• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.2011., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/239358

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija

Vēl šajā numurā

11.11.2011., Nr. 179

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija

Par Sociālās drošības tīkla stratēģiju 2012.gadā

Valdība vienojusies, ka Sociālās drošības tīkla stratēģijas pasākumu īstenošana turpināsies arī 2012.gadā, tiem kopumā atvēlot 44,6 miljonus latu.

Nākamgad paredzēts īstenot lielāko daļu no līdzšinējiem stratēģijā noteiktajiem pasākumiem labklājības, veselības aprūpes un pārvadājumu jomā.

No labklājības jomas pasākumiem visu nākamo gadu valsts 50% apmērā līdzfinansēs pašvaldību iztērētos līdzekļus garantētā minimālā ienākumu līmeņa pabalsta nodrošināšanai. Šim mērķim paredzēti 11,3 miljoni latu. Savukārt līdzfinansējumu 20% apmērā no dzīvokļa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem valsts nodrošinās līdz nākamā gada 30.aprīlim. Šim mērķim plānoti 2,3 miljoni latu.

No veselības aprūpes jomas 2012.gadā paredzēts turpināt sešus pasākumus:

• kompensēt 100% apmērā pacientu iemaksu un līdzmaksājumu un nodrošināt dienas stacionāra pakalpojumus trūcīgiem cilvēkiem. Līdz šim pacienta iemaksu kompensēja arī cilvēkiem ar zemiem ienākumiem. Šim mērķim nepieciešami 5,9 miljoni latu;

• segt 100% apmērā pacientu līdzmaksājumu par zāļu iegādi trūcīgiem cilvēkiem. Tam paredzēti 5,7 miljoni latu;

• nodrošināt smagi slimo pacientu mājas aprūpi, atvēlot tam 3,3 miljonus latu;

• uzlabot primārās veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, piesaistot ģimenes ārsta praksei otru māsu. 2012.gadā šim mērķim paredzēts 4,1 miljons latu;

• nodrošināt ģimenes ārstu konsultatīvā tālruņa darbu vakara un nakts stundās, kā arī brīvdienās, lai iedzīvotāji pēc ģimenes ārsta darba laika varētu telefoniski sazināties par veselības problēmām un iegūt nepieciešamo medicīnisko konsultāciju akūtu saslimšanu gadījumā. Tam plānoti 187,5 tūkstoši latu;

• nodrošināt dienas stacionāra pakalpojumus pacientiem ar garīgām slimībām. Šim mērķim nepieciešami 672,1 tūkstoši latu.

Pārvadājumu jomā 2012.gadā tiks saglabāti braukšanas maksas atvieglojumi sabiedriskajā transportā noteiktām pasažieru kategorijām, kompensējot sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem radītos zaudējumus. Nākamajā gadā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem valsts kompensēs zaudējumus, kas radušies republikas nozīmes pilsētās, pārvadājot 1. un 2.grupas cilvēkus ar invaliditāti, bērnus ar invaliditāti un pavadoņus, kas pavada 1.grupas invalīdu vai bērnu invalīdu. Šim mērķim paredzēti 3,3 miljoni latu.

Vienlaikus nākamajā gadā valsts sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem kompensēs radušos zaudējumus par noteiktu pasažieru kategoriju pārvadāšanu ar valsts noteiktajiem braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā reģionālajos starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos. Šim mērķim 2012.gadā plānoti 7,8 miljoni latu.

Nākamajā gadā darba praktizēšana pašvaldībās tiks aizstāta ar algotiem pagaidu sabiedriskiem darbiem.

2012.gadā drošības tīkla ietvaros vairs netiks turpināts izglītības jomas pasākums, kas paredz nodrošināt izglītības piedāvājumu bērniem piecu un sešu gadu vecumā, pilnveidojot pirmsskolas mācību programmas un pamatizglītības mācību priekšmetu standartus un programmas atbilstoši bērnu vecumposmam un veicot darba samaksu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu izglītošanā nodarbinātajiem pedagogiem. Pasākuma aktivitātes turpmāk tiks nodrošinātas Izglītības un zinātnes ministrijas pamatfunkciju ietvaros, un tām budžetā ir paredzēts nepieciešamais 12,3 miljonu latu finansējums.

Ņemot vērā, ka skolu tīkla reorganizācija pamatā jau ir notikusi, nākamajā gadā stratēģijā finansējums nav paredzēts skolēnu nogādāšanai skolās no apdzīvotām vietām, kur skolas ir slēgtas vai reorganizētas izglītības reformas rezultātā.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!