• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par informāciju Saeimas mājaslapā arī vieglajā valodā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2012., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā EP cilvēktiesību komisāra vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

02.02.2012., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par informāciju Saeimas mājaslapā arī vieglajā valodā

No 27.janvāra informācija par parlamentu Saeimas mājaslapā pieejama arī vieglajā valodā. Tādējādi cilvēkiem, kuriem ir grūti uztvert ikdienā lietoto rakstīto tekstu, būs iespēja iegūt saprotamu informāciju par Saeimu.

Jaunās sadaļas izveide ir viens no soļiem, lai veicinātu parlamenta pieejamību visām sabiedrības grupām un ļautu ikvienam uzzināt par Saeimas darbu.

Saeimas mājaslapas jaunajā sadaļā "Viegli lasīt" atrodama vispārīga informācija par Saeimu, parlamenta vēlēšanām, likumdošanas darbu un starptautisko sadarbību, frakcijām, deputātiem un komisijām. Tāpat vieglajā valodā pieejama informācija par iespējām sazināties ar Saeimu, apmeklēt Saeimu ekskursijā, iesniegt iesniegumu un līdzdarboties tās darbā.

Vieglā valoda ir jauns komunikācijas veids cilvēkiem, kuri slikti zina valodu un vēlas to iemācīties, kuri kopš dzimšanas nespēj dzirdēt, kuri tikai ar pūlēm var uztvert rakstītu tekstu un kuriem ir garīgās attīstības traucējumi.

Sadaļa "Viegli lasīt" tapusi sadarbībā ar biedrību "Vieglās valodas aģentūra", kas ir vienīgā sertificētā organizācija Latvijā tekstu tulkošanai uz vieglo valodu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!