• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra un ASV vēstnieka tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2005., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/102821

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju starptautiskā lauksaimniecības izstādē

Vēl šajā numurā

03.03.2005., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra un ASV vēstnieka tikšanos

Trešdien, 2.martā, ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar ASV vēstnieku Eiropas Savienībā Rokvelu Entoniju Šnābelu, kas ieradies divu dienu darba vizītē Latvijā.
Sarunas laikā pārrunātas ASV un Eiropas Savienības sadarbības aktualitātes, īpaši pagājušajā nedēļā notikušās ASV prezidenta Džordža Buša Eiropas vizītes kontekstā.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks pauda pārliecību, ka šī vizīte, kas bija pirmais Dž.Buša ārvalstu brauciens ārpus Amerikas kontinenta pēc viņa inaugurācijas prezidenta amatā šā gada janvārī, kalpos par apliecinājumu ASV vēlmei nostiprināt sadarbību ar Eiropu. ASV prezidenta tikšanās laikā ar Eiropas līderiem norādīts, ka transatlantiskās attiecības raksturo kopīga demokrātijas vērtību izpratne, īpaši jautājumos par ES konstitucionālo līgumu, ES jauno kaimiņu politiku, ES paplašināšanās procesu, kā arī ieguldījumu Irākas atjaunošanā.
Tikšanās laikā pārrunāta ASV un Krievijas prezidentu tikšanās Bratislavā. Ārlietu ministrs informēja vēstnieku par Latvijas aktualitātēm saistībā ar Krieviju, norādot uz Latvijas ieinteresētību veidot abpusēji konstruktīvas un pragmatiskas attiecības.

Dagnija Stuķēna, ārlietu ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!