• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sarunā ar Ministru prezidentu - tiekoties ar ebreju organizācijas prezidentu - tiekoties ar Čehijas vēstnieci - balvas "Radoša sieviete laukos" laureātei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16357

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— sarunā ar Ministru prezidentu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 13.oktobrī, tikās ar Ministru prezidentu Andri Šķēli.

Sarunā Valsts prezidente informēja Ministru prezidentu par Islandes vizītes rezultātiem: konferenci "Sievietes un demokrātija jaunā gadu tūkstoša rītausmā", divpusējām sarunām ar augstām Islandes amatpersonām.

Abas amatpersonas pārrunāja Eiropas Komisijas gaidāmo ziņojumu un ko Latvija varētu no tā sagaidīt. Premjerministrs informēja V.Vīķi–Freibergu par Latvijas gatavību sākt sarunas par iestāšanos ES.

A.Šķēle tikšanās gaitā pieskārās šā un nākamā gada budžeta jautājumiem. Valsts prezidente uzsvēra, ka valstij ir būtiski rast atbalstu vēsturnieku komisijas darbības finansēšanai.

V.Vīķe–Freiberga un A.Šķēle pārrunāja reģionālo un valsts pārvaldes reformu, kā arī pašreizējo ekonomisko situāciju valstī.

— tiekoties ar ebreju organizācijas prezidentu

Valsts prezidente vakar tikās ar organizācijas "Jewish Survivors for Latvia" prezidentu Stīvenu Springfīldu un ASV vēstnieku Latvijā Džeimsu Holmsu.

Sarunā uzmanība galvenokārt tika pievērsta Vēstures komisijas darbībai, vēstures izpētes jautājumiem Latvijā, kā arī organizācijas iespējamam atbalstam vēstures izpētē.

Valsts prezidente informēja tikšanās dalībniekus par konkrētiem projektiem, kurus izstrādājusi vēsturnieku komisija. ASV vēstnieks novērtēja šo darbu kā nopietnu soli uz priekšu komisijas darbībā, norādot, ka konkrēti projekti atvieglo starptautiskās palīdzības sniegšanu. S.Springfīlds pauda savas organizācijas apņēmību atbalstīt Vēstures komisijas darbību holokausta izpētē, Latvijas jauno vēstures zinātnieku atbalstīšanā.

Runājot par holokausta izpēti, Valsts prezidente uzsvēra, ka nekavējoties ir jāapkopo šo traģisko notikumu aculiecinieku atmiņas, kas sniegtu nozīmīgu ieguldījumu detalizētākā vēstures apzināšanā.

— tiekoties ar Čehijas vēstnieci

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga vakar, 13.oktobrī, tikās ar Čehijas vēstnieci Latvijā Janu Bulenovu.

Valsts prezidente un vēstniece pārrunāja politiskās un saimnieciskās dzīves aktualitātes Latvijā un Čehijā. J.Bulenova informēja V.Vīķi–Freibergu par vēstniecības darbību Rīgā.

Pārrunātas abu valstu attiecības, vienojoties, ka tās ir ļoti aktīvas un rezultatīvas, apmainoties ar augstu amatpersonu vizītēm, kā arī stiprinot darba kontaktus starp uzņēmējiem, kultūras un izglītības darbiniekiem, kā arī iedzīvotājiem.

Valsts prezidente izteica gandarījumu par to, ka Latvijas Universitātē šogad darbu uzsācis speciālists čehu valodas, vēstures un kultūras pasniegšanai, savukārt Kārļa Universitātē Prāgā ap desmit čehu studentu mācās latviešu valodu. V.Vīķe–Freiberga bija gandarīta arī par sekmīgo abu valstu pilsētu sadarbību, tai skaitā Rīgas un Prāgas kontaktu paplašināšanos.

Spriežot par Latvijas un Čehijas integrācijas gaitu NATO un ES, V.Vīķe–Freiberga un Z.Skrastiņa vienojās, ka ir turpināms un lietderīgs jau iesāktais darbs pieredzes apmaiņā par iekļaušanās procesu.

Vēstniece nodeva sveicienus Valsts prezidentei no Čehijas prezidenta Vāclava Havela, ielūdzot prezidenti apmeklēt Čehiju.

— balvas "Radoša sieviete laukos" laureātei

V.JPG (24089 BYTES)

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, sveicot Pasaules sieviešu sanāksmes fonda balvas "Radoša sieviete laukos" laureāti Zentu Skrastiņu

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga Rīgas pilī apsveica Zentu Skrastiņu, Pasaules sieviešu sanāksmes fonda balvas "Radoša sieviete laukos" laureāti.

Sarunā Valsts prezidente interesējās par Z.Skrastiņas darbību Burtnieku pagastā, kur viņa pazīstama kā veiksmīga daiļdārzniece un floriste. V.Vīķe–Freiberga pauda gandarījumu par Z.Skrastiņas uzņēmību uzsākt savā saimniecībā izdomas bagātu privāto uzņēmējdarbību, kas vienlaikus priecē visus pagasta iedzīvotājus.

Z.Skrastiņa minēja, ka konkurss "Radoša sieviete laukos" palīdz daudzām sievietēm laukos stiprināt savu pašapziņu un saskatīt labo visapkārt. Valsts prezidente atzina, ka šī balva ir viens no pozitīviem veidiem, kā daudzināt Latvijas vārdu citās zemēs, un konkursa rīkošana noteikti ir atbalstāma arī turpmāk.

Pagājušajā gadā Guntis Ulmanis pirms iepriekšējā gada laureāta balvas saņemšanas Rīgas pilī sveica Rasmu Freimani.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!