• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 17. septembra noteikumi Nr. 437 "Ieroču un munīcijas kolekciju noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2019., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/op/2019/191.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 438

Grozījumi Ministru kabineta 2003. gada 27. maija noteikumos Nr. 272 "Noteikumi par valsts fondēto pensiju shēmas darbību"

Vēl šajā numurā

19.09.2019., Nr. 191

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 437

Pieņemts: 17.09.2019.

OP numurs: 2019/191.13

2019/191.13
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 437

Rīgā 2019. gada 17. septembrī (prot. Nr. 42 8. §)

Ieroču un munīcijas kolekciju noteikumi

Izdoti saskaņā ar Ieroču aprites likuma
34. panta otro daļu un 88. panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību:

1.1. kādā veido šādas kolekcijas:

1.1.1. ieroču kolekciju (ieskaitot pašizgatavotus, nelikumīgi pārveidotus vai aizliegtus ieročus) salīdzinošās izpētes vajadzībām;

1.1.2. to Latvijā reģistrēto vītņstobra šaujamieroču (izņemot Nacionālo bruņoto spēku šaujamieročus) ložu un čaulu kontrolkolekciju, kuru kalibrs nav lielāks par 12,7 milimetriem (0,5 collām);

1.1.3. Latvijā klasificēto un neklasificēto šaujamieroču, to sastāvdaļu un munīcijas paraugu kolekciju;

1.2. kādā Valsts policija glabā ložu un čaulu kontrolkolekciju.

2. Ieroču kolekcijā salīdzinošās izpētes vajadzībām un Latvijā klasificēto un neklasificēto šaujamieroču, to sastāvdaļu un munīcijas paraugu kolekcijā tiek iekļauti šaujamieroči, pneimatiskie ieroči, gāzes ieroči, signālieroči un salūtieroči (akustiskie ieroči), to sastāvdaļas un jebkuri citi ieročiem līdzīgi priekšmeti (tai skaitā pašrocīgi izgatavoti), kā arī munīcija un jebkuri citi munīcijai līdzīgi priekšmeti, kam var būt izziņas avota nozīme ballistiskajās ekspertīzēs.

3. Lēmumu par ieroču un munīcijas iekļaušanu šo noteikumu 1.1.1. un 1.1.3. apakšpunktā minētajā kolekcijā pieņem Valsts policijas priekšnieks vai viņa pilnvarota persona.

4. Ložu un čaulu kontrolkolekcijā tiek iekļautas vītņstobra šaujamieroča lodes un čaulas, kas iegūtas pēc Ieroču aprites likumā paredzētā kontrolšāviena izdarīšanas. Pēc kontrolšāviena izdarīšanas no katra vītņstobra šaujamieroča iegūtās lodes un čaulas ievieto un glabā atsevišķā iesaiņojumā, uz kura norādīta šaujamieroča marka, modelis, numurs un kontrolšāviena datums.

5. Lodes un čaulas grupē pēc šaujamieroča veida, modeļa un kalibra.

6. Ložu un čaulu kontrolkolekcijā iekļautās lodes un čaulas, kas iegūtas pēc kontrolšāviena izdarīšanas, Valsts policija glabā līdz atkārtotam kontrolšāvienam ar attiecīgo vītņstobra šaujamieroci.

7. Ložu un čaulu kontrolkolekciju glabā atsevišķās, izolētās, ugunsdrošības noteikumiem atbilstošās, ar apsardzes un ugunsdzēsības signalizācijas iekārtu aprīkotās telpās. Telpas (tai skaitā sienas, griestus, grīdu, durvis un logus) nodrošina pret nepiederošu personu neatļautu iekļūšanu.

8. Valsts un pašvaldības iestāžu īpašumā (valdījumā) esošo šaujamieroču lodes un čaulas glabā atsevišķi no privātpersonu šaujamieroču lodēm un čaulām.

9. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2015. gada 30. jūnija noteikumus Nr. 348 "Kārtība, kādā Valsts policija veido valsts nozīmes ieroču kolekciju, ložu un čaulu kontrolkolekciju un ieroču un munīcijas paraugu kolekciju" (Latvijas Vēstnesis, 2015, 127. nr.).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!