• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 6. februāra noteikumi Nr. 73 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 6. jūlija noteikumos Nr. 618 "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2018., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/op/2018/28.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 74

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 26. aprīļa noteikumos Nr. 265 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība meža nozares attīstībai"

Vēl šajā numurā

08.02.2018., Nr. 28

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 73

Pieņemts: 06.02.2018.

OP numurs: 2018/28.4

2018/28.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 73

Rīgā 2018. gada 6. februārī (prot. Nr. 7 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 6. jūlija noteikumos Nr. 618 "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Epidemioloģiskās drošības likuma
27. panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 6. jūlija noteikumos Nr. 618 "Dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 111. nr.; 2012, 51. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 15. punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Noslēguma dezinfekciju nodrošina persona, kuras īpašumā ir ūdensapgādes vai kondicionēšanas sistēma vai kura ir attiecīgās sistēmas īpašnieka pilnvarota persona."

2. Papildināt noteikumus ar 15.1, 15.2, 15.3, 15.4 un 15.5 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Pēc noslēguma dezinfekcijas saskaņā ar Veselības inspekcijas norādījumu šo noteikumu 15. punktā minētā persona nodrošina Legionella spp. baktēriju noteikšanu aukstā un karstā dzeramā ūdens paraugos no ūdens izdales vietām un ēkas siltummezgla vai ūdens paraugos no kondicionēšanas sistēmas, kā arī profilaktiskās dezinfekcijas veikšanu, līdz Legionella spp. baktēriju skaits ūdens paraugos nepārsniedz 1000 koloniju veidojošās vienības litrā ūdens (1000 kvv/L).

15.2 Uz šo noteikumu 15.1 punktā minēto profilaktisko dezinfekciju neattiecas šo noteikumu 17. un 20. punktā minētie nosacījumi, ja profilaktisko dezinfekciju veic, izmantojot termiskās dezinfekcijas metodi un ievērojot šādas prasības:

15.2 1. termiskās dezinfekcijas veikšanu dokumentē, norādot termiskās dezinfekcijas veikšanas vietu (objekta adrese, ūdensapgādes vai kondicionēšanas sistēmas apraksts), datumu, laiku, ilgumu, termiskās dezinfekcijas temperatūru, temperatūras mērīšanas vietu, profilaktiskās dezinfekcijas veicēju (vārds, uzvārds un paraksts) un šo noteikumu 15.1 punktā minēto personu (vārds, uzvārds un paraksts);

15.2 2. dokumentāciju, kas sagatavota atbilstoši šo noteikumu 15.2 1. apakšpunktam, atbilstoši Veselības inspekcijas pieprasījumam iesniedz Veselības inspekcijā kopā ar ūdens paraugu laboratoriskās testēšanas rezultātiem par Legionella spp. baktēriju skaitu.

15.3 Šo noteikumu 15.1 punktā minēto ūdens paraugu laboratorisko testēšanu ir tiesīgas veikt laboratorijas, kuras ir akreditētas nacionālajā akreditācijas institūcijā saskaņā ar normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību.

15.4 Šo noteikumu 15.1 punktā minēto ūdens paraugu laboratorisko testēšanu veic, izmantojot metodes, kas nodrošina, ka iegūtie dati ir ticami, reprezentatīvi un salīdzināmi. Ja izmantotās metodes atbilst piemērojamo standartu prasībām, tās uzskatāmas par atbilstošām šo noteikumu prasībām.

15.5 Veselības ministrija iesaka nacionālajai standartizācijas institūcijai to standartu sarakstu, kurus var piemērot šo noteikumu prasību izpildei. Nacionālā standartizācijas institūcija savā oficiālajā tīmekļvietnē publicē sarakstu ar piemērojamiem standartiem, kas adaptēti nacionālo standartu statusā un kurus var piemērot šo noteikumu prasību izpildei."

3. Izteikt 17. punktu šādā redakcijā:

"17. Profilaktiskās dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumus objektā vai teritorijā nodrošina komersanti, kas atbilstoši normatīvo aktu prasībām ir paziņojuši par komercdarbības uzsākšanu dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pakalpojumu sniegšanā. Pakalpojuma sniegšanu organizē speciālists, kura izglītības līmenis atbilst normatīvo aktu prasībām par nepieciešamo izglītības līmeni personām, kuras veic uzņēmējdarbību ar ķīmiskām vielām un ķīmiskajiem maisījumiem. Pakalpojumu veic īpaši apmācīts darbinieks – dezinfektors, kuram ir vidējā izglītība vai profesionālā pamatizglītība un kurš ir apguvis dezinfektora mācību programmu."

4. Svītrot 20.3., 20.4., 20.5., 20.6. un 20.7. apakšpunktu.

5. Papildināt III nodaļu ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Visus objektā vai teritorijā veiktos profilaktiskās dezinfekcijas, dezinsekcijas un deratizācijas pasākumus, izņemot ūdensapgādes sistēmu dezinfekciju, pakalpojumu sniedzējs dokumentē objekta vai teritorijas dezinfekcijas, dezinsekcijas, deratizācijas kartē (3. pielikums). Minēto dokumentu sagatavo divos eksemplāros. Vienu eksemplāru glabā pakalpojumu sniedzējs, otru – klients."

6. Papildināt noteikumus ar 3. pielikumu šādā redakcijā:

"3. pielikums
Ministru kabineta
2010. gada 6. jūlija
noteikumiem Nr. 618

Objekta vai teritorijas dezinfekcijas, dezinsekcijas, deratizācijas karte

Pakalpojumu sniegšanas datums

Sniegtā pakalpojuma veids

Objekta novērtēšanā konstatētās problēmas, kaitīgie organismi

Objekti vai teritorijas, kurās veikta dezinfekcija, dezinsekcija vai deratizācija, to platība (m2)

Lietotie dezinfekcijas, dezinsekcijas vai deratizācijas līdzekļi

Sniegtā pakalpojuma rezultātu pārbaude un piesardzības pasākumi

Pakalpojuma sniedzēja vārds, uzvārds un paraksts

Klienta vārds, uzvārds un paraksts

nosaukums

daudzums

Piezīme. Neattiecas uz ūdens apgādes sistēmu dezinfekciju."

Ministru prezidents,
veselības ministra pienākumu izpildītājs Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!