• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces uzrunu Latvijas Universitātē 16.oktobrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.10.2007., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164817

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.10.2007., Nr. 167

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces uzrunu Latvijas Universitātē 16.oktobrī:

 

Esmu gandarīts, ka ASV vēstniece Latvijā Ketrīna Toda Beilija savā uzrunā Latvijas Universitātē uzsvēra pamatvērtības, kuras es kā Valsts prezidents jau vairākkārt esmu akcentējis gan sarunās ar Latvijas iedzīvotājiem, gan atbildīgajām amatpersonām. Šīs vērtības, kas vieno Latviju un tās stratēģiskos partnerus, ir aktīva pilsoniskā sabiedrība, taisnīga tiesa, vārda brīvība un demokrātiska, sabiedrības interesēm atbildīgi kalpojoša valsts pārvalde.

Svarīgi, ka savu uzrunu ASV vēstniece vispirms adresēja studējošajai jaunatnei. Cilvēkiem, kuriem būs jāveido Latvijas nākotne un kuru rokās, kā jau vairākkārt esmu norādījis, būs izlemt mūsu valsts turpmāko ceļu. Šodien es, gluži tāpat kā vakar, vēlos akcentēt vārdu “līdzdalība”. Kā jau esmu teicis, katram valsts pilsonim ir svarīgi apzināties savas tiesības un pienākumu aktīvi līdzdarboties un iesaistīties politiskajos procesos. Bet no otras puses – man vēlreiz jāatgādina jau daudzkārt teiktais – katra Saeimas deputāta un katra valdības ministra pienākums ir skaidrot savu rīcību un tās atbilstību sabiedrības interesēm.

Mums pašiem ir jāspēj būt atbildīgiem un pašiem ir jāspēj tikt galā ar savām problēmām, nevis jāaizslēdz durvis un jāizliekas, ka šādu problēmu nav. Ir jārunā tiešu valodu, jāsauc lietas īstajos vārdos un pašiem bez skubinājumiem no malas ir jāspēj rīkoties valstiski un atbildīgi.

Visbeidzot – man jāsaka paldies mūsu stratēģiskajam partnerim un draugam par kritisku skatu no malas. Tam taču draugi ir domāti. Tomēr jāsaka: draudzība ir arī kaut kas vairāk – tā ir godīga attieksme vienam pret otru, savstarpēja cieņa un līdzvērtība.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!