• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Centrālā vēlēšanu komisija
Centrālā vēlēšanu komisija publicē pieņemtos lēmumus, t. sk. par instrukciju apstiprināšanu, par grozījumiem vēlēšanu iecirkņu sarakstā, par tautas nobalsošanas izsludināšanu, par vēlēšanu vai tautas nobalsošanas rezultātiem, par iniciatīvas grupas reģistrēšanu vai atteikumu reģistrēt u.c.

Pirms vēlēšanām Centrālā vēlēšanu komisija publicē priekšvēlēšanu programmas, kandidātu sarakstus, kā arī ziņas par kandidātiem:

  • ne vēlāk kā divdesmit dienas pirms Saeimas vēlēšanu dienas;
  • ne vēlāk kā deviņpadsmit dienas pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienas.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās vēlēšanu komisijas 2019. gada 18. janvāra lēmums Nr. 1 "Par instrukcijas apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2019., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/op/2019/17.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 2

Par instrukcijas apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

24.01.2019., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1

Pieņemts: 18.01.2019.

OP numurs: 2019/17.3

2019/17.3
RĪKI

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 5 Visi

Centrālās vēlēšanu komisijas lēmums Nr. 1

Rīgā 2019. gada 18. janvārī

Par instrukcijas apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

apstiprināt Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšanas instrukciju.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R. Eglājs

 

APSTIPRINĀTA
ar Centrālās vēlēšanu komisijas
2019. gada 18. janvāra lēmumu Nr. 1

Eiropas Parlamenta vēlēšanu kandidātu sarakstu iesniegšanas instrukcija

1. Kandidātu saraksti iesniedzami Centrālajā vēlēšanu komisijā (Rīgā, Smilšu ielā 4), sākot no astoņdesmitās dienas pirms vēlēšanu dienas. Pēdējā sarakstu iesniegšanas diena ir sešdesmit piektā diena pirms vēlēšanu dienas.

2. Kandidātu sarakstus iesniedz Latvijas Republikā reģistrētu politisko partiju vai to reģistrētu apvienību pilnvarotas personas (turpmāk – pilnvarotās personas), personīgi ierodoties Centrālajā vēlēšanu komisijā un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Pieņemšanas laiku, izņemot pirmo un pēdējo sarakstu iesniegšanas dienu, iepriekš saskaņo ar Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāru.

3. Pirmajā un pēdējā sarakstu iesniegšanas dienā pilnvarotās personas pieņem rindas kārtībā. Pirmajā dienā sarakstu pieņemšana sākas pulksten 10.00.

4. Pēdējā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā kandidātu sarakstus pieņem no pilnvarotajām personām, kuras ieradušās Centrālajā vēlēšanu komisijā līdz pulksten 18.00 un kuru iesniedzamie dokumenti atbilst šīs instrukcijas prasībām.

5. Kandidātu saraksts un tam pievienojamie dokumenti sagatavojami, izmantojot Centrālās vēlēšanu komisijas lietojumprogrammu. Sagatavotie dokumenti iesniedzami rakstveidā (parakstītas izdrukas no lietojumprogrammas) un elektroniskā veidā lietojumprogrammā.

6. Kandidātu sarakstus pieņem Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs, pilnvaroto personu klātbūtnē pārbaudot, vai iesniegti visi šajā instrukcijā minētie dokumenti.

7. Kandidātu sarakstu pieņem, ja:

7.1. kandidātu saraksta iesniedzēja organizācija ir likumā noteiktā kārtībā reģistrēta politiskā partija, kurā ir ne mazāk kā 500 biedru vai likumā noteiktā kārtībā reģistrēta politisko partiju apvienība, kurā kopā ir ne mazāk kā 500 biedru (Eiropas Parlamenta vēlēšanu likuma (turpmāk – likums) 9. panta pirmā daļa);

7.2. pilnvarotajai personai ir ar pilnvaras devēja parakstu apliecināts pilnvarojums (likuma 9. panta otrā daļa), kurā norādīts politiskās partijas vai politisko partiju apvienības nosaukums, pilnvarotās personas vārds, uzvārds un personas kods, lēmējinstitūcijas nosaukums, lēmuma pieņemšanas vieta, datums un numurs;

7.3. kandidātu sarakstā un tam pievienotos dokumentos par katru kandidātu norādītas visas likumā noteiktās ziņas;

7.4. kandidātu saraksts un tam pievienotie dokumenti sagatavoti valsts valodā un šajā instrukcijā noteiktā kārtībā (likuma 10. panta piektā daļa);

7.5. kandidātu sarakstam pievienoti likuma 11. pantā minētie dokumenti;

7.6. kandidātu sarakstam pievienots bankas dokuments par drošības naudas iemaksu (likuma 12. pants) Centrālās vēlēšanu komisijas norādītā depozīta kontā;

7.7. elektroniskā formā iesniegto dokumentu saturs ir identisks parakstītajiem dokumentiem.

8. Ja dokuments ir uz divām vai vairākām lapām, tām jābūt numurētām un cauršūtām. Pēdējās lapas otrā pusē jābūt pilnvarotās personas vārdam, uzvārdam, parakstam un atzīmei, cik lapu cauršūtas un numurētas.

9. Iesniegtos dokumentus reģistrē kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā.

10. Ja Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs konstatē kādu neatbilstību šīs instrukcijas prasībām, viņš kandidātu sarakstu un tam pievienotos dokumentus atdod atpakaļ pilnvarotajai personai un atzīmē to kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā.

Kandidātu sarakstu var iesniegt atkārtoti, ja nav beidzies kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņš. Par kandidātu saraksta iesniegšanas dienu un laiku uzskatāma diena un laiks, kad Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs to pieņēmis.

11. Kandidātu saraksta iesniegšanas dienu un laiku, iesniegto dokumentu skaitu ieraksta kandidātu sarakstu iesniegšanas žurnālā, kurā attiecīgā ieraksta pareizību ar savu parakstu apliecina Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs un pilnvarotā persona.

12. Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs par dokumentu pieņemšanu pilnvarotajai personai izsniedz izziņu.

13. Par kandidātu sarakstu reģistrāciju lemj Centrālā vēlēšanu komisija savā sēdē, reģistrējot tos pieņemšanas secībā.

14. Reģistrētajos kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija izdara grozījumus, ja atklājušies apstākļi, kas minēti likuma 14. panta otrajā daļā. Par grozījumu izdarīšanu kandidātu sarakstos Centrālā vēlēšanu komisija pieņem motivētu lēmumu.

15. Pēc kandidātu sarakstu iesniegšanas termiņa beigām reģistrētos kandidātu sarakstus Centrālā vēlēšanu komisija numurē saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas sēdē notikušās izlozes rezultātiem.

16. Par Centrālās vēlēšanu komisijas sēžu dienu un laiku Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs informē attiecīgās pilnvarotās personas.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs A. Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretārs R. Eglājs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!