• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iespaidi par Latviju Pamirā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 100 000. naturalizēto pilsoni kļūst salaspilietis

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iespaidi par Latviju Pamirā

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 8.septembrī, tikās ar Latvijas alpīnistiem, kuri šovasar devās iekarot virsotni Pamira kalnos un pārdēvēja to par Latvijas smaili.
Kā jau ziņots, 1.augusta rītā četri no septiņiem Latvijas alpīnistu komandas “Traverss” locekļiem – Valdis Puriņš, Oļegs Siļins, Viesturs Silenieks un Andrejs Kozakovs – sasniedza virsotni “Padomju Latvija” (6218 m) un uzstādīja plāksni, uz kuras ir rakstīts virsotnes nosaukums “Latvija” un gads, kurā noticis pirmkāpiens, – 1960. Kāpiens virsotnē notika pa jaunu maršrutu.
Prezidentes uzņemto viesu vidū bija arī pirmās ekspedīcijas vadītājs Egberts Imants. Viņš bija iecerējis virsotnei dot Latvijas vārdu, bet tālaika politiskajos apstākļos tas nebija iespējams.
Šobrīd virsotne ir simboliski pārdēvēta Latvijas vārdā, un Ārlietu ministrija sākusi dialogu ar Tadžikistānas un Kirgizstānas varas iestādēm par virsotnes oficiālu pārdēvēšanu.
Prezidente vakar izteica cerību, ka jau tuvākajā laikā izdosies nokārtot visas formalitātes, kas saistītas ar virsotnes oficiālu pārdēvēšanu.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!