• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 12. oktobra noteikumi Nr. 682 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1080 "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2021., Nr. 200 https://www.vestnesis.lv/op/2021/200.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 683

Grozījumi Ministru kabineta 2019. gada 18. jūnija noteikumos Nr. 267 "Noteikumi par publisku dokumentu legalizāciju ar apliecinājumu (apostille)"

Vēl šajā numurā

15.10.2021., Nr. 200

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 682

Pieņemts: 12.10.2021.

OP numurs: 2021/200.20

2021/200.20
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 682

Rīgā 2021. gada 12. oktobrī (prot. Nr. 69 14. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1080 "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma
10. panta 1.4 daļu, 10.2 panta ceturto daļu,
21. panta otro daļu
un Nolietotu transportlīdzekļu
apsaimniekošanas likuma
6. panta trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumos Nr. 1080 "Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumi" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 192. nr.; 2012, 154. nr.; 2014, 75. nr.; 2015, 254. nr.; 2017, 16., 116. nr.; 2018, 162., 221. nr.; 2019, 240. nr.; 2020, 205. nr.; 2021, 129. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt norādi, uz kāda likuma pamata noteikumi izdoti, aiz vārdiem "otro daļu" ar vārdiem un skaitli "un Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas likuma 6. panta trešo daļu".

2. Izteikt 1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. velosipēdu un elektroskrejriteņu reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtību CSDD."

3. Papildināt III nodaļu ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Transportlīdzeklim piešķirto numura zīmi CSDD atzīst par nederīgu izmantošanai ceļu satiksmē ārvalstī, izdarot transportlīdzekļu reģistrā atzīmi "Numura zīmes nav derīgas izmantošanai ceļu satiksmē ārvalstīs", ja:

15.1 1. transportlīdzeklim, kam veicama valsts tehniskā apskate, tā nav veikta sešus mēnešus pēc tehniskās apskates derīguma termiņa beigām;

15.1 2. transportlīdzekļu reģistrā izdarīta atzīme par īpašumtiesību nodošanu jaunajam īpašniekam, bet transportlīdzeklis nav reģistrēts normatīvajos aktos par transportlīdzekļu reģistrāciju noteiktajā termiņā."

4. Svītrot 44.1.2. apakšpunktā vārdus "ja transportlīdzekļa īpašnieks transportlīdzekli iepriekš nav reģistrējis savā valdījumā".

5. Svītrot 44.2. apakšpunktā vārdus "kā arī iesniedzot izziņu par agregātu numuru salīdzināšanu".

6. Izteikt 45.1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"45.1.4. zvērināta tiesu izpildītāja vai arī valsts vai pašvaldības iestādes (kura vērš bezstrīdus piedziņu uz transportlīdzekli, pamatojoties uz izpildu dokumentu) izsniegtu dokumentu par apķīlātas vai valstij piekritīgas mantas – transportlīdzekļa – nodošanu īpašumā vai par nodošanu realizācijai kopā ar ieguvēja īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu. Ja reģistrē par administratīviem pārkāpumiem ceļu satiksmē izņemtu un valstij piekritīgu transportlīdzekli, minēto dokumentu vietā iesniedz atsavinātāja – Nodrošinājuma valsts aģentūras – izsniegtu pirkšanas un pārdošanas līgumu. Līgums nav jāiesniedz, ja transportlīdzekļu reģistrā Nodrošinājuma valsts aģentūra ir izdarījusi atzīmi par transportlīdzekļa nodošanu īpašumā ieguvējam;".

7. Izteikt 66.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"66.1.3. numura zīmi (zīmes). Ja numura zīme (zīmes) netiek iesniegta, veic šo noteikumu 60. punktā minētās darbības."

8. Izteikt 66.2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"66.2.2. numura zīmi (zīmes). Ja numura zīme (zīmes) netiek iesniegta, veic šo noteikumu 60. punktā minētās darbības."

9. Izteikt 69.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"69.2. ar norakstītu transportlīdzekli vai transportlīdzekli, kuram izsniegts likvidācijas sertifikāts, piedalīties ceļu satiksmē aizliegts. Numura zīmes, kas piešķirtas norakstītam transportlīdzeklim, nav derīgas izmantošanai ceļu satiksmē Latvijā un ārvalstīs. Veicot transportlīdzekļa norakstīšanu, CSDD reģistrā tiek izdarīta atzīme par numura zīmju izmantošanas aizliegumu ceļu satiksmē;".

10. Izteikt 72.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"72.1. transportlīdzekli vai numurēto agregātu no transportlīdzekļu reģistra izslēdz CSDD, transportlīdzekļu reģistrā izdarot atzīmi "Izslēgts no reģistra". Šādā gadījumā transportlīdzeklim izsniegtā valsts reģistrācijas numura zīme un reģistrācijas apliecība transportlīdzekļu reģistrā tiek anulēta un uzskatīta par nederīgu un ar transportlīdzekli aizliegts piedalīties ceļu satiksmē, izņemot gadījumu, kad tam ir derīga vienas dienas atļauja piedalīties ceļu satiksmē, lai veiktu tehnisko apskati;".

