• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2018. gada 22. februāra saistošie noteikumi Nr. 5 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2018., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/op/2018/70.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

09.04.2018., Nr. 70

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 22.02.2018.

OP numurs: 2018/70.12

2018/70.12
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2018. gada 22. februārī

Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2018. gada 22. februāra sēdes lēmumu
(prot. Nr. 3, 13. §),
ar precizējumiem 2018. gada 29. marta sēdē
(prot. Nr. 5, 20. §)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 33. panta otro daļu un
35. panta ceturto un piekto daļu, likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā"
14. panta sesto daļu, likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu, Ministru kabineta
2006. gada 19. decembra noteikumu Nr. 1036
"Audžuģimenes noteikumi" 43. punktu

Izdarīt Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā" (turpmāk tekstā – saistošie noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 33. panta otro daļu un 35. panta ceturto un piekto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājuma risināšanā" 14. panta sesto daļu, likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, Ministru kabineta 2006. gada 19. decembra noteikumu Nr. 1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43. punktu".

2. Papildināt saistošo noteikumu IV nodaļu ar jaunu 37. un 38.punktu, attiecīgi mainot turpmāko saistošo noteikumu punktu numerāciju, šādā redakcijā:

"37. Pabalsti un atlīdzība audžuģimenei. Audžuģimene, ja lēmumu par bērna ārpusģimenes aprūpi pieņēmusi Tērvetes novada bāriņtiesa, saņem atlīdzību par audžuģimenes pienākumu veikšanu, pabalstu bērna uzturam, kā arī pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei. Audžuģimene saņem atlīdzību par audžuģimenes pienākumu veikšanu saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem.

38. Pabalsti audžuģimenei tiek piešķirti sekojoši:

38.1. Ikmēneša pabalsts audžuģimenei bērna uzturam divkāršā Ministru kabineta noteikto minimālo uzturlīdzekļu bērnam apmērā;

38.2. Gadījumā, ja bērnu ievieto audžuģimenē uz laiku, kas īsāks par mēnesi, pabalsta apmēru audžuģimenei bērna uzturam nosaka proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot šo noteikumu 38.1. apakšpunktā noteikto atlīdzības apmēru mēnesī;

38.3. Ikgadējs pabalsts bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei 75.00 EUR apmērā.".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Saistošo noteikumu Nr. 5 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi Nr. 5 "Grozījumi Tērvetes novada domes 2017. gada 30. novembra saistošajos noteikumos Nr. 16 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālās palīdzības pabalstiem Tērvetes novada pašvaldībā"" ir nepieciešami, lai precizētu sociālo pabalstu sistēmu Tērvetes novada pašvaldībā, papildinot tiesību normas, kuras nosaka sociālās palīdzības pabalstu veidus, apmērus un piešķiršanas kārtību ar pabalstiem audžuģimenēm.
2. Īss projekta satura izklāsts Tiek precizēts saistošo noteikumu izdošanas tiesiskais pamatojums. Saistošie noteikumi tiek papildināti ar tiesību normām, kuras nosaka pabalstu audžuģimenēm piešķiršanas kārtību un apmērus. Saistošajos noteikumos tiek mainīta punktu numerācija.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav būtiskas ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek ievestas jaunas administratīvās procedūras.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Plānotais sabiedrības līdzdalības veids – priekšlikumu un iebildumu izvērtēšana pēc projekta publicēšanas pašvaldības tīmekļa vietnē www.tervetesnovads.lv.

Sabiedrības pārstāvju izteiktie priekšlikumi vai iebildumi – paredzēts izvērtēt pēc to saņemšanas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!