• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2019. gada 31. janvāra lēmums Nr. 4 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2019., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/op/2019/39.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkurences padomes lēmums Nr. 5

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Vēl šajā numurā

25.02.2019., Nr. 39

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 4

Pieņemts: 31.01.2019.

OP numurs: 2019/39.2

2019/39.2
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 4

Rīgā 2019. gada 31. janvārī (prot. Nr. 5, 4. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4\19\1
Par BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrības "ZGI 3" alternatīvo ieguldījumu fonds izšķirošas ietekmes iegūšanu SIA "KOOL LATVIJA", SIA "KOOL TĒRBATAS" un SIA "KOOL CONSTRUCTION"

Konkurences padome (turpmāk – KP) 14.01.2019. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk – Ziņojums), kuras ietvaros BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond (Igaunijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 14282031) un Komandītsabiedrība "ZGI 3" alternatīvo ieguldījumu fonds (Latvijā reģistrēta komandītsabiedrība, reģistrācijas numurs 40103697947) iegūst kopīgu izšķirošu ietekmi SIA "KOOL LATVIJA" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 40203022089), SIA "KOOL TĒRBATAS" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 40103177024) un SIA "KOOL CONSTRUCTION" (Latvijā reģistrēta sabiedrība, reģistrācijas numurs 40203175373).

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrība "ZGI 3" alternatīvo ieguldījumu fonds iegūs kopīgu izšķirošu ietekmi SIA "KOOL LATVIJA", "KOOL TĒRBATAS" un SIA "KOOL CONSTRUCTION". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrība "ZGI 3" alternatīvo ieguldījumu fonds ir ieguldījumu fondi, kas veic ieguldījumus dažādu nozaru uzņēmumos. Savukārt SIA "KOOL LATVIJA" nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, SIA "KOOL TĒRBATAS" nodarbojas ar mazumtirdzniecību nespecializētajos veikalos, kuros galvenokārt pārdod pārtikas preces, dzērienus vai tabaku, kā arī nodarbojas ar restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumu sniegšanu, SIA "KOOL CONSTRUCTION" nodarbojas ar dzīvojamo un nedzīvojamo māju būvniecību.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, BaltCap Growth Fund EuVECA usaldusfond un Komandītsabiedrībai "ZGI 3" alternatīvo ieguldījumu fonds iegūstot izšķirošu ietekmi SIA "KOOL LATVIJA", SIA "KOOL TĒRBATAS" un SIA "KOOL CONSTRUCTION".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S. Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!