• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2024/90.AKK1): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2024., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/op/2024/90.AKK1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Vakance: Akadēmiskais amats
Ekonomikas un kultūras augstskola...

Vēl šajā numurā

10.05.2024., Nr. 90

OP 2024/90.AKK1
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amata konkurss

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija izsludina atklātu konkursu uz rektora amatu (amatpersonas amats uz noteiktu laiku - 5 gadiem)

Rektors ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas augstākā amatpersona, kas īsteno akadēmijas vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv akadēmiju.

Rektora amata kandidātu pieteikumu izvērtēšana un lēmumu pieņemšana, kā arī lēmuma publicēšana notiek saskaņā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Padomes apstiprināto Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektora vēlēšanu nolikumu (turpmāk - Nolikums). Ar Nolikumu var iepazīties šeit: Vakances - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (jvlma.lv).

Prasības kandidātiem/-ēm:

- zinātnes vai profesionālais doktora grāds mākslās vai profesora akadēmiskais amats mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstākās izglītības institūcijā

- sasniegumi zinātnē vai mākslās (izcilība savā profilā)

- ir iegūta vadības pieredze (institūcijas vadītājs, vadītāja vietnieks jeb struktūrvienības vadītājs) organizācijā, kuras pamatdarbība ir vismaz vienā no šādām jomām - augstākā izglītība; kultūra (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību); zinātne; privāta, valsts vai pašvaldību institūcija vai tās dibināta kapitālsabiedrība, kuras kompetence ir saistīta ar augstākās izglītības, mūzikas, dejas, kultūrizglītības, kultūras menedžmenta vai zinātnes jomu; vai ir iegūta vadības pieredze kultūras (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību) projektu vai procesu vadībā

- rektora amata kandidāts ievēlēšanas gadījumā nebūtu ievēlēts uz trešo Akadēmijas rektora termiņu

- latviešu valodas zināšanas C1 līmenī un angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī

- nevainojama reputācija

- izpratne par izglītības sistēmu kopumā, kultūrizglītības sistēmu Latvijā un tās vietu Eiropas kontekstā

- zināšanas par mūzikas un skatuves mākslas nozares tirgus tendencēm un ir redzējums par to, kā celt mūzikas un mūzikas pedagoģijas nozares prestižu

- spējas pārraudzīt un virzīt izglītības, radošos, zinātnes un pētniecības procesus

- izpratne par finanšu plānošanu un budžeta izlietojuma pārraudzību

- redzējums par Akadēmijas stratēģiskajiem mērķiem, akadēmijas vietu un attīstības virzību Latvijas un Eiropas kontekstā, cilvēkresursu, finanšu resursu un infrastruktūras pārvaldības efektīvu struktūru, un kandidāts spēj to prezentēt, argumentējot un balstot spēkā esošajā normatīvajā regulējumā un Akadēmijas pieejamos resursos

- motivācija darbam Akadēmijā, izpratne par Akadēmijas pamatuzdevumiem un rektora lomu to veikšanā

- ir sabiedriski aktīva personība ar izcilām komunikācijas prasmēm

Nepieciešamās vadības kompetences:

- komandas vadīšana

- darbinieku motivēšana un attīstīšana

- pārmaiņu vadīšana, tai skaitā drošas mācību vides nodrošināšana

- lēmumu pieņemšana un atbildība

- orientācija uz rezultātu sasniegšanu

- stratēģiskais redzējums

- akadēmijas kā organizācijas izpratne un vērtību pieņemšana

Vismaz viena no profesionālajām kompetencēm:

- augstākās izglītības un/ vai zinātnes un / vai nacionālas nozīmes kultūras institūcijas vadība

- kultūras (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību) projektu vai procesu vadība

Rektora amata mēnešalga tiek noteikta saskaņā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Darba samaksas nolikumu - Ministru kabineta noteiktā zemākā mēneša darba algas likme profesora amatam ar koeficientu 2,5. Uz vakances izsludināšanas brīdi, t.i., 4385,00 euro pirms nodokļu nomaksas.

