• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas vēstnieces akreditāciju Albānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2012., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/248321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas ārlietu ministra oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

29.05.2012., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas vēstnieces akreditāciju Albānijā

25.maijā Tirānā, Albānijā, norisinājās Latvijas vēstnieces Elitas Kuzmas akreditācijas ceremonija, kuras laika vēstniece iesniedza akreditācijas vēstuli Albānijas prezidentam Bamiram Topi un divpusējā sarunā ar Albānijas prezidentu pārrunāja Latvijas un Albānijas divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Latvija atbalsta Albānijas Eiroatlantisko integrāciju. Latvijas intereses saistās ar politiskās, drošības un sociālās stabilitātes nodrošināšanu Balkānos, un Latvija novērtē Albānijas ārpolitikas konstruktīvo devumu reģionā. Vienlaikus vēstniece uzsvēra, ka Albānijas tuvināšanās ES iestāšanās sarunām atkarīga no noteiktu atbilstības kritēriju izpildes, īpaši politiskā kritērija – demokrātisko institūciju stabilitātes nodrošināšanas.

B.Topi apstiprināja, ka Albānija pieliek lielas pūles Eiropas Komisijas 12 kritēriju izpildei, un 24.maijā notikusī diskusija parlamentā par vēlēšanu procesa reformu ir visas Albānijas tautas interesēs, lai jūnijā gaidāmās prezidenta vēlēšanas notiktu saskaņā ar konstitūciju un demokrātijas principiem.

Albānijas puse novērtē Latvijas parlamenta atvērtību sadarbībai, tai skaitā integrācijas ES pieredzes nodošanā. Prezidents pateicās par to, ka Latvija bija pirmā ES valsts, kas ratificēja Stabilizācijas un asociācijas līgumu ar Albāniju. Tas ir pirmais solis valsts virzībai uz ES kandidātvalsts statusa iegūšanu. Tāpat Albānija novērtē Latvijas atbalstu Albānijas integrācijai NATO struktūrās, kā arī augstu novērtē Kosovas atzīšanu no Latvijas puses, kas ir liels solis reģiona stabilitātē.

Amatpersonas pārrunāja potenciālu stiprināt tirdzniecības apmaiņu starp abām valstīm, izmantojot valstu ģeogrāfiskā stāvokļa priekšrocības attiecīgajos reģionos. Albānijas puse akcentēja, ka Albānijas stratēģiskās ekonomiskās intereses saistās ar investīciju piesaisti enerģētikā, it īpaši hidroelektrostaciju būvē un attīstībā, atjaunojamajā enerģijā, kā arī tūrisma infrastruktūrā un izglītībā. Veicināt sadarbību ekonomikā palīdzētu Latvijas un Albānijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru tikšanās un sadarbības līguma parakstīšana.

Akreditācijas vizītes ietvaros vēstniece tikās arī ar Albānijas parlamenta spīkeri Džozefinu Topali.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!