• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par dienesta pārbaudi Valsts ieņēmumu dienesta datu lietā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2010., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieteikšanos konkursam uz NVO pārstāvja vietu

Vēl šajā numurā

03.03.2010., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par dienesta pārbaudi Valsts ieņēmumu dienesta datu lietā

Ar finanšu ministra rīkojumu izveidotā drošības incidenta komisija, kuras uzdevums bija izvērtēt iespējamo drošības incidentu valsts nozīmes drošības sistēmā – Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), ir iesniegusi ministram sākotnējo ziņojumu. Finanšu ministrs Einars Repše ar rezolūciju ir uzdevis komisijai līdz 5.martam sagatavot atzinuma precizējumus un papildinājumus, padziļināti izvērtējot iesaistīto pušu atbildību un iespējamās sankcijas.

Komisija ir konstatējusi, ka kopš 4.februāra ir pilnībā nodrošināta EDS sistēmas drošība un nelegāla datu lejupielāde no sistēmas vairs nav iespējama. Pēc 11.janvāra VID iesniegtā problēmu ziņojuma 4.februārī sistēmas izstrādātājs AS “DATI Exigen Group” informēja, ka ir konstatēta kļūda programmatūrā, kas tika izmantota prettiesiskai datu lejupielādei no trešo personu puses, un veica tās labojumu.

Ministrs ar rezolūciju ir uzdevis komisijai padziļināti izvērtēt jautājumus par attiecīgajiem VID darbiniekiem un viņu atbildību, par sistēmas izstrādātāju atbildību un iespējamām sankcijām, par sistēmu drošības auditoriem un viņu atbildību. Tāpat ministrs ir pieprasījis komisijai konkrētus priekšlikumus, kā novērst iespējamo situācijas atkārtošanos nākotnē.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!