• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 20. aprīļa noteikumi Nr. 252 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 1. jūnija noteikumos Nr. 493 "Noteikumi par rīcību ar neizsniegtiem pasta sūtījumiem un kārtību, kādā pasta komersants atver pasta sūtījumus un rīkojas ar atvērto pasta sūtījumu saturu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2021., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/op/2021/77.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 253

Grozījumi Ministru kabineta 2009. gada 7. jūlija noteikumos Nr. 733 "Noteikumi par valsts valodas zināšanu apjomu, valsts valodas prasmes pārbaudes kārtību un valsts nodevu par valsts valodas prasmes pārbaudi"

Vēl šajā numurā

22.04.2021., Nr. 77

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 252

Pieņemts: 20.04.2021.

OP numurs: 2021/77.11

2021/77.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 15 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 252

Rīgā 2021. gada 20. aprīlī (prot. Nr. 34 12. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 1. jūnija noteikumos Nr. 493 "Noteikumi par rīcību ar neizsniegtiem pasta sūtījumiem un kārtību, kādā pasta komersants atver pasta sūtījumus un rīkojas ar atvērto pasta sūtījumu saturu"

Izdoti saskaņā ar Pasta likuma 13.2 panta otro daļu,
14. panta otro daļu un 26. panta ceturto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 1. jūnija noteikumos Nr. 493 "Noteikumi par rīcību ar neizsniegtiem pasta sūtījumiem un kārtību, kādā pasta komersants atver pasta sūtījumus un rīkojas ar atvērto pasta sūtījumu saturu" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 90. nr.; 2013, 122. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 3.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.3. persona, kurai izsniedzams pārrobežu pasta sūtījums, kas saņemts no ārpussavienības valsts, nav veikusi normatīvajos aktos noteiktās muitas formalitātes un nav samaksājusi nodokļus, ja to paredz attiecīgie normatīvie akti muitas jomā un nodokļu jomā (turpmāk – muitas formalitātes)."

2. Papildināt 3.4 punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Šis nosacījums neattiecas uz šo noteikumu 3.7 punktā minēto gadījumu."

3. Papildināt 3.6 punktu aiz vārdiem "ja par pasta sūtījumu" ar vārdiem "vai tā glabāšanu".

4. Papildināt noteikumus ar I 2 nodaļu šādā redakcijā:

"I 2. Rīcība ar neizsniegtiem neatmuitotiem pasta sūtījumiem

3.7 Ja neizsniegto pārrobežu pasta sūtījumu, kas saņemts no ārpussavienības valsts, pēc tā glabāšanas termiņa beigām nevar nosūtīt atpakaļ sūtītājam, jo uz tā nav norādīta sūtītāja adrese, adrese ir nepilnīga vai saīsināta, vai tas ir pasta sūtījums, kas tika sūtīts no Latvijas Republikas uz ārpussavienības valsti un nosūtīts atpakaļ sūtītājam piegādei uz norādīto sūtītāja adresi Latvijas Republikā, bet sūtītājs atpakaļ nosūtītā pasta sūtījuma saņemšanai nav nokārtojis nepieciešamās muitas formalitātes (turpmāk – neatmuitots pasta sūtījums), neatmuitoto pasta sūtījumu pasta komersants glabā līdz 90 dienām, izņemot šo noteikumu 3.10 punktā minēto gadījumu.

3.8 Neatmuitoto pasta sūtījumu līdz tā izsniegšanai glabā pagaidu uzglabāšanas vietā, nepārsniedzot šo noteikumu 3.7 punktā norādīto termiņu, atbilstoši normatīvo aktu prasībām muitas jomā.

3.9 Pēc neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanas termiņa beigām pasta komersantam ir tiesības neatmuitoto pasta sūtījumu iznīcināt šajos noteikumos noteiktajā kārtībā pēc normatīvajos aktos muitas jomā noteikto formalitāšu nokārtošanas. Šādā gadījumā sūtītājam netiek atmaksāta samaksātā summa par pasta pakalpojumu.

3.10 Šo noteikumu 3.9 punktu nepiemēro, ja sūtītājs vai adresāts viena mēneša laikā no informatīvā paziņojuma saņemšanas par pasta sūtījumu ir iesniedzis pasta komersantam rakstveida iesniegumu ar lūgumu pagarināt neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanas laiku ilgāk par 90 dienām un samaksājis maksu par visu neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanas laiku saskaņā ar pasta komersanta cenrādi. Kopējais neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanas laiks, ieskaitot termiņa pagarinājumu, nedrīkst pārsniegt sešus mēnešus. Pēc minētā termiņa beigām neatmuitoto pasta sūtījumu iznīcina šajos noteikumos noteiktajā kārtībā. Sūtītājam vai adresātam netiek atmaksāta samaksātā summa par neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanas laiku."

5. Izteikt 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Ja pēc pasta sūtījuma atvēršanas konstatēts, ka pasta sūtījums satur aizliegtus priekšmetus, vielas vai dzīvniekus, komisija pieņem lēmumu par aizliegto priekšmetu, vielu vai dzīvnieku izņemšanu no pasta sūtījuma (turpmāk – izņemtie priekšmeti) un nodošanu glabāšanā vai iznīcināšanu."

6. Izteikt IV nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"IV. Izņemto priekšmetu un neizsniegto pasta sūtījumu iznīcināšana".

7. Izteikt 28., 29. un 30. punktu šādā redakcijā:

"28. No pasta sūtījuma izņemtos priekšmetus un neizsniegtos pasta sūtījumus pasta komersants iznīcina pats vai slēdz ar komersantu vai institūciju līgumu par to iznīcināšanu.

29. Pasta komersants izņemtos priekšmetus un neizsniegtos pasta sūtījumus nodod komersantam vai institūcijai iznīcināšanai un sastāda no pasta sūtījumiem izņemto priekšmetu nodošanas un pieņemšanas aktu (2. pielikums).

30. Pasta komersants organizē izņemto priekšmetu un neizsniegto pasta sūtījumu iznīcināšanu (piemēram, sadedzinot, sasmalcinot, izlejot) atbilstoši šo jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem, ievērojot vides aizsardzības un ugunsdrošības prasības."

8. Aizstāt 36. punktā vārdus "vienu gadu" ar vārdiem "sešiem mēnešiem".

9. Aizstāt 39. punktā vārdu "pusgada" ar vārdiem "divu mēnešu".

10. Papildināt 43. punktu aiz vārda "iznīcina" ar vārdiem "šajos noteikumos noteiktajā kārtībā".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!