• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Afganistānas pašvaldības mēru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2012., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par Sergeja Potapkina apstiprināšanu par NATO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas locekli (aizstājēju)

Vēl šajā numurā

02.02.2012., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Afganistānas pašvaldības mēru

Afganistānā dienošie Latvijas karavīri ir augsta līmeņa profesionāļi, un afgāņi ir pateicīgi par viņu ieguldījumu Afganistānas drošībā. To, tiekoties ar Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputātiem, 26.janvārī uzsvēra Afganistānas Islāma Republikas Farjābas provinces Maimanas pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Nazars Mohamads Sahebza.

"Paldies Latvijas karavīriem, kuri brauc vairākus tūkstošus kilometrus un riskē ar savām dzīvībām, lai palīdzētu Afganistānā nodrošināt mieru," tikšanās laikā teica N.M.Sahebza, kura vadītā pašvaldība atrodas netālu no Afganistānas ziemeļu daļā dislocētā Latvijas karavīru kontingenta.

Maimanas pilsētas mērs Latvijas karavīrus raksturoja kā disciplinētus un ļoti profesionālus. Vietējie iedzīvotāji ļoti atzinīgi vērtē Latvijas karavīru sniegto palīdzību, un viņiem ir būtiski, lai karavīri sveiki un veseli varētu atgriezties pie savām ģimenēm Latvijā, pauda N.M.Sahebza.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pateicās par Latvijas karavīru augsto novērtējumu un apliecināja Latvijas gatavību turpināt dalībai NATO vadītajā drošības spēku misijā Afganistānā līdz 2014.gadam, kad plānots militāro klātbūtni šajā valstī samazināt.

Savukārt Maimanas mērs kā ļoti būtisku minēja Afganistānas policijas un armijas apmācību, ko nodrošina starptautiskie partneri, lai afgāņi paši spētu garantēt savas valsts drošību arī pēc 2014.gada, kad ārvalstu karavīri sāks valsti pamest. N.M.Sahebza atzīmēja, ka Afganistāna lūdz starptautisko sabiedrību turpināt palīdzēt.

"Līdzās drošības situācijas stiprināšanai ne mazāk svarīga ir arī Afganistānas ekonomiskā attīstība," sarunā atzina A.Latkovskis. "Ja Afganistānas iedzīvotājiem būs darbs un maize, tad aizvien mazāk cilvēku iesaistīsies teroristiskā darbībā," teica komisijas priekšsēdētājs.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!