• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 26. jūnija rīkojums Nr. 308 "Par informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādņu ieviešanu publiskās pārvaldes informācijas sistēmu jomā (mērķarhitektūras 51.0. versija)". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2019., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2019/129.27

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 309

Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu sporta bāzei "Jauno jātnieku skola"

Vēl šajā numurā

28.06.2019., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 308

Pieņemts: 26.06.2019.

OP numurs: 2019/129.27

2019/129.27
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 308

Rīgā 2019. gada 26. jūnijā (prot. Nr. 30 22. §)

Par informācijas sabiedrības attīstības pamatnostādņu ieviešanu publiskās pārvaldes informācijas sistēmu jomā (mērķarhitektūras 51.0. versija)

1. Apstiprināt un iekļaut informācijas un komunikācijas tehnoloģiju mērķarhitektūras 51.0. versijā projekta "LVDC tīkls, drošības platforma un LVDC koplietošanas daļa (2. kārta)" (turpmāk – projekts) aprakstu un projekta izmaksas 2 000 000 euro apmērā.

2. Centrālajai finanšu un līgumu aģentūrai uzaicināt valsts akciju sabiedrību "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas perioda darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.1. pasākuma "Centralizētu publiskās pārvaldes IKT platformu izveide, publiskās pārvaldes procesu optimizēšana un attīstība" (turpmāk – 2.2.1.1. pasākums) ietvaros.

3. Finansēt projektu 2.2.1.1. pasākuma ietvaros, ja projekta iesniegums atbilst projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijiem un Ministru kabineta 2015. gada 17. novembra noteikumos Nr. 653 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.1. pasākuma "Centralizētu publiskās pārvaldes IKT platformu izveide, publiskās pārvaldes procesu optimizēšana un attīstība" īstenošanas noteikumi" iekļautajiem nosacījumiem.

4. Noteikt valsts akciju sabiedrību "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" par finansējuma saņēmēju un atbildīgo par projekta īstenošanu un projekta aprakstā plānoto rezultātu (tai skaitā finanšu, rezultāta un iznākuma rādītāju) sasniegšanu.

5. Pēc projekta pabeigšanas noteikt projekta uzturēšanas izmaksas no 2021. gada ne vairāk kā 316 822 euro gadā. Projekta uzturēšana tiek nodrošināta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

 

(Apstiprināts ar
Ministru kabineta
2019. gada 26. jūnija
rīkojumu Nr. 308)

LVDC tīkls, drošības platforma un LVDC koplietošanas daļa (2. kārta)

Projekta apraksts (kopsavilkums)

Projekta mērķi

1. Izveidot augstas pieejamības un noturības koplietojamu mākoņdatošanas infrastruktūru mūsdienīgu informācijas sistēmu un citu resursu darbināšanai;

2. Paplašināt 1. kārtā izveidoto infrastruktūru atbilstoši nepieciešamajiem apjomiem.

3. Nodrošināt izveidotos pakalpojumus atbilstoši definētajam gada pieejamības rādītājam.

Darbības projekta mērķu sasniegšanai

1. Izpēte un informācijas apkopošana par nepieciešamajiem pakalpojumu apjomiem un funkcionalitāti.

2. Infrastruktūras izveide.

Projekta rezultāta rādītāji

Nr. p. k.

Rezultāta rādītājs

Mērvienība

Sākotnējā vērtība

Sasniedzamā vērtība divus gadus pēc projekta beigām

Sasniedzamā vērtība trīs gadus pēc projekta beigām

1.

Kopējais infrastruktūrā izvietoto informācijas sistēmu skaits

skaits

0

3

6

2.

Infrastruktūrā izvietoto konteinerizēto informācijas sistēmu skaits

skaits

0

2

4

3.

Atvērto datu apjoms, kas tiek uzglabāti datu glabātavā

TB

0

50

100

4.

Pakalpojumu pieejamības rādītājs (SLA) (gadā)

%

0

99,9

99,9

Projekta iznākuma rādītāji

Nr. p. k.

Iznākuma rādītājs

Mērvienība

Sasniedzamā vērtība projekta beigās

1.

Izveidota projekta infrastruktūra

skaits

1

2.

Izveidoti un pilnveidoti darbības procesi

skaits

3

3.

Izveidoti un pieejami koplietošanas pakalpojumi

skaits

3

Projekta kopējais finansējuma apjoms ir 2 000 000 euro, uzturēšanas izmaksas ir 316 822 euro gadā. Projekta īstenošanas laiks ir 24 mēneši (līdz 2020. gada 21. decembrim).

