• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pievienošanos mājas dzīvnieku aizsardzības konvencijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2010., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/217439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par PVN paaugstināšanu medikamentiem

Vēl šajā numurā

09.09.2010., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pievienošanos mājas dzīvnieku aizsardzības konvencijai

Saeima 2.septembrī galīgajā lasījumā pieņēma likumu, ar kuru Latvija pievienojas Eiropas Konvencijai par mājas (istabas) dzīvnieku aizsardzību. Latvija izmanto izņēmuma tiesības attiecībā uz konvencijas prasību par aizliegumu apgriezt astes suņiem, atsevišķām medību suņu šķirnēm to tomēr atļaujot.

Līdz ar pievienošanos konvencijai Latvija apņemas ievērot tajā noteiktās prasības par mājas dzīvnieku aizsardzību. Daudzas no šīm prasībām jau ir ietvertas Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Mūsu valsts, ratificējot šo konvenciju, izmanto tai pieejamo atrunas iespēju un nosaka izņēmumus attiecībā uz astes apgriešanu atsevišķu sugu medību suņiem. Atruna paredz, ka veterinārārsti arī turpmāk varēs apgriezt astes asspalvainajiem un gludspalvainajiem foksterjeriem, krievu medību spanieliem, vācu asspalvainajiem putnusuņiem, vācu īsspalvainajiem putnusuņiem, vācu medību terjeriem un Velsas terjeriem.

1987.gadā pieņemtās konvencijas mērķis ir nodrošināt mājas (istabas) dzīvnieku aizsardzību. Tā nosaka pienākumus un tiesības personām, kas ir iesaistītas istabas dzīvniekulabturības nodrošināšanā. Konvencija arī nosaka vispārējās prasības mājas dzīvnieku labturības nodrošināšanā un īpašās papildu labturības prasības dažām dzīvnieku sugām, tostarp suņiem un kaķiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!