• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Francijas padziļināto stratēģisko partnerību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2008., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/175782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas, Lietuvas un Polijas prezidentu vizīti

Vēl šajā numurā

23.05.2008., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Francijas padziļināto stratēģisko partnerību

 

Latvijas un Francijas ārlietu ministriju sadarbības un konsultāciju rezultātā parakstīšanai ir sagatavota Politiskā deklarācija par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību, kas kalpos kā pamats Latvijas un Francijas attiecību tālākai padziļināšanai (Politiskās deklarācijas teksts latviešu un franču valodā – šā laikraksta laidiena 8.lpp).

Abu valstu divpusējā sadarbība šobrīd balstās uz 1993.gadā parakstīto Saprašanās, draudzības un sadarbības līgumu starp Latvijas Republiku un Francijas Republiku.

Jaunizstrādātā Politiskā deklarācija ietver abu valstu politiskā dialoga padziļināšanas iespējas, paredzot regulāru ikgadējo konsultāciju iespējas.

Tā nosaka Latvijas un Francijas sadarbības paplašināšanu arī tādās jomās kā sadarbība ekonomikā, iekšējās un ārējās drošības, kultūras un zinātnes, kā arī bērnu tiesību aizsardzības un jaunatnes politikas jautājumi.

“Latvijas un Francijas vēsturiski draudzīgajām attiecībām papildu sadarbības iespējas nodrošināja Latvijas integrācija NATO un Eiropas Savienībā, ar šo politisko deklarāciju vēlamies veicināt arvien jaunus divpusējos un daudzpusējos kontaktus,” norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Balstoties uz šo Politisko deklarāciju, tuvākajā laikā ar Francijas pusi tiks saskaņots Rīcības plāns konkrētu sadarbības projektu īstenošanai.

Politisko deklarāciju parakstīs Latvijas Republikas Ministru prezidents Ivars Godmanis un Francijas premjerministrs Fransuā Fijons Francijas premjera vizītes laikā Rīgā 23.maijā.

Francijas premjerministrs apmeklē Latviju un vairākas citas ES dalībvalstis, lai pārrunātu Francijas prioritātes tās Eiropas Savienības prezidentūras laikā, kura sāksies šī gada 1.jūlijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!