• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta deputātu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2012., Nr. 19 https://www.vestnesis.lv/ta/id/243573

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par informāciju Saeimas mājaslapā arī vieglajā valodā

Vēl šajā numurā

02.02.2012., Nr. 19

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta deputātu vizīti Saeimā

Latvija būs stingra savās prasībās reformēt Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības tiešmaksājumu sistēmu, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 30.janvārī, ar Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības komitejas deputātēm Mairīdu Makginesu un Sandru Kalnieti apspriežot ES daudzgadu budžeta tapšanu.

"Latvijas parlaments īsteno konsekventu politiku, aizstāvot mūsu prioritātes jaunajam Eiropas Savienības daudzgadu budžetam. Saeima aicina veidot taisnīgu kopējo lauksaimniecības politiku ar līdzvērtīgiem tiešmaksājumiem visu dalībvalstu zemniekiem," norādīja S.Āboltiņa. "Vienlaikus Latvija prasa saglabāt līdzšinējo kohēzijas finansējuma līmeni, jo tikai vienmērīgi attīstīta Eiropas Savienība būs stipra un spējīga stāties pretī globālajiem izaicinājumiem."

Līdztekus Saeimas komisiju un deputātu ikdienas darbam, aizstāvot Latvijas intereses ES budžetam 2014.–2020.gadam, pagājušā gada vasarā Latvijas parlaments vienbalsīgi pieņēma divus paziņojumus – "Par taisnīgu un godīgu Eiropas Savienības Kopējo lauksaimniecības politiku pēc 2013.gada" un "Par atvēlēto finansējumu ES budžetā sociālo un ekonomisko atšķirību mazināšanai pēc 2013.gada", S.Āboltiņa informēja Eiropas Parlamenta deputāti M.Makginesu.

"Ir jāatmet tie vēsturiskie kritēriji, kas tiešmaksājumu apjomu dažādu dalībvalstu lauksaimniekiem padara daudzkārt atšķirīgu. Esošā sistēma jāreformē, to padarot godīgu un vienlīdzīgu," sarunā akcentēja S.Āboltiņa.

Saeimas paziņojumi ir nodoti ES augstākajām amatpersonām un nosūtīti prezidējošās valsts vadībai. Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka pati personīgi šos jautājumus pārrunājusi augstākajā līmenī vizītes laikā Briselē. S.Āboltiņa pauda, ka Latvija aktīvi aizstāvēs savu viedokli visās sarunās par nākamo ES daudzgadu budžetu.

Amatpersonas sarunā arī uzsvēra, ka nekonkurētspējīgais ES atbalsts Latvijas zemniekiem ir viens no iemesliem, kas veicina cilvēku aizplūšanu no laukiem uz pilsētām un citām valstīm. EP deputāte S.Kalniete sarunā norādīja, ka pašreizējā tiešmaksājumu sistēma Latvijas lauksaimniekiem liek justies kā otrās šķiras Eiropas pilsoņiem. Jaunatne neredz perspektīvu dzīvei laukos, tas veicina emigrāciju, un Latvijas lauki kļūst aizvien mazāk apdzīvoti, īpaši austrumu pierobežā.

Saeimas preses dienests

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!