• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par likuma "Grozījumi likumā "Par izlozēm un azartspēlēm"" otrreizēju caurlūkošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.1997., Nr. 95/96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/29749

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 16.04.1997.

Laidiena Nr. 97, OP 1997/97

Vēl šajā numurā

15.04.1997., Nr. 95/96

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: raksts

Pieņemts: 29.03.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dokumenti

Valsts prezidenta raksts

Par likuma

“Grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm”” otrreizēju caurlūkošanu

LR Saeimas priekšsēdētājam Alfredam Čepānim

Augsti godātais Čepāņa kungs!

Šā gada 24.marta sēdē Saeima pieņēma “Grozījumus likumā “Par izlozēm un azartspēlēm””.

Saeimas akceptētie likuma grozījumi paredz, ka, sākot ar šā gada 1.jūliju, azartspēles nedrīkstēs organizēt pagrabos un puspagrabos. Domāju, ka šāds ierobežojums pieņemts bez pārdomātas motivācijas. Ne jau no stāva ir atka-rīga spēļu organizācijas kvalitāte. Pats fakts, ka pagrabstāvi tiek apsaimnie-koti un racionāli izmantoti, vērtējams pozitīvi. Vēl jo vairāk atbalstāma ir tāda telpu apsaimniekošana un izmantošana, kas dod līdzekļus valsts un pašval-dību budžetos.

No Finansu ministrijas sniegtās informācijas izriet, ka pagrabos šobrīd atrodas vairāki azartspēļu nami, kuri atbilst vispārpieņemtiem azartspēļu organizēšanas standartiem, un firmas, kas organizē azartspēles, ir ieguldījušas lielus finansu līdzekļus telpu restaurācijā. Turklāt, pēc Finansu ministrijas sagatavotajiem aprēķiniem, varam secināt, ka speciālajā valsts budžetā azartspēļu nodevas un nodokļa veidā var neienākt apmēram 425 000 latu, ja šāds likumā paredzēts aizliegums stāsies spēkā.

Nav šaubu par to, ka azartspēļu tirgus uzraudzība ir jāpastiprina. Atbalstāmi ir Saeimas pieņemtā likuma 21.panta 7.punkta noteikumi, kas paredz, ka azartspēles nedrīkst organizēt tirgos, veikalos, bāros, kafejnīcās un restorānos, ja šim nolūkam nav izveidota atsevišķa telpa. Šādu normu pieņemšana palīdzēs sakārtot azartspēļu tirgu, uzlabot tā kontroli un uzraudzību, novērst bērnu un pusaudžu iesaistīšanos azartspēlēs.

Uzskatu, ka, ņemot vērā minēto, nepieciešams vēlreiz izskatīt Saeimā pieņemtā likuma normu, kas aizliedz organizēt azartspēles pagrabos un puspagrabos, un izvērtēt, vai Saeimas pieņemtie likuma grozījumi sekmēs Latvijas azartspēļu tirgus sakārtošanu un uzraudzību un būtiski nesamazinās līdzekļus, kas tiek novirzīti kultūrai un sportam.

Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 71.pantu, prasu otrreiz caurlūkot 1997.gada 24.martā Saeimā pieņemto likumu “Grozījumi likumā “Par izlozēm un azartspēlēm””.

Ar cieņu, —

Guntis Ulmanis,

Rīgā 1997.gada 29.martā Latvijas Valsts prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!