• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 24. aprīļa noteikumi Nr. 242 "Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 247 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.04.2018., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/op/2018/84.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 243

Grozījums Ministru kabineta 2005. gada 2. augusta noteikumos Nr. 582 "Mutes un nagu sērgas likvidēšanas un draudu novēršanas kārtība"

Vēl šajā numurā

26.04.2018., Nr. 84

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 242

Pieņemts: 24.04.2018.

OP numurs: 2018/84.21

2018/84.21
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 17 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 242

Rīgā 2018. gada 24. aprīlī (prot. Nr. 21 36. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 247 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai"

Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības
likuma 5. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2017. gada 3. maija noteikumos Nr. 247 "Valsts atbalsta piešķiršanas kārtība vaislas lauksaimniecības dzīvnieku ierakstīšanai ciltsgrāmatā, kā arī to ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2017, 92. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1. punktu aiz vārdiem "vaislas sivēnmāšu" ar vārdiem "piena šķirņu slaucamo govju".

2. Izteikt 2., 3. un 4. punktu šādā redakcijā:

"2. Atbalstu sniedz saskaņā ar Komisijas 2014. gada 25. jūnija Regulu (EK) Nr. 702/2014, ar kuru konkrētas atbalsta kategorijas lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarē un lauku apvidos atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, piemērojot Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. pantu (Eiropas Savienības Oficiālais Vēstnesis, 2014. gada 1. jūlijs, L 193), subsidēta pakalpojuma veidā, kad gala labuma guvējs ir primārās lauksaimniecības produkcijas ražotājs.

3. Atbalsta mērķis ir sekmēt ciltsdarbu cūkkopības, piensaimniecības, gaļas liellopu audzēšanas, kazkopības, aitkopības un zirgkopības nozarē, mērķtiecīgi izmantojot augstvērtīgas vaislas sivēnmātes, piena šķirņu slaucamās govis un kazas, vaislas aitu mātes, vaislas ķēves, gaļas šķirņu zīdītājgovis un teles (turpmāk – vaislas dzīvnieks), lai saglabātu un uzlabotu to genotipu un veicinātu ģenētiski augstvērtīgu jaundzīvnieku ataudzēšanu ganāmpulkos.

4. Kopējais atbalsta apmērs 2018. gadā ir 15 572 267 euro, no tiem:

4.1. ar ciltsgrāmatas izveidošanu un uzturēšanu saistīto administratīvo izmaksu segšanai, kā arī vaislas dzīvnieku ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un produktivitātes datu izvērtēšanai paredzēti:

4.1.1. vaislas sivēnmātēm – 6 984 070 euro;

4.1.2. piena šķirņu slaucamajām govīm (tostarp pirmpienēm) – 7 000 000 euro;

4.1.3. gaļas šķirņu zīdītājgovīm un telēm, kas vecākas par 18 mēnešiem, – 1 277 135 euro;

4.1.4. piena šķirņu slaucamajām kazām (tostarp pirmpienēm) – 30 864 euro;

4.1.5. vaislas aitu mātēm – 232 650 euro;

4.2. ar ciltsgrāmatas izveidošanu un uzturēšanu saistīto administratīvo izmaksu segšanai, kā arī tīršķirnes vaislas ķēvju ģenētiskās kvalitātes noteikšanai un novērtēšanai pēc pēcnācējiem – 47 548 euro."

3. Izteikt 6.3. apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"6.3. pretendents atbilstoši ar Zemkopības ministriju saskaņotam cenrādim sniedz pakalpojumu:".

4. Izteikt 6.3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3.3. attiecībā uz vaislas dzīvnieku, kas vismaz gadu atrodas pārraudzībā (izņemot pirmpieni, kurai nav aprēķināti standarta laktācijas dati un kura piensaimniecības nozarē nav vecāka par četriem gadiem, bet kazkopības nozarē nav jaunāka par 15 mēnešiem un vecāka par četriem gadiem), atbilstoši normatīvajiem aktiem par dzīvnieku pārraudzību, ja par to Lauksaimniecības datu centrs (turpmāk – datu centrs) pēdējā noslēgtajā pārraudzības gadā nav anulējis pārraudzības datus."

5. Izteikt 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Šo noteikumu 7. punktā minēto atbalstu piešķir par pārraudzības ganāmpulkā esošām Latvijas baltās šķirnes sivēnmātēm, kurām atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts atbalstu lauksaimniecībai ir izsniegts atzinums par atbilstību Latvijas baltajai šķirnei."