Saistība ar iepriekšējā plānošanas perioda projektiem, projekta lietderība un ieguldījums specifiskā atbalsta mērķa rezultāta rādītājos

Ministru kabineta 2015. gada 17. novembra noteikumu Nr. 653 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 2.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Nodrošināt publisko datu atkalizmantošanas pieaugumu un efektīvu publiskās pārvaldes un privātā sektora mijiedarbību" 2.2.1.1. pasākuma "Centralizētu publiskās pārvaldes IKT platformu izveide, publiskās pārvaldes procesu optimizēšana un attīstība" īstenošanas noteikumi" (turpmāk – noteikumi Nr. 653) 7. punktā ir noteikti 2.2.1.1. pasākuma "Centralizētu publiskās pārvaldes IKT platformu izveide, publiskās pārvaldes procesu optimizēšana un attīstība" iznākuma, rezultāta un finanšu rādītāji.

Projekta ietvaros tiks izveidoti divi darbības procesi – virtuālā datu centra nodrošināšana un konteinerizētas virtuālās vides nodrošināšana – un pilnveidots darbības process "Pakalpojumu uzraudzības nodrošināšana", kā arī stiprināti 1. kārtas ietvaros izveidotie 14 darbības procesi, kas uzskatāmi par nozīmīgu pienesumu kopējā pasākuma iznākuma rādītāja sasniegšanā. Saskaņā ar noteikumu Nr. 653 7.1.2. apakšpunktu sasniedzamais iznākuma rādītājs ir pasākuma ietvaros ieviesto centralizēto atvērto informācijas sistēmu platformu skaits – 17 platformas līdz 2023. gada 31. decembrim. Projekta ietvaros definētie pakalpojumi ir orientēti tieši uz informācijas sistēmu platformu darbināšanu, nodrošinot noteikumu Nr. 653 7.2. apakšpunktā minēto lietderīgumu.

Projekta ietvaros definētie pakalpojumi tiks nodrošināti, balstoties uz projekta 1. kārtas ietvaros izveidoto datu pārraides infrastruktūru (veicot tikai minimālu investīciju, 1. kārtas komutatoru aprīkošanai ar papildu pieslēgvietām un visu nepieciešamo aprīkojumu projekta servertehnikas pievienošanai 1. kārtā izveidotajai datu pārraides infrastruktūrai). Papildus projekta pakalpojumu nodrošināšanai tiks izmantoti 1. kārtā izveidotie datu glabātavas un datu rezerves kopēšanas pakalpojumi, neveidojot paralēlas un funkcionāli dublējošas infrastruktūras.

Projektā paredzēts stiprināt 1. kārtā izveidotos 14 darbības procesus, paplašinot 1. kārtas infrastruktūras kapacitāti, proti, projekta ietvaros plānotie ieguldījumi datu glabātavas un datu rezerves kopēšanas infrastruktūras paplašināšanai papildinās 1. kārtas ietvaros izveidotos procesus, jo nodrošinās klientu skaita un apjoma pieaugumu. Projekta 1. kārtā izveidotā infrastruktūras iegāde tika līdzfinansēta no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem, un kopējais finansējuma apjoms bija 2 000 000 euro (1 700 000 euro ERAF finansējums, 300 000 euro attiecināmais valsts budžeta finansējums).

Lai nodrošinātu projekta rezultāta rādītāju sasniegšanu, Valsts reģionālās attīstības aģentūra, Veselības ministrija un Zāļu valsts aģentūra ir apliecinājušas, ka, attīstot savas informācijas sistēmas, iesaistīs projekta ietvaros jaunizveidoto pakalpojumu klāstu. Drīzumā ir plānots paplašināt ieinteresēto iestāžu skaitu, tādējādi nodrošinot projekta rezultāta rādītāju izpildi.

Izpildot projekta rezultatīvo rādītāju "Kopējais infrastruktūrā izvietoto informācijas sistēmu skaits", 10 gados izveidosies izmaksu ekonomija 3 635 967 euro apmērā.

Izpildot projekta rezultatīvo rādītāju "Infrastruktūrā izvietoto konteinerizēto informācijas sistēmu skaits", 10 gados izveidosies valsts pārvaldes informācijas tehnoloģiju (IT) personāla darba laika ietaupījums 3 600 stundu apmērā.

Izpildot projekta rezultatīvo rādītāju "Atvērto datu apjoms, kas tiek uzglabāti datu glabātavā", 10 gados izveidosies izmaksu ekonomija 890 880 euro apmērā.

Izpildot visus projekta rezultatīvos rādītājus, izveidosies izmaksu ekonomija 4 526 847 euro apmērā.

Projekta darbības laikā finanšu ietaupījumi radīsies tikai pakalpojumu lietotājiem, bet ne projekta īstenotājiem.

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!