• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175763

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sieviešu iesaisti zinātnē

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā (EKP) izsludina projektu konkursu nevalstiskajām organizācijām (NVO) “Atbalsts vietējām iniciatīvām debašu rīkošanai par ES jautājumiem”.

Konkursa mērķis ir uzzināt iedzīvotāju viedokli par Eiropas jautājumiem, kam ir tieša ietekme uz ikdienas dzīvi, un veicināt aktuālo jautājumu apspriešanu ar viedokļu veidotājiem.

Tādējādi EKP līdzfinansēs pilsoniskās sabiedrības organizāciju iniciatīvas valsts, reģionālā un vietējā līmenī, kuru mērķis ir uzzināt iedzīvotāju viedokli par Eiropas jautājumiem, kam valsts vai vietējā līmenī ir tieša ietekme uz viņu ikdienas dzīvi, un veicināt, ka iedzīvotāji vairāk uzzina par šiem jautājumiem, kā arī apspriež tos ar viedokļu veidotājiem vietējā līmenī. Balstoties uz 2008.gada 2.aprīlī Eiropas Komisijas pieņemto paziņojumu “Debate Europe – izmantot D plāna par demokrātiju, dialogu un diskusijām pieredzi”, “Debate Europe” posma mērķis ir ļaut iedzīvotājiem izteikt savas vēlmes tieši lēmumu pieņēmējiem, izmantojot plašsaziņas līdzekļus.

Piedāvātajiem projektiem:

• jāietver konkrēti jautājumi, kam tie pievēršas un kas pakļauti galvenajai tēmai – diskusijas par ES ietekmi uz iedzīvotāju ikdienas dzīvi;

• jābūt pieejamiem iedzīvotājiem un jārada interese;

• jābūt saistītiem ar tā brīža notikumiem vietējā /reģionālā/ valsts līmenī, Eiropas Savienības līmenī;

• jāļauj izteikt visdažādākos viedokļus, neizslēdzot nekādus uzskatus;

• jāietver dialogs ar pašvaldību, valsts vai ES pārvaldes iestādēm, Eiropas Parlamenta, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejas un Reģionu komitejas locekļu dalība;

• jāizmanto internets, lai reklamētu projektu un sekmētu diskusijas.

Kā projekta rezultāts tiek sagaidīts ilgstošs ieguldījums diskusijās par ES – sekmēta vietējā un valsts līmeņa dalība diskusijās par ES; izveidoti reģionālie un vietējie tīkli vai stiprināti jau esošie tīkli, lai turpinātu un pastiprinātu iedzīvotāju iesaisti diskusijās par Eiropu; atklāti tie ES līmeņa jautājumi, kas visvairāk rūp iedzīvotājiem vietējā līmenī, un piedāvāts, kā tos vislabāk risināt.

Projektiem tiek piemērots līdzfinansējuma princips – tādēļ piešķirtā dotācija nepārsniegs 80% no kopējām attaisnotajām projekta izmaksām. ES dotācijas indikatīvais apjoms vienam projektam – no 5000 līdz 20 000 eiro.

Pieteikumi jāiesniedz EK pārstāvniecībā līdz 2008.gada 30.jūnijam. Pieteikumu iesniedzēji tiks informēti par atlases procedūru līdz 2008.gada 31.jūlijam, izvēlētie projekti tiks publicēti tīmekļa vietnē www.eiropainfo.lv. Konsultācijas par projekta pieteikuma veidlapu aizpildīšanu no 2008.gada 20.maija varēs saņemt EK informācijas punktos “Europe Direct”.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!