• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieka vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175780

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas progresu demokrātisku vēlēšanu organizēšanā

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieka vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 22.maijā tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Čārlzu Viljamu Larsonu un pārrunāja paredzētās darba vizītes ASV programmu un aktualitātes abu valstu attiecībās.

“ASV ir ilggadējs Latvijas stratēģiskais partneris un sabiedrotais, ko apliecina 85 gadu ilgās diplomātiskās attiecības. Saeimas delegācijas vizīte ASV ir vēl viens solis abpusējās sadarbības stiprināšanā, īpaši laikā, kad tiek risināts aktuālais bezvīzu režīma ieviešanas jautājums,” norādīja G.Daudze. Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā ASV tika secināts, ka jāturpina attīstīt ciešākas attiecības starp Latvijas Republikas Saeimu un ASV Kongresu.

“Latvija ir ieinteresēta, lai mūsu iedzīvotājiem pēc iespējas ātrāk nebūtu nepieciešama vīza ieceļošanai ASV. Šodien Saeima 2.lasījumā izskatīja grozījumus Krimināllikumā, kas kopā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanas novēršanas likumu ir daļa no priekšnosacījumiem, lai Latvija varētu ieviest bezvīzu režīmu ar ASV,” teica G.Daudze.

Puses pārrunāja arī jautājumu par Amerikas Savienoto Valstu investīciju piesaisti Latvijas ekonomikai, tai skaitā, energoapgādes projektiem.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze dosies darba vizītē uz ASV no šā gada 31.maija līdz 3.jūnijam.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!