?

Ja jā, vai ir noteikti X pantā paredzētie kontroles pasākumi?

PIEMĒROTĪBA DARBAM UN SARDZES ORGANIZĀCIJA

VIII/1. noteikuma 1. punkts un A-VIII/1. iedaļa Noguruma novēršana Vai Administrācija ir noteikusi pasākumus ar mērķi ieviest STCW konvencijas un kodeksa prasības attiecībā uz noguruma novēršanu?
VIII/1. noteikuma

2. punkts un A-VIII/1. iedaļas 10. punkts

Narkotiku un alkohola lietošanas novēršana Vai Administrācija ir noteikusi pasākumus ar mērķi ieviest STCW konvencijas un kodeksa prasības attiecībā uz narkotiku un alkohola lietošanas novēršanu?
VIII/2. noteikums Sardzes organizācija un principi, kas jāievēro Vai Administrācijas ir vērsušas kuģošanas kompāniju, kapteiņu, vecāko mehāniķu un visa sardzes personāla uzmanību uz STCW kodeksā izklāstītajām prasībām, principiem un norādījumiem, kas jāievēro, lai uz visiem jūras kuģiem vienmēr nodrošinātu nepārtraukti drošu sardzi, kas ir atbilstoša pastāvošajiem apstākļiem un nosacījumiem."

2. Spēkā esošās A-I/9. tabulas 6. un 7. piezīmes beigās iekļauj šādu jaunu tekstu:

"Drīkst turpināt izmantot citas līdzvērtīgas apstiprinošas pārbaudes metodes, ko attiecīgajā laikā atzīst Administrācija."

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!