• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot panākt vienotu pozīciju pensiju jautājumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par slepenības statusa atcelšanu Jūrmalas rezidencei

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot panākt vienotu pozīciju pensiju jautājumā

21.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāju Aiju Barču, labklājības ministri Ilonu Jurševsku un Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Viņķeli. Tikšanās laikā tika pārrunātas sociālā budžeta aktualitātes, tajā skaitā politiķu iniciētie un virzītie pensiju indeksācijas un piemaksu pie pensijām jautājumi.

Valsts prezidents tikšanās laikā uzsvēra, ka lēmuma, ko pensiju un citu sociālo izmaksu kontekstā politiķi gatavojas virzīt izskatīšanai Saeimā likuma grozījumu veidā, mērķim ir jābūt palīdzēt vismazāk nodrošinātajai pensionāru daļai. Vienlaikus A.Bērziņš aicināja valdības koalīciju pārstāvošos politiskos spēkus rast tādus likumdošanas izmaiņu risinājumus, kas ir atbalstāmi un pieņemami abām koalīcijas apvienībām. Šis, pēc prezidenta domām, ir pamatnosacījums, lai likuma izmaiņas tiktu virzītas Saeimas lemšanai.

Visbeidzot Valsts prezidents pauda uzskatu, ka jebkādām izmaiņām likumdošanā, kas skar budžeta izdevumu daļu, ir jāsaskan ar starptautiskajā aizdevumu programmā iekļautajiem nosacījumiem, par ko vienojusies Latvijas un aizdevēju puse.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!