• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Talsu novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Talsu novada domes 2018. gada 12. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 6 "Par garantēto minimālo ienākumu līmeni atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, Talsu novada pašvaldībā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2018., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/op/2018/93.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Grozījumi Talsu novada domes 10.09.2009. saistošajos noteikumos Nr. 48 "Par sociālo palīdzību Talsu novadā"

Vēl šajā numurā

14.05.2018., Nr. 93

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Talsu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 12.04.2018.

OP numurs: 2018/93.6

2018/93.6
RĪKI

Talsu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 6

Talsos 2018. gada 12. aprīlī (prot. Nr. 7, 2. p., lēmums Nr. 121)

Par garantēto minimālo ienākumu līmeni atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, Talsu novada pašvaldībā

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
41. panta pirmās daļas 1. punktu,
43. panta trešo daļu, Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta trešo,
ceturto daļu, Ministru kabineta 2012. gada
18. decembra noteikumu Nr. 913
"Noteikumi par garantēto minimālo
ienākumu līmeni" 3. punktu

1. Noteikumi nosaka garantēto minimālo ienākumu līmeni atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, Talsu novada pašvaldībā.

2. Atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, kuri saņem vecuma pensiju vai invaliditātes pensiju, vai sociālā nodrošinājuma pabalstu, garantētais minimālais ienākumu līmenis ir 128,06 euro.

3. Noteikumi publicējami un stājas spēkā likuma "Par pašvaldībām" 45. pantā noteiktajā kārtībā.

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

 

Saistošo noteikumu Nr. 6 "Par garantēto minimālo ienākumu līmeni atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, Talsu novada pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas nosaukums Sadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 35. panta pirmā daļa noteic pašvaldībai pienākumu no pamatbudžeta izmaksāt pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai un dzīvokļa pabalstu. Saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 36. panta pirmo daļu garantēto minimālo ienākumu līmeni nosaka un katru gadu saistībā ar gadskārtējā valsts budžeta likuma projektu pārskata Ministru kabinets.

Ministru kabineta 2012. gada 18. decembra noteikumu Nr. 913 "Noteikumi par garantēto minimālo ienākumu līmeni" (turpmāk – noteikumi) 2. punkts noteic, ka garantētais minimālais ienākumu līmenis personai ir 53,00 euro mēnesī.

Noteikumu 3. punkts noteic, ka pašvaldības dome ir tiesīga noteikt citu garantēto minimālo ienākumu līmeni dažādām iedzīvotāju grupām (piemēram, bērniem, vecuma un invaliditātes pensiju saņēmējiem), kas nav zemāks par šo noteikumu 2. punktā minēto ienākumu līmeni un nepārsniedz normatīvajos aktos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu noteikto ienākumu līmeni (128,06 euro).

Pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai ir tiesīgas saņemt trūcīgas personas (ģimenes), kurām nav ienākumu vai tie ir mazāki par garantēto minimālo ienākumu līmeni. Lai palielinātu materiālo atbalstu atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, kuri saņem vecuma pensiju vai invaliditātes pensiju, vai sociālā nodrošinājuma pabalstu, ir nepieciešams palielināt garantēto minimālo ienākumu līmeni šīm personām.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts nosaka Talsu novada domes apstiprinātā budžeta ietvaros, ka garantētais minimālais ienākumu līmenis atsevišķi dzīvojošam pensionāram vai invalīdam, kuriem nav likumīgu apgādnieku, Talsu novada pašvaldībā ir 128,06 euro mēnesī.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pabalstu garantētā minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai nepieciešamie līdzekļi ir iekļauti Talsu novada Sociālā dienesta budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi un piemērošanu nodrošina Talsu novada sociālais dienests.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Talsu novada domes priekšsēdētājs E. Zelderis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!