• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2005.gada 8.septembra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2005., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/116246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2005.gada 8.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

09.09.2005., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2005.gada 8.septembra sanāksmē

Aizsardzības ministrija
– pieteica noteikumu projektu “Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 6.augusta noteikumos Nr.352 “Nacionālajai drošībai svarīgu valsts objektu drošības pasākumu īstenošanas noteikumi””.
Kā norāda Aizsardzības ministrija, sakarā ar Krīzes vadības padomes un Krīzes vadības padomes sekretariāta izveidošanu un to funkciju noteikšanu tiek grozīta kārtība, kādā tiek apstiprināts nacionālajai drošībai svarīgu valsts objektu kopums un noteikti to drošības pasākumi.
Grozījums nosaka, ka nacionālajai drošībai svarīga valsts objekta īpašnieka vai tiesiskā valdītāja izvirzīto atbildīgās amatpersonas kandidatūru, tās pakļautību un uzdevumus apstiprina nacionālās drošības starpinstitūciju komisija. Krīzes vadības padomes sekretariāts organizē atbildīgās amatpersonas kandidatūras atbilstības pārbaudi tiesību aktos noteiktajā kārtībā.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Ārlietu, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes, Kultūras, Labklājības, Satiksmes, Veselības, Vides, Zemkopības ministrijā, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Valsts kancelejā.

Izglītības un zinātnes ministrija
– pieteica noteikumu projektu “Vispārējās un profesionālās izglītības programmu licencēšanas kārtība”.
Noteikumu projekts paredz noteikt kārtību, kādā licencējamas vispārējās izglītības, profesionālās pamatizglītības, arodizglītības, profesionālās vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, profesionālās pilnveides un profesionālās tālākizglītības programmas.
Lai saņemtu licenci izglītības programmas īstenošanai, izglītības iestāde iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijas vispārējās izglītības programmu licencēšanas komisijā vai profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisijā iesniegumu.
Kā norāda Izglītības un zinātnes ministrija, lai sekmētu Valsts pārvaldes iekārtas likuma un Administratīvā procesa likuma principu un normu ieviešanu valsts pārvaldē un lai samazinātu tās informācijas apjomu, kuru izglītības iestādes iesniedz licencēšanas komisijās, noteikumu projekts paredz virkni izmaiņu spēkā esošajos licencēšanas noteikumos.
Galvenās izmaiņas ir šādas:
1. Lēmumu par licences izsniegšanu, atteikumu izsniegt licenci vai licences anulēšanu pieņem Izglītības un zinātnes ministrija, izvērtējot licencēšanas komisijas priekšlikumu.
2. Samazināts licencēšanas komisiju skaits – visas profesionālās izglītības programmas, tai skaitā arī profesionālās ievirzes programmas sporta, mūzikas, mākslas un kultūras jomā, izvērtē viena komisija – Profesionālās izglītības programmu licencēšanas komisija, kā ekspertus pieaicinot attiecīgo jomu speciālistus. Nav paredzēta arī īpaša profesionālās ievirzes sporta programmas licences veidlapa.
3. Iesniegumam licencēšanai nav jāpievieno kompetento institūciju atzinumi par izglītības iestādes atbilstību ekspluatācijas drošības prasībām – minētajiem aktiem ir jāatrodas izglītības iestādē, un to esamību pārbauda akreditācijas procesā. Izglītības valsts inspekcija savu atzinumu sniedz pēc licencēšanas komisijas lūguma.
4. Ir novērsta zināma neizpratne licences derīguma termiņa noteikšanā – projekts paredz noteiktus termiņus. Projekts nosaka, ka licenci izsniedz uz šādu termiņu: profesionālās pilnveides programmām – uz sešiem gadiem, ja izglītības iestāde nav akreditēta, – uz trim gadiem; pārējām šo noteikumu pirmajā punktā minētajām programmām – uz 10 gadiem, ja izglītības iestāde nav akreditēta, – uz pieciem gadiem.
5. Ir precizēti licences atteikuma iemesli. Izglītības un zinātnes ministrijai ir tiesības atteikt izsniegt licenci šādos gadījumos: iesniegtie dokumenti neatbilst izglītības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām; izglītības iestādes telpas un materiāltehniskais nodrošinājums neatbilst izglītības programmas īstenošanas nosacījumiem; sniegtas faktiskajiem apstākļiem neatbilstošas ziņas; izglītības iestādes darbībā konstatēti izglītības jomu reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumi, un tā neveic paredzētos pasākumus pārkāpumu novēršanai.
Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Aizsardzības, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Kultūras, Labklājības, Satiksmes, Veselības, Vides, Zemkopības ministrijā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Valsts kancelejā.

Satiksmes ministrija
– pieteica likumprojektu “Grozījumi likumā “Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu””.
Kā norāda Satiksmes ministrija, likuma pašreizējā redakcija nosaka transportlīdzekļu ikgadējās nodevas likmes piekabēm, kuras daļēji neatbilst ES Direktīvas 1999/62/EK pirmajā pielikumā noteiktajām minimālajām likmēm, par ko saņemta Eiropas Komisijas vēstule, kurā norādīts, ka Latvijā ir izveidojusies situācija, ka dažas kravas transportlīdzekļu likmes likumā “Par transportlīdzekļu ikgadējo nodevu”, kurā iestrādātas Eiropas Parlamenta un Padomes 1999.gada 17.jūnija Direktīvā 1999/62/EK par dažu infrastruktūru lietošanas maksas noteikšanu smagajiem kravas transportlīdzekļiem noteiktās prasības attiecībā uz minimālo nodevas likmi kravas transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvi – kravas transportlīdzekļi un piekabes), neatbilst Direktīvā noteiktajam.
Likumprojekta būtība ir noteikt transportlīdzekļu ikgadējās nodevas likmes piekabēm, kuras atbilst Eiropas Parlamenta un Padomes 1999.gada 17.jūnija Direktīvā 1999/62/EK par dažu infrastruktūru lietošanas maksas noteikšanu smagajiem kravas transportlīdzekļiem pirmajā pielikumā noteiktajām minimālajām likmēm.
Likumprojekts nodots saskaņošanai Finanšu, Tieslietu, Aizsardzības, Bērnu un ģimenes lietu, Ekonomikas, Labklājības, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu, Vides, Zemkopības ministrijā, Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē, Valsts kancelejā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!