• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs, tiekoties ar tiesībsargu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162795

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs, tiekoties ar tiesībsargu

 

5.septembrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš apmeklēja Tiesībsarga biroju, lai pārrunātu Tieslietu ministrijas (TM) un tiesībsarga esošo un turpmāko sadarbību, kā arī aktuālos jautājumus tieslietu sistēmā.

Tiesībsargs Romāns Apsītis ministru informēja, ka šogad birojs saņēmis aptuveni 3000 sūdzību. Lielākā daļa sūdzību, kas saistītas ar TM kompetencē esošajiem jautājumiem, ir notiesāto un ieslodzīto personu sūdzības par piespriestajiem disciplinārsodiem. Tika pārrunāta arī nepieciešamība rīkot diskusiju, lai rastu iespējas optimizēt ieslodzīto un notiesāto personu iesniegto sūdzību izskatīšanas procesu. Šajā diskusijā, kas varētu notikt novembrī, piedalīsies tiesībsargs, TM, Ģenerālprokuratūra un Ieslodzījuma vietu pārvalde.

G.Bērziņš un R.Apsītis vienojās veidot ciešāku sadarbību starp abām iestādēm, lai efektīvāk risinātu ar tieslietu jomu saistītos jautājumus.

Tiesībsargs ir Latvijas valsts amatpersona, kuras pienākums ir veicināt cilvēktiesību aizsardzību un sekmēt, lai valsts vara tiktu īstenota tiesiski, lietderīgi un atbilstoši labas pārvaldības principam. Tiesībsargs savā darbā ir neatkarīgs un pakļaujas vienīgi likumam.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!