• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.01.2010., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203955

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par tiesu varu"

Vēl šajā numurā

21.01.2010., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem likumā “Par pašvaldībām”

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija 13.janvārī, strādājot ar grozījumu likumā “Par pašvaldībām” sagatavošanu otrajam lasījumam, konceptuāli vienojās atbalstīt ieceri pašvaldībām savā interneta mājaslapā publicēt pašvaldības nolikumu.

Mājaslapā plānots publicēt arī pašvaldības domes lēmumus un sēžu protokolus. Tos publicējot, būs jāievēro personas datu aizsardzības prasības. Tāpat iecerēts pašvaldības mājaslapā ievietot arī informācija par domes sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību.

Lai visas pašvaldības varētu tehniski sagatavoties jauno prasību izpildei, komisija vienojās, ka jānosaka sešu mēnešu pārejas periods.

Šādas izmaiņas pašvaldību likumā nepieciešamas, lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas iepazīties ar pašvaldības domes nolikumu, pašvaldībās risināmo jautājumu loku un pieņemtajiem lēmumiem, norāda priekšlikumu autori.

Deputāti vienojās komisijas sēdē 20.janvārī kopā ar ekspertiem turpināt diskusiju par pašvaldības saistošo noteikumu projekta un tam pievienotā paskaidrojuma raksta publicēšanu mājaslapā. Plānots arī padziļināti vērtēt, vai domes pieņemtie saistošie noteikumi ir publicējami ne tikai Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, bet arī pašvaldības mājaslapā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!