• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs Grieķijā "Es princesi Diānu atceros viņas dzīves kalngalā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.09.1997., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/ta/id/30488

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs Grieķijā "Es princesi Diānu atceros viņas dzīves kalngalā"

Vēl šajā numurā

02.09.1997., Nr. 215

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

DIPLOMĀTIJA

Pie Ministru prezidenta — vēstnieks ES valstīs

Piektdien, 29.augustā, Ministru prezidents Guntars Krasts tikās ar LR vēstnieku Eiropas Savienības valstīs Juri Kanelu.

Apspriesti jautājumi, kas saistīti ar ES ieteikumiem Latvijas Republikas uzņemšanai ES, kā arī Latvijas nostāja pēc negatīvā vērtējuma saņemšanas. Pārrunāta iespēja organizēt Ministru prezidenta darba vizīti Briselē, lai uzturētu pastāvīgu dialogu ar Eiropas Savienības Komisiju.

Sarunas laikā apspriesta iespēja palielināt Latvijas misijas ES skaitlisko sastāvu, iekļaujot Ekonomikas, Finansu, Satiksmes un Vides un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjus ES misijas darbā, tādējādi nodrošinot augstāku darbības profesionalitāti misijas darbā.

Valdības preses departaments

Ārlietu ministrijas valsts sekretārs — vizītē ASV

No 26. līdz 29. augustam Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš uzturējās darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs.

27. augustā valsts sekretārs Vašingtonā turpināja konsultācijas par ASV un Baltijas hartu, kā arī Eiropas drošības un reģionālās sadarbības jautājumiem. M. Riekstiņš tikās ar ietekmīgiem ASV administrācijas pārstāvjiem Nacionālās drošības padomē, Valsts departamentā un Aizsardzības departamentā.

Sarunu gaitā puses vienojās tuvākajā laikā pabeigt ASV un Baltijas hartas teksta saskaņošanu. Paredzēta ASV, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas pārstāvju tikšanās, lai hartu parakstītu visaugstākajā politiskajā līmenī šā gada novembrī vai decembrī.

Diplomāti apspriedās, kādi pasākumi veicami, lai Latvija integrētos vienotā un nedalītā Eiropā, tai skaitā NATO, kā arī vienojās turpināt un nostiprināt sadarbību ASV Baltijas rīcības plāna ( Baltic Action Plan ) ietvaros.

Izvērtējot reģionālās sadarbības perspektīvas, īpaša uzmanība tika pievērsta Baltijas un Ziemeļvalstu padziļinātai sadarbībai, kā arī visu Baltijas jūras valstu, to skaitā Krievijas, Vācijas un Polijas, aktīvākai iesaistīšanai konkrētos sadarbības projektos.

Sarunu laikā diplomāti apmainījās viedokļiem jautājumā par Eiropas Savienības paplašināšanās pozitīvo ietekmi uz drošību un stabilitāti reģionā un atzina, ka sarunas par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pievienošanos uzsākamas tuvākajā nākotnē.

Puses apsprieda arī gatavošanos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu ārlietu ministru sanāksmei, kura notiks 3. septembrī Bergenā, Norvēģijā, un kurā piedalīsies arī ievērojami ASV administrācijas pārstāvji.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!