• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta 2007.gada finanšu revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175774

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta 2007.gada finanšu revīziju

 

Valsts kontrole (VK) ir veikusi finanšu revīziju un sniegusi atzinumu par Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta (ĪUMEPLS) 2007.gada finanšu pārskatu. Revīzijas laikā tika konstatētas vairākas nepilnības.

ĪUMEPLS iekšējā normatīvajā aktā noteiktie dokumenti par reprezentācijas pasākumu organizēšanu un atskaitīšanos tiek sagatavoti, taču tie ir nepilnīgi, jo nesatur visu šajā normatīvajā aktā prasīto informāciju.

Revīzijas laikā, izlases veidā pārbaudot ĪUMEPLS reprezentācijas izdevumus, konstatēts, ka ĪUMEPLS ir iegādājies Līgo dāvanu komplektus sadarbības partneriem par kopējo summu 454,30 lati, sagatavojot aktu par iegādi, taču ĪUMEPLS nevarēja VK uzrādīt dokumentu par šo dāvanu komplektu izlietošanu.

ĪUMEPLS ir apmaksājis arī vairākas īpašu uzdevumu ministres elektroniskās pārvaldes lietās biznesa pusdienas ar citu valsts budžeta iestāžu pārstāvjiem.

Par ĪUMEPLS regulāri (vidēji reizi mēnesī) organizētajiem semināriem un konferencēm ministriju, pašvaldību, nevalstisko organizāciju un uzņēmēju pārstāvjiem par dažādiem ar elektroniskajām lietām saistītiem jautājumiem tiek sagatavots akts par izdevumiem, kas veikti šo pasākumu organizēšanai, taču ĪUMEPLS neuzrādīja pasākumus apmeklējušo dalībnieku sarakstus, kuros dalībnieki būtu apliecinājuši savu klātbūtni seminārā vai konferencē.

Revīzijas laikā, pārbaudot iestādes darbinieku avansa norēķinus un to uzskaiti, konstatēts, ka ĪUMEPLS padotības iestādē Elektronisko iepirkumu valsts aģentūrā (EIVA) avansa norēķinu personas, brīvi rīkojoties ar tām piešķirtajiem iestādes līdzekļiem, ir veikušas pirkumus pārtikas preču, saimniecības preču un sabiedriskās ēdināšanas tirdzniecības vietās, kas pēc pirkumu rakstura (piemēram, karsti kūpināta kakla karbonāde, svaigas olas, čipsi, Vīnes cīsiņi) un iegādes brīža (arī darba dienu vakari) nesniedz pārliecību, ka preces un pakalpojumi iegādāti iestādes reprezentācijas mērķiem.

Tā kā VK neguva pārliecību, ka visos gadījumos uz reprezentāciju attiecinātie izdevumi ir veikti ĪUMEPLS un EIVA reprezentācijas nolūkos un atbilst reprezentācijas mērķim un jēgai, pastāv risks, ka nav ievērotas likuma “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” prasības un valsts budžeta līdzekļi izlietoti neefektīvi un neekonomiski.

Pārbaudot atalgojuma sistēmu, revīzijā tika konstatēts, ka ĪUMEPLS un tā padotības iestādē EIVA mēnešalgas veido 69% no kopējā atalgojuma fonda, piemaksas veido 9%, savukārt prēmijas un naudas balvas veido 20% no kopējā atalgojuma fonda. ĪUMEPLS 2007.gadā prēmijas izmaksātas piecas reizes, EIVA – trīs reizes.

Pēc ĪUMEPLS 2007.gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi 11 ieteikumus, kurus ĪUMEPLS apņēmies ieviest laikā līdz 1.augustam.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!