Rektora amata kandidātiem līdz 2024. gada 3. jūnijam plkst. 12.00 jāatsūta elektroniska dokumenta veidā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstītu), nosūtot uz e-pastu: anete.cirule@jvlma.lv ar norādi: "Pieteikums konkursam uz JVLMA rektora amatu" šādi dokumenti latviešu valodā:

- CV Europass formā, kurā jāatspoguļo ziņas par kandidāta profesionālo un akadēmisko karjeru, zinātniskajiem un/vai mākslinieciskajiem sasniegumiem, darba pieredzi mūzikas nozarē un vadības darbā, svešvalodu pārvaldīšanu un citām prasmēm, kas kandidāta ieskatā var būt noderīgas augstskolas rektora darbā

- motivācijas/ pieteikuma vēstuli atbilstoši Nolikuma pielikumā Nr. 1 norādītajai formai

- dokuments, kas apliecina rektora amata kandidāta ievēlēšanu profesora akadēmiskajā amatā mākslas jomā (piemēram, izziņa) un/ vai zinātnes vai profesionālo doktora grādu mākslās apliecinošs dokumentu (kopija). Ja zinātniskais vai profesionālā doktora grāds iegūts ārvalstīs, jāiesniedz arī izziņa par to, kādam Latvijā piešķirtam grādam vai diplomam ārvalstīs iegūtais grāds vai diploms atbilst. Iesniedzot dokumentus klātienē, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu personāldaļas darbiniekam. Iesniedzot dokumentus elektroniski, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu, ierodoties uz atlases 2.kārtu (pārrunām / interviju ar padomes locekļiem)

Ja ir neskaidrības, lūgums sazināties ar Padomes sekretāri, rakstot uz e-pastu: anete.cirule@jvlma.lv vai zvanot pa tālr. 28321407.

Atlases procedūra - saskaņā ar Nolikumu:

- Nolikuma 2.2.1.-2.2.4. punktā uzskaitītās prasības tiek novērtētas atlases 1. kārtā pēc kandidāta CV, pieteikuma vēstulē norādītās informācijas un no vispārpieejamas informācijas par kandidātu.

- Nolikuma 2.2.5.-2.2.13. punktā uzskaitītās prasības tiek novērtētas atlases 2. kārtā pēc:

* kandidāta CV, pieteikuma vēstulē norādītās informācijas un no vispārpieejamas informācijas par kandidātu;

* sniegtajām atbildēm uz jautājumiem intervijas laikā.

- Nolikuma 2.2.14. punktā izvirzītā prasība tiek novērtēta ar Akadēmijas Padomes balsojumu, ievērojot Nolikuma 4. punktā noteikto procedūru.

- Nolikuma 2.2.15. punktā izvirzītā prasība tiek novērtēta ar Akadēmijas Satversmes sapulces balsojumu, ievērojot Nolikuma 5. punktā noteikto procedūru.

Konkursa atlases plānotie termiņi:

- atlases 1. kārta plānota 2024. gada 3. jūnijā

- atlases 2. kārta - rektora amata kandidātu pārrunas/ intervijas ar Padomes locekļiem plānotas 2024. gada 6. jūnijā un / vai 2024. gada 10. jūnijā

- rektora amata kandidātu publiskās debates plānotas 2024. gada 17. jūnijā JVLMA

- rektora vēlēšanas Satversmes sapulcē plānotas 2024. gada 19. jūnijā plkst.14.10 JVLMA

Konkursa atlases 2. kārtā un publiskajās debatēs jautājumi var tikt uzdoti un atbildes sagaidītas latviešu un angļu valodās.

Pamatojoties uz Eiropas Savienības un Latvijas Republikas fizisko personu datu aizsardzību normatīvajos aktos noteikto, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs konkursa norisi atbilstoši Nolikumā (t.sk. 1. pielikumā) noteiktajam. Jūsu iesūtīto personas datu apstrādes pārzinis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, reģistrācijas Nr. 90000028796, juridiskā adrese: Krišjāņa Barona iela 1, Rīga, LV-1050, tālr. +371 29353116, e-pasts: dati@jvlma.lv.

Padome ar ievēlēto rektora amata kandidātu vienosies par rektora amata pienākumu izpildes sākuma termiņu.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!