• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2018. gada 6. decembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.2019., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/op/2019/4.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

07.01.2019., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 06.12.2018.

OP numurs: 2019/4.4

2019/4.4
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.16

Rēzeknē 2018.gada 6.decembrī (prot. Nr.48, 7.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14.panta sesto daļu

1. Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr.255; 2015, Nr.33; 2015, Nr.242; 2016, Nr.251; 2017, Nr.255) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt saistošos noteikumus ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 Darbspējīgā persona šo noteikumu izpratnē ir persona darbspējīgā vecumā, izņemot personas, kurām ir noteikta invaliditāte, un personas vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kura iegūst izglītību klātienē pamatizglītības, vispārējās vidējās vai profesionālās vidējās izglītības iestādē."

1.2. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Ģimene, kurā ir darbspējīgās personas, vai atsevišķi dzīvojoša darbspējīgā persona atzīstama par maznodrošinātu, ja vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim (personai) mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 240 euro."

1.3. Izteikt 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Atsevišķi dzīvojoša persona, kura nav darbspējīga, vai ģimene, kurā nav darbaspējīgo personu, atzīstama par maznodrošinātu, ja vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim (personai) mēnesī pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 310 euro mēnesī."

1.4. Svītrot 4.2. apakšpunktu.

1.5. Izteikt 15.1. un 15.1.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.1. uz trim mēnešiem – ja ģimenē ir darbspējīga persona vai persona, kurai ir noteikta trešās invaliditātes grupa;

15.1.1 uz sešiem mēnešiem – ja ģimenē nav darbspējīgas personas vai personas, kurai ir noteikta trešās invaliditātes grupa;"

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.16 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošie noteikumi Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot, ģimene, kas sastāv no laulātajiem, personām, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī, vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)), tiek atzīta par maznodrošinātu, kā arī kārtību, kādā novērtējami ģimenes (personas) ienākumi un materiālais stāvoklis.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība  
3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos tiek veikti šādi grozījumi:

1) Tiek definēts termins – darbspējīgā persona;

2) Maznodrošinātas ģimenes (personas) ienākumu līmenis tiek gradēts, ņemot vērā darbspējīgās personas vai to esamību ģimenes sastāvā;

3) Ienākumu līmenis, kuru nepārsniedzot, atsevišķi dzīvojoša persona, kura nav darbspējīga, vai ģimene, kurā nav darbaspējīgo personu, tiek atzīta par maznodrošinātu, tiek palielināts no 289 euro uz 310 euro;

4) Termiņš, uz kuru ģimenei (personai) tikai noteikts maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss, tiek gradēts, ņemot vērā arī to, vai personai ir noteikta III invaliditātes grupas, tajā skaitā, vai ģimenes sastāvā ir minētās personas (ja ir – statuss tiek noteikts uz trim mēnešiem, ja nav – uz sešiem mēnešiem).

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanai netiek prognozēta palielināta finansiāla ietekme uz pašvaldības budžetu, jo netiek prognozēts klientu skaita pieaugums.

Maznodrošinātu personu ienākumu līmeņi tiek palielināti, ņemot vērā pensijas un citu ienākumu celšanos valstī, līdz ar to kopējais pašvaldības sociālās palīdzības saņēmēju skaits nemainīsies. Visi esošie sociālās palīdzības saņēmēji saglabās šādu iespēju, savukārt no jauna neviens palīdzības saņēmējs šo saistošo noteikumu grozījumu rezultātā klāt nenāks.

Citi saistošo noteikumu grozījumi precizē maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa saņemšanas kārtību bez finansiālas ietekmes.

5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 32.pants, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sestā daļa, likuma "Par pašvaldībām" 41.panta pirmās daļas 1.punkts un 43.panta trešā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!