• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās radio un televīzijas padomes 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175772

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta 2007.gada finanšu revīziju

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās radio un televīzijas padomes 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā netika konstatētas būtiskas neatbilstības, tomēr atklātas vairākas nepilnības.

Revīzijas laikā VK konstatēja, ka Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) iekšējā kontroles sistēma nenodrošina iekšējo normatīvo aktu izpildi, kā rezultātā pastāv risks par valsts kapitāla daļu Latvijas Radio un Latvijas Televīzijā pārvaldību un vērtības saglabāšanu.

Revīzijā tika konstatēts, ka NRTP nav ievērojusi likumu “Par grāmatvedību”, jo grāmatvedības reģistru labojumi tiek veikti bez dokumentāra apstiprinājuma (grāmatvedības izziņām), kā arī, pārskata periodam beidzoties, nav veikta nodokļu stāvokļa salīdzināšana ar Valsts ieņēmumu dienestu, līdz ar to nav skaidrs, vai NRTP saistības par nodokļu norēķiniem pārskatā ir uzrādītas patiesajā vērtībā.

Iekšējos grāmatvedības uzskaiti reglamentējošos aktos nenosakot nemateriālo ieguldījumu lietošanas laiku un pamatlīdzekļu vienības sākotnējās atzīšanas vērtību, NRTP nav ievērojusi Ministru kabineta noteikumu par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju prasības, līdz ar to NRTP nav nodrošinājusi, ka 2007.gada finanšu pārskatā norādītie dati pārskata daļā “Ilgtermiņa ieguldījumi” ir salīdzināmi un konsekventi uzskaitīti.

VK, veicot darba samaksas aprēķina pārbaudi, konstatēja iekšējās kontroles trūkumus, darbiniekiem izmaksājot avansus, un gadījumus, kad vidējās izpeļņas aprēķinā neatbilstoši Darba likumam ir iekļauta atvaļinājuma nauda un samaksa saskaņā ar līgumu par pakalpojuma sniegšanu, kā rezultātā nepamatoti tika palielināti NRTP izdevumi atalgojumiem un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

NRTP nav izstrādāta kārtība, kas nosaka reprezentācijas izdevumu pamatojumu, kritērijus, līdzekļu plānošanas un izlietojuma kontroles procedūras.

Veicot reprezentācijas izdevumu pārbaudi, tika konstatēts, ka no izlasē iekļautajiem 20 darījumiem kopsummā par 560 latiem nav dokumentāri pamatoti pakalpojumu iegādes mērķi un tas, kā konkrētie pakalpojumi nodrošina NRTP darbību.

NRTP nav noteikta arī mobilo telefonu SIM karšu lietošanas kārtība, izdevumu limiti un atbildīgās personas (lietotāji). Pastāv risks, ka Nacionālās radio un televīzijas padomes funkciju realizēšana netiek veikta ar iespējami mazāku finanšu līdzekļu izlietojumu.

Nenosakot kārtību par darba braucienu degvielas izdevumu atlīdzināšanu gadījumos, kad darbinieki darba vajadzībās brauc ar personisko autotransportlīdzekli, un nepilnīga iekšējās kontroles sistēma rada degvielas izdevumu necaurskatāmības risku.

Pēc NRTP 2007.gada finanšu pārskata revīzijas Valsts kontrole ir izstrādājusi 13 ieteikumus, kurus NRTP apņēmusies ieviest laikā līdz 1.jūlijam.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!