• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra darba vizīti Polijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2010., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221114

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lāčplēša dienas reizē, godinot un pieminot savus varoņus, kas atdevuši savas dzīvības

Vēl šajā numurā

11.11.2010., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra darba vizīti Polijā

10.novembrī darba vizītes laikā Varšavā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Mareku Savicki. Ministri apsprieda Latvijas un Polijas lauksaimniekiem aktuālos Eiropas Savienības (ES) Kopējās lauksaimniecības politikas attīstības jautājumus, jo abām valstīm ir būtiski panākt labvēlīgākus nosacījumus Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) realizācijā pēc 2013.gada salīdzinājumā ar t.s. ES vecajām dalībvalstīm.

“Ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru bijām vienisprātis, ka abām valstīm viens no vissvarīgākajiem jautājumiem ir Kopējās lauksaimniecības politikas tiešo maksājumu pārskatīšana, atsakoties no līdz šim pastāvošajiem vēsturiskajiem tiešo maksājumu apjomu noteikšanas kritērijiem un principiem. Tiešo maksājumu aprēķināšana turpmāk vairs nevar tikt balstīta uz kritērijiem, kuri noteikti saskaņā ar vēsturiskiem ražošanas rādītājiem un atbalsta līmeņiem un kuri ir pretrunā ar Kopējās lauksaimniecības politikas mērķiem. Tiešajiem maksājumiem ir jākļūst labāk mērķētiem un balstītiem uz objektīviem kritērijiem, ņemot vērā godīgu un taisnīgu sadali starp Eiropas Savienības dalībvalstīm,” uzsver zemkopības ministrs J.Dūklavs.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Polijas kolēģim uzsvēris Latvijas nostāju, ka ES līmenī ir jānosaka jauni, objektīvi un reālo situāciju raksturojoši rādītāji tiešo maksājumu aprēķināšanai un finanšu līdzekļu godīgai un taisnīgai noteikšanai dalībvalstīm. “Arī Polija piekrīt viedoklim, ka, nosakot tiešo maksājumu objektīvos kritērijus, ir jāņem vērā pamatizmaksas, kas rodas lauksaimniekiem par zemes uzturēšanu labā lauksaimniecības un vides stāvoklī un jānodrošina zināma ienākumu stabilitāte un drošība, kas saistīta ar vispārējiem ienākumiem ekonomikā,” paskaidro zemkopības ministrs. Tāpat pārrunāta ES lauku attīstības politikas nākotne, pārvērtējot kritērijus, pēc kuriem ES dalībvalstīm tiek piešķirti līdzekļi lauku attīstībai.

Darba vizītes laikā ar Polijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ministrijas speciālistiem pārrunāta Polijas pieredze lauksaimniecības risku apdrošināšanas jautājumos. Pieredzes apmaiņai apmeklētas arī vairākas zemnieku saimniecības un lauksaimniecības produktu pārstrādes uzņēmumi.

Tiekoties ar Polijas lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas “Polijas Zemnieku nacionālā savienība” prezidentu Vladislavu Serafinu, J.Dūklavs uzsvēris nepieciešamību uzlabot abu valstu lauksaimnieku organizāciju savstarpējo sadarbību, lai sekmīgāk aizstāvētu Latvijas un Polijas lauksaimnieku intereses ES institūcijās.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!