• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2005., Nr. 70 https://www.vestnesis.lv/ta/id/107426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības finanšu pakalpojumu politiku nākamajiem pieciem gadiem

Vēl šajā numurā

05.05.2005., Nr. 70

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministra vizīti Latvijā

Pie ārlietu ministra

3.maijā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Spānijas ārlietu un sadarbības lietu ministru Migelu Anhelu Moratinosu, kas ieradies divu dienu oficiālā vizītē Latvijā.
Amatpersonas pārrunāja abu valstu attiecības gan divpusējās sadarbības līmenī, gan arī sadarbojoties Eiropas Savienībā (ES) un starptautiskajās organizācijās. Ministri bija vienisprātis, ka abām valstīm ir veiksmīga sadarbības pieredze politikā, ekonomikā un kultūrā, ko iespējams vēl vairāk padziļināt, daloties reģionālajā pieredzē.
Tiekoties ar Spānijas ārlietu ministru, pārrunāti aktuālie ES jautājumi, tai skaitā ES finanšu perspektīva, Eiropas konstitucionālā līguma ratifikācijas gaita ES dalībvalstīs, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm. Ārlietu ministrs Artis Pabriks informēja savu kolēģi, ka aicinājis Latvijas parlamentu visdrīzākajā laikā ratificēt Eiropas konstitucionālo līgumu. Spānijā referendums par Eiropas konstitūciju notika šā gada 20.februārī.
Ārlietu ministrs Artis Pabriks sarunā informēja savu kolēģi arī par aktualitātēm Latvijas un Krievijas attiecībās un apliecināja, ka Latvija ir gatava pēc iespējas drīzākā parakstīt robežlīgumu. Ministrs norādīja arī uz Latvijas un Krievijas atšķirīgo vēstures notikumu vērtējumu, kas tiek pausts valdības apstiprinātajā vienpusējā deklarācijā, lai plašāk skaidrotu Latvijas vēsturi. Ministrs uzsvēra, ka šī deklarācija neizvirza teritoriālas pretenzijas pret Krieviju.
Tikšanās laikā parakstīts arī Saprašanās memorands starp Latvijas Ārlietu ministriju un Spānijas Ārlietu un sadarbības lietu ministriju par Latvijas diplomāta nosūtīšanu uz Spānijas vēstniecību Meksikā. Memorandā abas valstis ir vienojušās, ka Spānijas Ārlietu ministrija dos iespēju Latvijas diplomātam strādāt Spānijas vēstniecības telpās Meksikā, pārstāvot Latvijas intereses. Latvijas diplomāts Meksikas galvaspilsētā Mehiko darbu varētu sākt šā gada otrajā pusē.

Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!