6. Papildināt noteikumus ar 9.1, 9.2 un 9.3 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Atbalstu par pakalpojuma sniegšanu piensaimniecības nozarē, lai pārraudzībā esošajai piena šķirņu slaucamai govij noteiktu ģenētisko kvalitāti un izvērtētu produktivitāti (neattiecas uz gaļas šķirņu, gaļas šķirņu krustojumu, piena gaļas šķirņu krustojumu un nezināmas izcelsmes dzīvniekiem), pretendents saņem:

9.1. kā vienreizēju maksājumu 59,00 euro apmērā (tai skaitā administratīvās izmaksas 0,71 euro apmērā) par pārraudzībā esošu piena šķirņu slaucamo govi (tostarp pirmpieni), kurai pēdējās noslēgtās standarta laktācijas (240–305 dienas) izslaukums ir no 5000 līdz 6999 kilogramiem;

9.2. kā vienreizēju maksājumu 73,00 euro apmērā (tai skaitā administratīvās izmaksas 0,71 euro apmērā) par pārraudzībā esošu piena šķirņu slaucamo govi, kurai pēdējās noslēgtās standarta laktācijas (240–305 dienas) izslaukums ir vismaz 7000 kilogramu.

9.2 Pretendentam šo noteikumu 9.punktā minēto atbalstu piešķir, ja pārraudzības ganāmpulkā pēc stāvokļa kārtējā gada 1. martā ir vairāk nekā piecas slaucamas govis un piena šķirņu slaucamajai govij pēdējās noslēgtās standarta laktācijas dati ir izmantojami ciltsdarbā. Pirmpienei noslēgtās standarta laktācijas dati nav nepieciešami, bet ciltsdarbā ir izmantojami individuālās piena kontroles rādītāji saskaņā ar normatīvajiem aktiem par slaucamo govju pārraudzību.

9.3 Šo noteikumu 9.2. apakšpunktā minēto atbalstu piešķir par pārraudzības ganāmpulkā esošām Latvijas brūnās un Latvijas zilās šķirnes slaucamām govīm, kurām atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts atbalstu lauksaimniecībai ir izsniegts atzinums par slaucamās govs atbilstību Latvijas brūnajai vai Latvijas zilajai šķirnei."

7. Izteikt 13.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.3. par vaislas aitu māšu skrepi genotipa noteikšanu, maedi-visna seroloģijas testiem un izcelsmes noteikšanu ar DNS analīzi;".

8. Papildināt 17.1. apakšpunktu aiz vārda "cūkkopības" ar vārdu "piensaimniecības".

9. Papildināt noteikumus ar 19.6. apakšpunktu šādā redakcijā:

"19.6. piensaimniecības nozarē:

19.6.1. ierakstīšanai ciltsgrāmatā sagatavotu vai ciltsgrāmatā ierakstītu šo noteikumu 9.1 punktā minētajām prasībām atbilstošu piena šķirņu slaucamo govju pārraudzības ganāmpulku īpašnieku sarakstu (6. pielikums) – līdz 1. jūnijam;

19.6.2. samaksu apliecinošo dokumentu kopsavilkumu par administratīvajiem izdevumiem saskaņā ar šo noteikumu 15. punktā minēto izdevumu tāmi – līdz 1. novembrim."

10. Papildināt noteikumus ar 6. pielikumu šādā redakcijā:

"6. pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 3. maija
noteikumiem Nr. 247

_____. gada pārskats
par ganāmpulku īpašniekiem, kuriem pieder ciltsgrāmatā ierakstītas vai ierakstīšanai ciltsgrāmatā sagatavotas piena šķirņu slaucamās govis,
kam noteikta ģenētiskā kvalitāte un izvērtēti produktivitātes dati

Lauku atbalsta dienestam

Iesniedzējs  
 

(vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

   
Lauku atbalsta dienesta klienta reģistrācijas numurs  
   

Ganāmpulka
reģistrācijas numurs

Ganāmpulka īpašnieks
(juridiskās personas
firma (nosaukums)/
fiziskās personas vārds, uzvārds)

Reģistrācijas numurs
(juridiskai personai)/
personas kods (fiziskai personai)

     
     
     
     
Iesniedzējs      
 

(vārds, uzvārds, paraksts*)

 

(datums*)

       
Pieņēma  
 

(Lauku atbalsta dienesta pārstāvja amats, vārds, uzvārds, paraksts, datums)**

Piezīmes.

1. * Dokumenta rekvizītus "paraksts" un "datums" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

2. ** Neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!