• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Parakstīts ASV palīdzības līgums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.12.1995., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/27868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību vides aizsardzībā

Vēl šajā numurā

21.12.1995., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Parakstīts ASV palīdzības līgums

Vakar, 20.decembrī, Ārlietu ministrijā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības līgums par ekonomisko, tehnisko un ar to saistīto palīdzību. Līgumu no Latvijas puses parakstīja Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un no ASV puses — ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Lerijs Nepers.

Jau šobrīd ASV valdība, atbalstot Latvijas ekonomiskās un politiskās reformas, ir sākusi palīdzības programmas dažādās jomās. Noslēgtais līgums radīs tiesisku bāzi ASV valdības ekonomiskās un tehniskās palīdzības īstenošanas kārtībai Latvijā. Tāpēc pēc valdību līguma par ekonomisko, tehnisko un ar to saistīto palīdzību parakstīšanas darbību reāli varēs uzsākt Baltijas un Amerikas uzņēmējdarbības fonds, kura uzdevums ir sekmēt ASV investīcijas Latvijā.

Līgums par ekonomisko, tehnisko un ar to saistīto palīdzību ir otrs nozīmīgākais līgums, ko šogad parakstījusi Latvija un ASV. Kā zināms, šī gada 13.janvārī tika parakstīts Investīciju veicināšanas un savstarpējās aizsardzības līgums.

ĀM preses centrs

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!