• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Lietuvas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1999., Nr. 337/340 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par laukiem un lauksaimniecisko ražošanu

Vēl šajā numurā

14.10.1999., Nr. 337/340

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Lietuvas sadarbību

Piektdien, 8.oktobrī, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš Viļņā tikās ar Lietuvas ārlietu ministra vietnieku Vīgandu Ušacki.

Sarunu gaitā skarts plašs abu valstu divpusējās sadarbības jautājumu loks, integrācija Eiropas Savienībā un NATO, kā arī reģionālā sadarbība un Ziemeļu dimensija.

Lietuvas viceministrs informēja, ka Lietuva 7.oktobrī ratificējusi 1991.gada ESPO konvenciju par ietekmes uz vidi novērtējumu pārrobežu kontekstā. M.Riekstiņš apsveica šo lēmumu un uzsvēra, ka tas ir labs priekšnoteikums, lai attīstītu sadarbību starp Latvijas un Lietuvas vides aizsardzības institūcijām. Latvija šo konvenciju ratificēja 1998.gadā. Tika pārrunātas arī iespējas paplašināt ar ekoloģiju saistīto abu valstu līgumtiesisko bāzi.

Diplomāti pārrunāja abu valstu sadarbības līguma zivsaimniecībā nobeiguma procesu, kā arī līguma noslēgšanu par klasificētās informācijas aizsardzību.

Amatpersonas apsprieda Lietuvas ārlietu ministra vizīti Latvijā, kas šobrīd ir sagatavošanas procesā. Pārrunāts arī abu valstu jūras robežas līguma ratifikācijas process, robežu šķērsošanas problēmas, kā arī iespējas aktīvāk izmantot sadarbību starp abu valstu konsulārajām institūcijām.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!