11. Izteikt 73.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"73.3. tranzīta numura karte tiek izsniegta uz 30 dienām, bet tranzīta numura zīmju derīguma termiņš Latvijā ir piecas dienas. Ja tranzīta numura zīmes saņem transportlīdzeklim, kuru paredzēts reģistrēt Latvijā, bet, lai to reģistrētu, nepieciešams veikt transportlīdzekļa pārbūvi noteiktajā kārtībā vai saņemt atbilstības apliecinājumu, tranzīta numura zīmju derīguma termiņš Latvijā ir 30 dienas. Šie termiņi tiek norādīti tranzīta numura kartē. Tranzīta numura zīmju derīguma termiņu var pagarināt vienu reizi uz tādu pašu termiņu kā iepriekš, izsniedzot jaunu tranzīta numura karti. Tranzīta numura zīmes pēc šajā punktā minētā derīguma termiņa beigām aizliegts izmantot ceļu satiksmē Latvijā un ārvalstīs. CSDD reģistrā tiek izdarīta atzīme par numura zīmju izmantošanas aizliegumu ceļu satiksmē;".

12. Izteikt XV nodaļu šādā redakcijā:

"XV. Velosipēdu un elektroskrejriteņu reģistrācijas un reģistrācijas anulēšanas kārtība

80. Velosipēda un elektroskrejriteņa reģistrāciju veic šajā nodaļā noteiktajā kārtībā, un tiem nepiemēro šajos noteikumos noteikto vispārējo transportlīdzekļu reģistrācijas kārtību.

81. Velosipēdu un elektroskrejriteni īpašumā reģistrē:

81.1. fiziskai personai, kura sasniegusi 16 gadu vecumu un kura ir Latvijas pilsonis vai nepilsonis, vai ārzemnieks, ziņas par kuru iekļautas Fizisko personu reģistrā un kuram ir tiesisks pamats uzturēties Latvijā. Velosipēda vai elektroskrejriteņa reģistrāciju nepilngadīgai personai veic tās aizbildnis;

81.2. Latvijā reģistrētai juridiskai personai.

82. Velosipēda vai elektroskrejriteņa reģistrāciju, noņemšanu no uzskaites sakarā ar īpašumtiesību maiņu vai reģistrācijas anulēšanu persona var veikt, personīgi vēršoties CSDD klientu apkalpošanas centrā vai elektroniski, autentificējoties CSDD e-pakalpojumos.

83. Lai reģistrētu velosipēdu vai elektroskrejriteni, persona:

83.1. CSDD klientu apkalpošanas centrā:

83.1.1. iesniedz iesniegumu, kurā norāda velosipēda vai elektroskrejriteņa tehniskos datus un īpašuma tiesību iegūšanas veidu. Ja iesniegumu iesniedz velosipēda vai elektroskrejriteņa īpašnieka pilnvarota persona, papildus iesniedz pilnvarojumu veicamajai reģistrācijas darbībai;

83.1.2. uzrāda velosipēdu vai elektroskrejriteni, lai CSDD varētu iegūt reģistrācijai nepieciešamos fotoattēlus un noteikt marku, modeli, rāmja, sērijas vai produkcijas numuru un elektroskrejriteņa konstrukcijā paredzēto maksimālo ātrumu (turpmāk – tehniskie dati);

83.2. CSDD e-pakalpojumos noformē iesniegumu, pievieno CSDD reģistrā fotoattēlus un deklarē velosipēda vai elektroskrejriteņa tehniskos datus un īpašuma tiesību iegūšanas veidu. Veicot elektroskrejriteņa reģistrāciju, persona apliecina, ka elektroskrejritenis ir ar elektromotoru aprīkots transportlīdzeklis, tā konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 25 kilometrus stundā, tam nav pedāļu, tas paredzēts vienam cilvēkam un ir aprīkots ar stūri vai roku atbalstu, kas ir mehāniski savienots ar kāju atbalsta virsmu.

84. Transportlīdzekļu reģistrā par velosipēdu vai elektroskrejriteni iekļauj šādu informāciju:

84.1. īpašnieka vārds, uzvārds un personas kods, juridiskām personām – nosaukums un reģistrācijas numurs;

84.2. marka un modelis;

84.3. fotoattēli, kuros redzams kopskats, velosipēda rāmja numurs vai elektroskrejriteņa izgatavotāja uzlīme vai plāksnīte ar izgatavotāja piešķirto sērijas vai produkcijas numuru;

84.4. datums, kad veikta reģistrācijas darbība;

84.5. ja velosipēds vai elektroskrejritenis nozagts, – īpašnieka veikta atzīme par velosipēda vai elektroskrejriteņa zādzību.

85. CSDD nereģistrē:

85.1. velosipēdu bez rāmja numura;

85.2. elektroskrejriteni, kuram nav izgatavotāja piešķirtā sērijas vai produkcijas numura (numura uz izgatavotāja uzlīmes vai plāksnītes);

85.3. elektroskrejriteni, par kura tehniskajiem datiem nav publiski pieejamas izgatavotāja informācijas.

85.1 Par velosipēda vai elektroskrejriteņa reģistrāciju CSDD izsniedz velosipēda vai elektroskrejriteņa reģistrācijas uzlīmi.

85.2 Konstatējot, ka velosipēda vai elektroskrejriteņa reģistrācija nav veikta šajā nodaļā noteiktajā kārtībā, CSDD anulē reģistrāciju."

13. Papildināt 1. pielikuma 7. punktu ar sesto un septīto teikumu šādā redakcijā:

"Komersanta nosaukumu (firmu) norāda, ietverot komersanta veida saīsinājumu. Ja norādāmo simbolu skaits pārsniedz reģistrācijas apliecības sadaļā iekļaujamo simbolu skaitu, izmanto vārdu saīsinājumus."

14. Papildināt 1. pielikuma 8. punktu ar otro un trešo teikumu šādā redakcijā:

"Komersanta nosaukumu (firmu) norāda, ietverot komersanta veida saīsinājumu. Ja norādāmo simbolu skaits pārsniedz reģistrācijas apliecības sadaļā iekļaujamo simbolu skaitu, izmanto vārdu saīsinājumus."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!