• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas parlamentu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107423

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas padomes ģenerālsekretāra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas parlamentu sadarbību

Otrdien, 3.maijā, Saeimas Veselības aizsardzības apakškomisijas deputāti tikās ar Lietuvas Republikas parlamenta Veselības komisijas pārstāvjiem.
Tikšanās laikā pārrunātas aktualitātes veselības aprūpē abās valstīs.
Veselības aizsardzības apakškomisijas deputāte Jevgēnija Stalidzāne sveica delegāciju Latvijā un pastāstīja par apakškomisijas darbības virzieniem. Viņa īsumā informēja par pašreizējo situāciju veselības aprūpē Latvijā, tostarp par nepietiekamo mediķu skaitu un jauno ārstu trūkumu, kā arī atzīmēja, ka tiek izstrādātas programmas, kas paredz mediķu darba samaksas palielināšanu un vidusskolas absolventu piesaistīšanu medicīnas un veselības aprūpes studijām.
Veselības aizsardzības apakškomisijas priekšsēdētājs Viesturs Siliņš informēja par Ministru kabinetā izstrādātajām cilvēkresursu attīstības pamatnostādnēm veselības aprūpē, kas definē svarīgākos veicamos uzdevumus, lai uzlabotu situāciju šajā jomā.
Sarunas gaitā pārrunāti jautājumi par ārstu skaita samazināšanos un speciālistu trūkumu abās valstīs, medicīniskā personāla aizplūšanu uz ārvalstīm, kas vērojama gan Lietuvā, gan Latvijā, kā arī par ārstniecības personāla novecošanu un jauno speciālistu nepietiekamību un veselības aprūpes finansēšanas principiem. Lietuvā veselības aprūpes finansējumam atvēlēti 3,8% no iekšzemes kopprodukta.
Lietuvas delegācijas pārstāvji pauda arī interesi par medikamentu kompensāciju sistēmu Latvijā. Apakškomisijas deputāts Valdis Ģīlis pastāstīja par situāciju mūsu valstī un norādīja, ka finansējums šiem medikamentiem katru gadu palielinās un ir izstrādāts projekts, kas paredz no šā gada 1.jūlija kompensējamiem medikamentiem ieviest references cenu principu.
Tika runāts arī par profilakses pasākumiem veselības uzlabošanā un sieviešu grūtnieču stāšanos uzskaitē līdz 12.nedēļai.
Sarunas noslēgumā puses atzina, ka problēmas veselības nozarē Latvijā un Lietuvā ir līdzīgas, tāpēc būtu jāaktivizē kontakti parlamentārā līmenī, lai varētu dalīties pieredzē un apmainīties viedokļiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!