• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 14. decembra noteikumi Nr. 822 "Prasības piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2021., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/op/2021/243.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 823

Grozījumi Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumos Nr. 105 "Noteikumi par publisko iepirkumu līgumcenu robežvērtībām"

Vēl šajā numurā

16.12.2021., Nr. 243

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 822

Pieņemts: 14.12.2021.

OP numurs: 2021/243.13

2021/243.13
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 21 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 822

Rīgā 2021. gada 14. decembrī (prot. Nr. 80 31. §)

Prasības piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
13. panta trešās daļas 3. punktu

1. Noteikumi nosaka prasības piena produktu, saliktu piena produktu, kā arī piena produktus un saliktus piena produktus saturošu pārtikas produktu (turpmāk – produkti) papildu marķējumam.

2. Norādi "Samazināts laktozes daudzums" produktu marķējumā lieto, ja laktozes saturs ir ne vairāk kā viens grams 100 gramos vai 100 mililitros gatavā produkta.

3. Norādi "Bez laktozes" vai "Nesatur laktozi" produktu marķējumā lieto, ja laktozes saturs ir ne vairāk kā 10 miligramu 100 gramos vai 100 mililitros gatavā produkta.

4. Produktus testē laboratorijā, kas akreditēta nacionālajā akreditācijas institūcijā atbilstoši normatīvajiem aktiem par atbilstības novērtēšanas institūciju novērtēšanu, akreditāciju un uzraudzību, vai citā Eiropas Savienības dalībvalsts, Turcijas vai Eiropas Ekonomikas zonas valsts akreditācijas institūcijā.

5. Produktus, kuri neatbilst šo noteikumu prasībām, bet kuri tiek likumīgi tirgoti citā Eiropas Savienības dalībvalstī vai Turcijā vai kuru izcelsme ir un kurus likumīgi tirgo kādā no Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas valstīm, kas ir Eiropas Ekonomikas zonas līguma līgumslēdzēja puse, ir tiesības izplatīt Latvijas tirgū, ievērojot tieši piemērojamos Eiropas Savienības tiesību aktos minētos noteikumus par preču savstarpēju atzīšanu.

6. Noteikumi stājas spēkā 2022. gada 1. maijā.

7. Produktus, kas laisti tirgū vai marķēti pirms šo noteikumu spēkā stāšanās dienas un kas neatbilst šo noteikumu prasībām, atļauts izplatīt līdz pilnīgai šādu produktu krājumu izlietošanai, bet ne ilgāk kā līdz 2023. gada 1. augustam.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Tiesību normas saskaņotas ar Eiropas Komisiju un Eiropas Savienības dalībvalstīm atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2015. gada 9. septembra Direktīvai (ES) 2015/1535, ar ko nosaka informācijas sniegšanas kārtību tehnisko noteikumu un Informācijas sabiedrības pakalpojumu noteikumu jomā.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!