• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valdības 23. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.1995., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27252

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 247

Grozījumi Ministru kabineta 1994.gada 19.aprīļa rīkojumā nr.165-r "Par nekustamo īpašumu pārdošanu"

Vēl šajā numurā

24.05.1995., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdības 23. maija sēdē

Vakar kārtējā valdības sēdē parakstīšanai tika apceptēts Eiropas līgums, kas paredz asociācijas izveidošanu starp Eiropas Savienību un Latviju. Līgums paredz pakāpenisku preču, pakalpojumu, kapitāla, kā arī darbaspēka brīvās kustības izveidi starp Latviju un ES dalībvalstīm. Tā neatņemama sastāvdaļa ir pagājušajā gadā parakstītais Latvijas brīvās tirdzniecības līgums ar ES, Eiropas līgums regulē pušu savstarpējās attiecības uzņēmējdarbības veikšanā, dažādu pakalpojumu veidu sniegšanā, sociālajā sfērā, kā arī paredz izveidot regulāru politisko dialogu starp Latviju un Eiropas Kopienu. Paredzēta arī sadarbība dažādās tautsaimniecības nozarēs, iekšlietās, kultūrā, vides aizsardzībā, izglītībā un citās sfērās. Eiropas līgums paredz arī pakāpenisku Latvijas nacionālās likumdošanas harmonizāciju ar Eiropas Savienības likumdošanas normām. Līguma parakstīšana gaidāma šā gada jūnijā.

Ar valdības rīkojumu izveidota darba grupa, kas gatavos dokumentus sarunām ar Krievijas Federāciju par Latvijas un Krievijas tiesiski atzītās valsts robežas atjaunošanu. Darba grupu vadīs Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstnieks Aivars Vovers.

MK apstiprinājis grozījumus Nolikumā par kārtību, kādā atdodama manta vai atlīdzināma tās vērtība personām, kuru administratīvā izsūtīšana no Latvijas PSR atzīta par nepamatotu. Saskaņā ar grozījumiem jautājumu par mantas atdošanu vai tās vērtības atlīdzināšanu personām, kuru izsūtīšana no Latvijas atzīta par nepamatotu, izskata tad, ja šīs personas vai viņu mantinieki iesniedz pieteikumu par mantas atdošanu vai tās vērtības atlīdzināšanu ne vēlāk kā trīs gadus pēc tam, kad to izsūtīšana atzīta par nepamatotu. Pieteikums iesniedzams tā rajona vai pilsētas padomei, kuras teritorijā šīs personas ir dzīvojušas pirms izsūtīšanas. Ārvalstīs dzīvojošām personām pieteikumi jāiesniedz līdz šā gada 1. augustam.

MK izdevis rīkojumu, kas paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo Izglītības attīstības institūtu Pedagogu izglītības atbalsta centrā.

Valdība akceptēja grozījumus Latvijas Republikas Ministru padomes 1991. gada lēmumā nr.318 "Par vienotu darba samaksas sistēmu no budžeta finansējamo iestāžu darbiniekiem", ar kuriem tiek noteiktas piemaksas ieslodzījuma vietās uz darba līguma pamata strādājošiem medicīnas darbiniekiem.

Sēdē tika akceptēti noteikumi par Liepājas, Pāvilostas un Salacgrīvas ostu robežu noteikšanu.

Vēl MK sēdē tika akceptēts līguma projekts starp LR Ekonomikas ministriju un Dānijas Vides aizsardzības un enerģētikas ministriju par palīdzību ar vides aizsardzību saistītajai programmai enerģētikā 1995. gadam. Saskaņā ar to Dānijas puse sniegs Latvijai dāvinājumu 12 miljonu Dānijas kronu apmērā.

Valdības preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!