• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunā EP cilvēktiesību komisāra vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2012., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno ES starpvaldību līgumu par fiskālo disciplīnu

Vēl šajā numurā

02.02.2012., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunā EP cilvēktiesību komisāra vizīti Saeimā

31.janvārī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tiekoties ar jauno Eiropas Padomes cilvēktiesību komisāru Nilu Muižnieku

Foto: Ernests Dinka, Saeimas kanceleja

Saskaņoti un aktīvi visos līmeņos iestājoties par mūsu valsts kandidātu, kopīgiem spēkiem ir izdevies panākt, ka Latvijas pārstāvis ieņems līdz šim augstāko amatu kādā no Eiropas starptautiskajām organizācijām. To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa atzina 31.janvārī, tiekoties ar jaunievēlēto Eiropas Padomes (EP) komisāru Nilu Muižnieku.

Šāds panākums bija iespējams, gan pateicoties kandidāta augstajai kvalifikācijai, gan saskaņoti darbojoties iesaistītajām institūcijām – Saeimai, Ārlietu ministrijai, Latvijas vēstniecībām, atzina S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka arī pati personīgi ir izmantojusi visas iespējas, lai, parlamentā tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem, aicinātu šim amatam atbalstīt Latvijas kandidātu.

S.Āboltiņa sarunā pauda gandarījumu, ka EP Parlamentārās asamblejas locekļi ir novērtējuši N.Muižnieka zināšanas un pieredzi: "Jūsu akadēmiskā, politiskā un nevalstiskā sektora pieredze jūs neapšaubāmi ierindo labākā kandidāta kārtā. Nejaušībām un veiksmei dzīvē ir sava loma, taču jūsu pārliecinošā ievēlēšana norāda uz to, ka, profesionāli un mērķtiecīgi strādājot un pilnveidojoties, cilvēks var gūt izcilus panākumus." N.Muižnieks būs trešais Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs kopš šā amata izveidošanas un pirmais komisārs no Austrumeiropas reģiona.

"Cilvēktiesību jautājumi vienmēr būs svarīgi Eiropas valstu darba kārtībā, un to nozīme tikai pastiprināsies, ņemot vērā nebūt ne stabilo starptautisko vidi, kādā mēs dzīvojam. Globālā finanšu un ekonomiskā krīze, neskaidrības ar eirozonas nākotni, gaidāmās vēlēšanas daudzās valstīsšie apstākļi arī tiešā veidā ietekmēs jūsu darba kārtību," pārrunājot šā amata specifiku, uzsvēra S.Āboltiņa.

"Apzināmies, ka arī Latvija jums reizi pa reizei būs jāapmeklē oficiālā statusā, piemēram, monitoringa vizītē, un ne vienmēr kāds komentārs varbūt mums būs glaimojošs. Bet katram savs darbs ir jādara pēc vislabākās sirdsapziņas un objektivitātes," pauda Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat sarunā piedalījās EP Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, kā arī delegācijas locekļi Boriss Cilevičs, Lolita Čigāne, Andris Bērziņš, Jānis Dombrava un Aleksandrs Sakovskis.

N.Muižnieks amatā stāsies 1.aprīlī, un amata pildīšanas termiņš ir seši gadi.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!