• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 16. novembra noteikumi Nr. 750 "Muitas maksājumu un dabas resursu nodokļa summas kompensācijas kārtība privātajai izglītības iestādei "Latvijas Starptautiskā skola"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2021., Nr. 225 https://www.vestnesis.lv/op/2021/225.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 751

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 24. oktobra noteikumos Nr. 635 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" prioritārā virziena "Vides aizsardzības un resursu izmantošanas efektivitāte" 5.5.1. specifiskā atbalsta mērķa "Saglabāt, aizsargāt un attīstīt nozīmīgu kultūras...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

22.11.2021., Nr. 225

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 750

Pieņemts: 16.11.2021.

OP numurs: 2021/225.6

2021/225.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 750

Rīgā 2021. gada 16. novembrī (prot. Nr. 75 15. §)

Muitas maksājumu un dabas resursu nodokļa summas kompensācijas kārtība privātajai izglītības iestādei "Latvijas Starptautiskā skola"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par Latvijas Republikas valdības
un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgumu par privātās
izglītības iestādes "Latvijas Starptautiskā skola"
darbības nodrošināšanu" 1.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. dokumentus, kas iesniedzami kompensācijas izmaksai par to muitas maksājumu (ievedmuitas nodokļa, pievienotās vērtības nodokļa, akcīzes nodokļa) (turpmāk – muitas maksājumi) un dabas resursu nodokļa summu, kura samaksāta par 2003. gada 12. martā Rīgā parakstītā Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līguma par privātās izglītības iestādes "Latvijas Starptautiskā skola" darbības nodrošināšanu (turpmāk – līgums) 3. panta 2. punktā minētajām precēm, kas ievestas privātās izglītības iestādes "Latvijas Starptautiskā skola" (turpmāk – skola) lietošanai (turpmāk – kompensācija), kā arī minēto dokumentu iesniegšanas kārtību un termiņus;

1.2. kompensācijas izmaksāšanas kārtību.

2. Skola reizi gadā līdz 1. martam iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegumu par kompensācijas izmaksu (turpmāk – iesniegums) attiecībā uz precēm, kas ievestas skolas lietošanai iepriekšējā kalendāra gadā. Skola iesniegumu var iesniegt arī, tiklīdz skolas samaksāto muitas maksājumu un dabas resursu nodokļa summa ir sasniegusi vai pārsniegusi 5000 euro.

3. Iesniegumā norāda šādu informāciju:

3.1. kopējā samaksātā muitas maksājumu un dabas resursu nodokļa summa;

3.2. periods, kurā tika veikti muitas maksājumi un dabas resursu nodokļa maksājumi;

3.3. skolas konta numurs, uz kuru pārskaitāma kompensācija;

3.4. skolas kontaktpersonas vārds, uzvārds, e-pasta adrese un tālruņa numurs;

3.5. cita informācija, kuru skola uzskata par būtisku.

4. Iesniegumā iekļauj skolas vadības apliecinājumu, ka ievestās preces tiks izmantotas skolas vajadzībām.

5. Iesniegumam pievieno dokumentus, kas apliecina iesniegumā norādīto informāciju par kopējo samaksāto muitas maksājumu un dabas resursu nodokļa summu un periodu, kurā tika veikti muitas maksājumi un dabas resursu nodokļa maksājumi, kā arī atbilstību līguma 3. panta 2. punktam.

6. Izglītības un zinātnes ministrijai ir tiesības apmeklēt skolu un pirms lēmuma pieņemšanas par kompensācijas izmaksu vai gada laikā pēc kompensācijas izmaksāšanas pārbaudīt ievestās preces, uz kurām attiecas iesniegums, kā arī pieprasīt no skolas norakstīšanas aktu kā pamatojošo dokumentu ievesto preču lietošanai, lai pārliecinātos par attiecīgo preču izmantošanu skolas vajadzībām.

7. Ja nav pietiekamas informācijas, lai izvērtētu iesniegumā un šo noteikumu 5. punktā minētajos dokumentos norādītās informācijas atbilstību līguma 3. panta 2. punktam, skola 20 darbdienu laikā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas pieprasījuma saņemšanas iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā nepieciešamo papildu informāciju.

8. Izglītības un zinātnes ministrija triju mēnešu laikā pēc iesnieguma un šo noteikumu 5. punktā minēto dokumentu saņemšanas izvērtē tos un pieņem lēmumu. Ja pieņemts lēmums izmaksāt kompensāciju, Izglītības un zinātnes ministrija iesniedz Ministru kabinetā rīkojuma projektu par finanšu līdzekļu piešķiršanu kompensācijas izmaksai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

9. Ja Izglītības un zinātnes ministrija konstatē, ka ievestās preces neatbilst līguma 3. panta 2. punktā noteiktajām prasībām, Izglītības un zinātnes ministrija pieņem lēmumu par atteikumu izmaksāt kompensāciju.

10. Izglītības un zinātnes ministrija 20 darbdienu laikā pēc dienas, kad Ministru kabinets izdevis šo noteikumu 8. punktā minēto rīkojumu, pārskaita kompensāciju uz šo noteikumu 3.3. apakšpunktā minēto kontu.

11. Skola divu mēnešu laikā pēc šo noteikumu spēkā stāšanās dienas iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegumu attiecībā uz precēm, kas ievestas skolas lietošanai laikposmā no 2016. gada 1. janvāra līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre A. Muižniece

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!