• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2018. gada 28. jūnija saistošie noteikumi Nr. 19 "Nekustamā īpašuma nodokļa likme vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.2018., Nr. 151 https://www.vestnesis.lv/op/2018/151.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

01.08.2018., Nr. 151

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 28.06.2018.

OP numurs: 2018/151.12

2018/151.12
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 19

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 28. jūnijā

Nekustamā īpašuma nodokļa likme vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2018. gada 28. jūnija sēdes lēmumu (prot. Nr. 11, 4. §),
ar precizējumu 2018. gada 26. jūlija sēdē (prot. Nr. 12, 11. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
3. panta 1.4 daļu un 9. panta otro daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka nekustamā īpašuma nodokļa likmi vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm, kas atrodas Tērvetes novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) administratīvajā teritorijā, un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu.

2. Pašvaldības administratīvajā teritorijā vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves tiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā:

1) no būves kadastrālās vērtības, ja tā ir lielāka par būvei piekritīgās zemes kadastrālo vērtību;

2) no būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības, ja tā ir lielāka par būves kadastrālo vērtību.

3. Nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš ir septiņi gadi no nodokļa samaksas termiņa iestāšanās brīža.

4. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu spēku zaudē Tērvetes novada domes 2013. gada 24. janvāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Tērvetes novada administratīvajā teritorijā".

5. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2019. gada 1. janvāri.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Saistošo noteikumu Nr. 19 "Nekustamā īpašuma nodokļa likme vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3. panta 1.4 daļā ir paredzētas pašvaldības tiesības pieņemt saistošos noteikumus par vidi degradējošu, sagruvušu vai cilvēku drošību apdraudošu būvju aplikšanu ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no kadastrālās vērtības.

Savukārt likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 9. panta otrajā daļā ir paredzētas pašvaldības tiesības, pieņemot saistošos noteikumus, noteikt nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu, kas nepārsniedz septiņus gadus no nodokļa samaksas termiņa iestāšanās brīža.

Lai realizētu ar minētajām tiesību normām piešķirtās tiesības, ir nepieciešams pieņemt attiecīgus saistošos noteikumus.

Saistošie noteikumi aizstāj Tērvetes novada domes 2013. gada 24. janvāra saistošos noteikumus Nr. 2 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Tērvetes novada administratīvajā teritorijā".

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka nekustamā īpašuma nodokļa likmi vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu.

Pašvaldības administratīvajā teritorijā vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves tiek apliktas ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā.

Nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš tiek noteikts septiņi gadi no nodokļa samaksas termiņa iestāšanās brīža.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek ieviestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc saistošo noteikumu projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!